Automatické espresso

vedeli by ste mi poradit aké automatické espresso,ale najradšej made in Italy , nech je to originál. hladám to pre otca na 70tku . ak má niekto uvedený kávovar nech povie ako je spokojný ,nech poradí čo stoja odvápnovacie tabletky a filter na vodu . a ako často to treba menit,a odvápnovat. no hlavne ako ste spokojný z kávou ,akú má cremu ? alebo iba dokáže urobit iba penu ? viem že to nie je pákové espresso a kvalitou kávy sa mu automat nevyrovná no hlavne chcem aby to dokázalo urobit dobrú kávu aby bol otec spokojný. vyberem pravdepodobne z tohoto výberu..... GAGGIA Unica GAGGIA platinium event GAGIA brera DeLonghi Intensa ECAM23.420SB SAECO ODEA GO II PHILIPS SAECO HD 8752/49 espresso ešte je tu švajčiarske Jura ena micro 1 a nemecká NIVONA NICR 646 dakujem za každú radu. roman
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@rrr1970 ja by som asi zvolila ten delonghi (maju ho nasi - filter vody stoji cca 8 eur a myslim, ze ono ti to napise samo, ze ho treba vymenit ) alebo jura
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.alza.sk/krups-ea826-espres... máme doma tento super káva akurát mlynček je troška hlasnejší ale nám to nevadí.
Odpovedať
@branomt Krups nejak nie. na forach o nom hovoria že je dost poruchový . a najradšej original made in italy ,a nie nemeckú kopiu espressa, i ked o tej Nivone som dost premýšlal.
Odpovedať
@cappucinko poprosím ta ,aký majú vaši ten model od delonghi?
Odpovedať
Profilova fotka
@rrr1970 myslim ze presne ten 23420 (kupovala som im ho pred asi 4 rokmi, ale uz nie som si ista) podla obrazku by to mal byt na 95% on
Odpovedať
my mame v praci jura impressa one touch, filter stoji cca 10eur a kavu kupujeme bio. Mame ho 3 roky a este ani jedina porucha, svajciarska kvalita a uzasna kava..stal okolo 1500eur , ale su aj lacnejsie modely napr... http://www.ekavickar.sk/kavovary-jura... http://www.ekavickar.sk/kavovary-jura...
Odpovedať
@veryhappy Jura je overená dobrá značka ,no cenovo je pre mna pridrahá ,včera som videl v okey ,v akcii , jura 1micro asi okolo 400 eur. no má sprchu z vývodom iba na jednu kávu.
Odpovedať
@rrr1970 tak su o nieco drahsie, ale zas aj kvalitne a aj co sa tyka tlaku pri vyrobe kavy...v predajni Tchibo som videla, ze maju Jura kavovar, v zlave stal 399eur...ale tiez mal tusim len jednu trysku..
Odpovedať
@veryhappy tlak kávy je najvačším problémom u automatov ktoré namajú bojler ale thermoblock . a tak tlak kolíše.
Odpovedať
Odporúčam de Longhi, mám ho doma, je perfektný!
Odpovedať
@ejam a model vášho delonghi ? kolko ho máte? ako často meníte filter a ako často chce vaše espresso tabletky na vyčistenie a odvápnenie? nechcem kúpit nejaký pressovač ktorý do roka zhltne tabletky a filtre za 50 eur. to by bol veru danajský dar. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@rrr1970 ono to zavisi aj od toho ako casto je kavovar pouzivany, napr. u nasich ide denne takze sa menia tie filtre asi 2-3krat do roka, co je cca 30 eur a tie odvapnovacie prostriedky su tiez okolo 10 eur a to neminies naraz podla mna najvacia polozka po cene kavovaru je cena kavy :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cappucinko tak ,tak káva je úplne základ,čerstvo namletá ale hlavne čerstvá ,nie viac ako 2 týždne pražená. darmo si kúpim Lavazzu v plechovici ktorá vonia maximálne 3 dni po otvorení. práve som otvoril Cuba Serrano ,dá sa kúpit v cene okolo 5,50 eura za 250gr už sa na nu teším. v ponuke sú aj také aj také ,no najhoršia je poriadne stará. minule u známych otvorili douwe egberts moka= doslova smrad. :-|
Odpovedať
Ahoj mi mame juru ena 9 micro onetouch a som maxim. Spokojna. Pijeme 3-4 kavy denne cez vikend al. Ak pride navsteva robime naraz aj 8 kav a jedna tryska uplne staci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rrr1970 ja ma teraz pravu brazilsku kavu, co mi manzel doniesol zo sluzobky je vyborna ;-) ja som to myslela skor tak, ze pri cenach dobrej kavy je tych par eur za filter a odvapnovac nic 8-)
Odpovedať
@aanka ena 9 micro je automat v inej cenovej relácii. ja zhánam niečo do 500 eur. práve som našiel dobrú cenu na gaggia breru v cene 608 dolarov čo je super. http://www.espressomachinereviewhq.co...
Odpovedať
Mame JURA, filter nepouzivam, odvapnovanie si pyta 4x do roka - 16E, cistenie asi kazde 2 mesiace - 10E a + pijem kazde rano late,takze cisitm aj napenovac mlieka koncentratom, 250ml stoji 10E a mam ho tak na 3 roky. Takze mesacny naklad cca 2,5E. Bol uz aj v serivse, nevypustili sme vodu pri stahovani-nasa chyba, cistime vraj postivo-oni ho napoja na PC a tam vsetko vidia. Robime cca 5 kav denne.
Odpovedať
naši doteraz používajú asi 5 te pákové espresso ,ale nič poriadneho lacný Siemens,Solac či Silvercrest. odvápnovanie nepoužívajú :-) a tak im každá páka vydrží max. 3 roky. keby mali automat tak ich zakaždým upozorní čo majú spravit. najpred som chcel kvalitnú páku zo zabudovaným mlynčekom, http://www.lelitespresso.sk/e-shop/es... no potom som si uvedomil že aj tak budú do toho pchat popradskú kávu takže im to bude zbytočné .,síce ked to má mlyček .tak si kúpia kilovú zrnkovú kávu . no zasa je problém že kúpia niečo lacné v akcii a zničia keramický mlynček na nejakej opraženej skalke v lacnej zmesi. u automatu zas budú spokojný ,len pokial prvý krát nepôjdu kúpit filtre + tablety ,a potom budú dôchodcovia zas frflat aké je to drahé :-D . a samozrejme taktiež nezničia do polroka mlynček. proste neviem ,najlepšie by bolo sa s nimi porozprávat čo by im vyhovovalo. a poprípade im kávu budem kupovat stále ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@rrr1970 tak im rovno kup aj filtre a odvapnovac a je to vybavene :-D
Odpovedať
Ahoj, pri de Longhi, čo máme žiadne filtre nie sú - resp. je len na vodu - ale ten musí alebo nemusí byť - ja ho kúpim z času na čas, ale nevidím v tom nejaký veľký zmysel (pokiaľ je vcelku normálna voda). Čo človek robiť musí, a to si kávovať vypýta sám je odvápňovanie - a na to kupujem bio odvápňovač, ktorý stojí 5 € a ktorý použijem na 2x. Takže čo sa týka údržby, je tento kávovar bezproblémový a veľmi jednoduchý. A to sme ozajstní kávičkári, takže u nás "frčí". Môžem naozaj len odporúčať.
Odpovedať
@ejam S tým rátam že vymienat každé dva mesiace vodný filter je blbost. dokonca som niekde čítal že dostat nejaký refil kit ktorým sa nahradí vnútrajšok filtra.
Odpovedať
Ano da sa kupit napln filtra. U nas asi nie, v nemecku urcite.
Odpovedať
Profilova fotka
kupte si malu reverznu osmozu a mate daleko lepsiu vodu na kavu ako z akehokolvek filtra :). Hold akvaristi maju vyhodu :)
Odpovedať
@majkoj stačila by filtračná konvica brita alebo niečo podobné. ja mám svoju páku delonghi už viac ako 5 rokov. vodu najpred prevarím v rýchlovarnej konvici a ked vychladne dám ju zásobníka na vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rrr1970 ale kanvice typu britta len vymienaju iony, RO odstrani vsetko. Je to rozdiel. Ja som mal tiez delonghi paku, ale vsade bol len bordel :), presiel som na siemens EQ7.
Odpovedať
Profilova fotka
minulý rok jsem dostala od přítele Delonghi ECAM 23.450S a maximální spokojenost! Takže za mě Delonghi :-D
Odpovedať
to nikto nemá Saeco či Gaggiu ???
Odpovedať
my máme v práci saeco syntia, káva nič moc, neviem, či je to tým, že sa spojili s philipsom, tri roky fachčí bez poruchy. Máme aj delonghi automat cca funguje asi 6 rokov, raz bol v servise, inak ok, kávu robí lepšiu ako saeco, ale ani jeden z nich nemá na pákový.
Odpovedať
my sme kupovali saeco lirika: http://www.ekavickar.sk/kavovary-saec... Je to novy model, ma super dizajn a jednoduche ovladanie. Kavicka je fajnova. Vytok na kavu je vyssi a vojdu pod neho aj vyssie šalky, co je pre nasich rodicov super. zatial spokojnost, bola to dobra kupa. Odvapnenie si pyta a bez problemov to zvlada aj mama po 60-tke.
Odpovedať
Dnes som sa dostal k majitelovi DeLonghi Magnifica ECAM . a káva bola nič moc čo sa týka peny . ešte tam pôjdem a pozistujem čo tam dali za zrná .možno bude chyba tam.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?