Aký gril používate na grilovanie?

kto ste zvyknuti grilovat - chcem sa spytat,aky gril pouzivate a ako zakladate ohen. my s tym mame zasadny problem.a neviem ci je chyba v grile,v mojom muzovi,v pouzitom materiali,alebo vo vsetkom spolu.uz sme vyskusali niekolko druhov uhlia,podpalovace,brikety aj vsetko mozne a nakoniec nam tam vzdy hori iba drevo.zakladanie ohna je u nas dlhodoba zalezitost. v praveku by sme asi neprezili. :-N kde moze byt chyba? najlepsie na tom je,ze toto riesia aj vsetci nasi znami ktorym sme to doteraz spomenuli. jeden pouziva obrovske duchadlo,druhy mava okolo seba kartonom :-. a zufalo sa tak snazia dopracovat k ohnu,pahrebe a potom aj k nejakej veceri. kto ma nejake lepsie rady?
Odpovedať
1
2
Adi, moj muz pouziva najskor klasicke tenke drievka (ako ked sa opekaju spekacky niekde v "prirode"), a potom tam hodi kupene drevene uhlie (ci co to vlastne je - take okruhle cierne... :-D )... akurat ze to uhlie sa tam musi minimalne aspon hodinu okukat, nez je konecne zerave, nedymi a je pripravene upiect nam masko... pravda, niekedy si vydatne pomahame tekutym podpalacom...ten zaberie vzdy... a carujeme tiez s poklopom na grile...aby to malo tah ci co... a ako hovorim, minimalne hodinku to moj muz rozzhavuje, nez tam da to maso... a ked mu to privelmi hori, tak to hasi pripravenym pifkom... 8-) a gril mame uuuplne obycajny z bauhausu ci odkial, taku vacsiu ciernu trojnozku, ma aj poklop...
Odpovedať
Mame kopu dreva takze drevom podkurime a ked je pahreba grilujeme. Dnes som videla v hainburgu v Hornbachu nieco ako kamen ktory sa zapali a ked vyhori tak sa natom griluje.
Odpovedať
no my zaciname tiez drievkami ale potom ked sa snazime pokracovat uhlim alebo briketami,tak nam to vzdy vyhasne.hori nam len drevo.minule drevo komplet zhorelo a ked sme isli cistit gril,tak si tam tie brikety lezali pod pahrebou akoby sa nechumelilo.ako nove.nedotknute.a vyskusali sme uz niekolko druhov.aj uhlia aj brikiet. niekto nam hovoril,ze to je tym,ze mame len klasicku trojnozku bez odvetravania.tak teraz mojho nahovaram,aby sme kupili taky s dolnym odvetravanim.pomoze to?lebo ked nie,tak ma porazi,ze mame len dalsiu haraburdu v dome a bez efektu.
Odpovedať
My máme tiež úplne obyčajský gril - obdĺžnik na štyroch červených nožičkách :-D a zatiaľ sa nám darí. na začiatku dáme tiež papier a triesky, necháme to chvíľu horieť a potom začneme ešte do plamienkov ohňa postupne pridávať brikety, chvíľu ich necháme "ohriať sa" a pridávame ďalšie a otáčame ich a miešame horúce so studenými a všetky sa postupne rozžhavia, takže dlhšie ako 20-30 min nerozkurujeme. Najlepšie je keď sú všetky (alebo aspoň väčšina) také sivo-biele. Ale tiež nieje dobré dávať tie brikety moc skoro do toho dreva, lebo keď tam ostane moc dreva tak to počas grilovania rado horí a robí zbytočnú neplechu.
Odpovedať
ja mam uz niekolko rokov elektricky gril, doniesla som si ho este z nemecka. tam sa nesmie pouzivat na balkonoch klasicky gril na uhlie a drevo, tak preto sme vtedy kupovali takyto. uz som si chcela velakrat kupit klasicky, ved na dome, v lete a na terase to je uplna parada :-) asi som velmi zlenivela, pretoze ho stale este nemam kupeny a pritom grilujeme radi a casto - s elektr.nemam take starosti. staci vyliat vodu, umyt a ulozit.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my tak s trieskami robime...tekuty podpalovac som raz dala anikdy viac...aceton bolo citit v jedle. BLEEE. normlane stipalo to maso.
Odpovedať
my sme raz kupili tekuty podpalovac a cely ohen nam uhasil |-| :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si tento rok kúpili tiež elektrický gril a je najsamlepší ;-) máme aj lávový plynový, aj klasický gril na brikety, ale odkedy máme tento elektrický, používame len ten
Odpovedať
no my sme kúpili tento rok tiež elektrický, lebo vraj klasické je veľmi škodlivé ]-( ale keď sme používali klasický, tak sme starým fenom fúkali na tenké drievka na uhlíkoch a bolo to super, chvíľku troška viac dymu, ale neva, hlavne, že horelo :-D
Odpovedať
fen sa mi zda super napad. ;-) my sme stravili vikend u znamych,aj sme2x grilovali,tak som sa poucila. on tam da zo pat kociek tuheho liehu,na to par kusov dreveneho uhlia a podpali.nakoniec po troche brikety. a horelo za chvilku.ale ma gril so spodnym tahom.to je vraj dost dolezite =-) nechyba vam pri tom elektrickom ta vona?predsa len dym je taky autenticky. x-) aj ked nezdravy.ja viem |-|
Odpovedať
tiež som si myslela, že bude chýbať tá vôňa, ale nám nechýba, my sme aj tak grilovali mimo terasu, aby sme nesmrdeli od dymu a teraz môžeme grilovať aj priamo na krytej terase, tak že ani letný dáždik nás neprekvapí ;-) a keď nám bude chýbať voňa dymu, zadymíme si pravým ohníkom, ale to nám asi nehrozí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
vôňa je... ale vôňa mäsa, nie dymu
Odpovedať
Článok sa načítava...
áda moj svokor použiva svokrin fen :-D funguje to ;-) ja mam zase iny problem byvame v panelaku a budeme mat nove balkony a ja by som chcela kupit gril myslite žeto bude vadit susedom??grilujete aj na bytoch???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@womenne presne to teraz riesim ja :-D ako balkon? grilujes na nom? :-D
Odpovedať
@kaktusik007 našťastie už nie, máme už skoro hotový dům. Manžel si kúpil veľký plynový :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@womenne jaaaaj... no tak nic, tak to parada :-D :-D :-D :-D tak ja idem hladat nejaky elektricky skladny.... :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
a co tak toto http://www.grily-grilovanie.sk/produc...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Zdravim rad by sm sa informoval ake mate skusenosti s plynovimi grilmi a ci je mozne nechat tieto grili vonku zakryte pocas celeho roka aj cez zimu, za dažda atd..
Odpovedať
já bych se prosím chtěl zeptat, mám relativně nově byt s terasou, zdali někdo používáte, případě jaký, gril na grilování v bytovkách tak, abyste neškodili sousedům. Díky
Odpovedať
Profilova fotka
@skandy Ja nechavam svoj plynovy gril vonku tak 10 mesiacov v roku...schovavam ho len na najchladnejsie zimne mesiace. Zalezi to dost aj od toho, ci chces v zime grilovat a aky plyn pouzivas. Propan by mal vydrzat do -40C, pricom na butan musis mat teplotu nad 0. Ak si teda das flasu propanu, tak nevidim problem aj v zime grilovat :) Ja som takto robil pred rokom aj grilovanu rybu vonku pocas Vianoc...
Odpovedať
@narcotic v bytovke na poschodi terase, balkone ani nemozes grilovat s otvorenym ohnom, cize ziadne drevene uhlie, brikety oficialne ani neni dovolene. Cize max plynovy alebo elektricky gril.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Z vlastnej skúsenosti odporúčam gril Weber. Sú možno drahší, aj čo sa týka príslušenstva, ale ak máte radi grilovanie a budete ho často využívať, určite sa oplatí zainvestovať. My grilujeme takmer každý víkend, skoro od apríla do októbra a Weber nesklamal. Máme taký oválny kotlový a je to super. Ak máte problém so zakladaním ohňa, použite komín na brikety, ako tu písal vyššie jurij5... veľký pomocník. Veľa úspešných grilovačiek želám.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
V sezone 2015 sme grilovali 2x za mesiac od maja do septembra.. stacil nam na to najlacnejsi gril z Bauhausu bez poklopu, hlinikove tacky, brikety a tekuty podpalovac na grilovanie.. :-D Grilovali sa kuriatka, hovadzie steaky, jahnacina, bravcove..
Odpovedať
Mam gril weber a nevidim v tom ziadny velky rozdiel od inych grilov.najdolezitejsie je to co sa griluje. ☺
Odpovedať
Profilova fotka
@jurij5 možem vrelo odporučit , nasypat do plna , jedna dve kocky podpalaca , 10 minut počkat a vysypes dokonale nazhavene brikety . Reakcia na predchádzajuce príspevky. Nepochopim ako moze niekto rozkurovat drevom , trieskami a na to nasypat uhlie alebo brikety. Nema čo robit pri grile , lebo nepochopil princip horenia brikiet.A naozaj za oplati Weber
Odpovedať
mám plynová a som spokojný
Odpovedať
Ahojte.Chcela by som sa vás opýtať, či ste sa nestretli s grilom ktorý som minulé leto mala možnosť vidieť u našich južných susedov v Maďarsku. Bol to grilovací tanier na stojane tak zhruba vo výške 1m a pod ním plynová fľaša. Od vtedy ho zháňam,ale ešte som nenašla výrobcu.Údajne majiteľ ho mal cez nejakú spoločnosť pre farmárov.Bola by som Vám vďačná ak by ste niečo vedeli .ďakujem.
Odpovedať
@konvalinka27 fu tak o takom som este ani nepocul
Odpovedať
Profilova fotka
@konvalinka27 a na neho sa nemozes nejako nakontaktovat aby si povedal z kade ho zohnal a ci ti ho tiez nevie zohnat?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?