Znalecný posudok s nepravdivými údajmi

Profilova fotka
Dobry deň, dala som si urobit znalecky posudok a zda sa mi ze niektore udaje su nepravdive.( nerozumiem sa tym vyrazom) napriklad mame sadrokartonove stropy v dome a v tej tabulke je napisane ze betonovy strop.Alebo branu nacenil na 1/5 z ceny za čo nam bola urobena.nevedel by mi niekto poradit v tych tabulkach? Alebo mam znalcovi zavolat a ohradit sa ?! Len nechcem niekoho napomenut ze to urobil zle a vysvetli mi nakoniec ze to je dobre, len som tomu neporozumela.ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež mala znalecký posudok na byt v rodinnom dome ,a znalec ho ocenil ako byt v centre mesta a stále mám zato , že pochybil. Naštudovala som si metodiku http://www.usi.sk/index.php?id=79 a tiež som mala aj konzultáciu, ale znalec sa vyhovoril na objednávateľku a tak som k zaplatila predraženú sumu, http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/... prečítajte si aj toto upozornenie a prípadne na stránkach dražobných spoločností sú znalecké posudky, tak si najdite nejakú zo svojho okolia a podobnú vašej nehnuteľnosti .. V súčasnosti sa dá s cenou veľmi hýbať a tiež zákon nestanovuje taxatívne vyčíslenie technickej hodnoty a znalec sa k nej môže dopracovať rôznymi spôsobmi . pomocou spomínanej metodiky, ocenením na metre kubické aj klasickým rozpočtom na stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 viete my sme si prerobili dom a chcela som vediet kolko ma teraz po dokonceni hodnotu.napriklad dal ze plynova pripojka bola vybudovana v roku 2004, ale my sme ju robili v roku 2013.mame podlahove kurenie a napisal ze kurenie radiatormi a taketo veci.tak neviem ci mu mam volat ze sa pomylil 😔
Odpovedať
Profilova fotka
@sonapalagyova my sme za tretinu domu len na základe zmluvy a o delbe vyhlásenej za byt a amatérskej rekonštrukcii zaplatili viac ako trojnásobok hodnoty pri dedení.
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 sila.. No dakujem za ten link co ste mi poslali si to riadne prestudujem.
Odpovedať
@sonapalagyova nad sadrokatonom je zrejme beton. Nie vsetko ma taku trhovu hodnotu, za aku si to kupite. Znalci maju na to tabulky. Je uplne jedno, kolko stala brana. Lebo dolezite je len to, ze tam je alebo nie je brana. Ak na stenu namaluje obraz nejaky maliar, co si za to vypyta 20 000 eur, tak to bude mat taku istu hodnotu ako obycajna malovka.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/... aj vy si prečítajte ak chcete..
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/...
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/...
Odpovedať
Profilova fotka
@sonapalagyova http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/...
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe ano tomu rozumiem ze maju tabulky.ale viete ako moze dat ze mame radiatori , ked mame podlahove?-ci to sa tak pise do tych tabuliek? A aj to s pripojkou ze bola budovana v roku 2004 ale my sme ju robili 2013?!
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 ďakujem
Odpovedať
@sonapalagyova 1. Asbolútne nechápem, prečo toto v prvom kroku neriešite s tým, čo Vám posudok vyrobil. Kupujete si predsa službu, za ktorú platíte, máte právo a možnosť sa pýtať prípadne vec reklamovať. Nechápem, čo je na tom, ak Vám znalec odpovie, že nie, rieši sa to takto a takto, nie tu som sa nepomýlil preto lebo a ano, tu mate pravdu, tu som spravil chybu ... 2. Bránu ti objasnili, tak isto "možno" strop. Pri prípojke je tiež jedno, či je v 2004 či 2013, rieši sa len to, či tam je ... V každom prípade nečakaj a spoj sa so znalcom
Odpovedať
Článok sa načítava...
V prvom rade je jasne ze znalec kazdy posudok riesi tak ze prepisuje nejaky podobny co uz ma hotovy....t.j. vacsina znalcov a posudkov tak vyzera ze su tam nezmysly a detajly z bytu/domu niekoho ineho :) na druhej strane aj ked su v posudku nezmysly ta celkova suma v konecnom momente stale casto je naozaj zodpovedajuca trhu aj ked jasne kazdy by rad videl ze ta jeho nehnutelnost je "naj" a ma vyssiu cenu ako realne ma. Je dost mozne ze zbuzerujes znalca mas na to pravo ale banka ti aj tak s najvacsou pravdepodobnostou nic navyse neda pretoze je naivne si mysliet ze nejaka pouzivana brana nieco zasadne meni a tiez banka ma svoje tabulky kolko by mala asi taka ataka nehnutelnost stat. Pre banku je podstatne ci ten znalec nie je z tych co maju na blackliste ze maju fakt nekvalitne posudky...ale detajly u akcpetovanych znalcov podrobne nestuduju. Pre uver by som to nechal tak. Ak ide ten posudok za ucelom napr. delenia majetku a pod. tam by som ten vyznam v presnosti udajov videl.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 ka som sa normalne spytala. A nie nie je mi jedno , ze ci bola vybudovana pripojka v roku 2004 alebo 2013 pretoze tym ze to dal davnejsie sa aj dlhsie pouzivala a tym padom dal cenu nizsiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ngb ja uver nejdem riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonapalagyova je dobré, že Vás zaujíma, čo je v znaleckom posudku, aj keď je to činnosť vyžadujúca oprávnenie, nikde nie je napísané, že aj laik v znalectve nevie odhaliť chyby. V tom na byt v rodinnom dome ich bolo veľa od rozlohy bytu, veku bytu a opotrebenia , polohy bytu a výpočtu koeficientu pre stanovanie všeobecnej hodnoty bytu tzv. polohová diferenciácia , a to zrejeme preto , aby nahrabal sumu aspoň dvadsaťtisíc eur, aby sa neblamoval..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@martinaba77 no uz tu tomu Šóosovi nerobte taku reklamu, co znalecka tema to ŠóoŠ. Keby bol taky dobry, tak si urobi reklamu sam, nemusi sa propagovat po internete. Zvacsa ti co maju reklamy kade, tade stoja za velke kulove....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Vie mi prosim niekto poradit?Prave kupujem pozemok od obce na zaklade znaleckeho posudku.Obec ma cennik na urade ze zahrada stoji v zastavanom uzemi obce 3,32e za m2.Je to zahrada bez inzinierskych sieti.Pravnik mi vravel ze by sa to nemalo navysovat a znalecky posudok by mal byt ohodnoteni priblizne na tuto cenu mozno menej ked su tam neni inzinierske siete.Ma niekto skusenost?Mohla by obec ovplivnit znalca(podplatit) aby to navysil nech im zaplatim viacej?A cena za znalecky posudok na zahradu? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, či to niekomu pomôže, al informácií nie je nikdy dosť. Na tejto stránke je výťah zo Z.z. 465/2008, ktorého prílohou sú aj ceny ornej pôdy a trávnatých porastov na území SR. http://jaspi.justice.gov.sk/jaspidd/v... Neviem, na koľko je zoznam obcí kompletný a aktualizovaný, ale ja som si našu malú obec na SS v zozname našiel. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?