Zmluva o budúcej zmluve-pozemok

Dobrý deň, Je možné vypracovať pri kúpe pozemku najskôr zmluvu o budúcej zmluve s dohodnutými podmienkami: Samotná kúpno-predajná zmluva bude podpísaná a cena pozemku vyplatená vtedy, ak bude vydané kladné územné rozhodnutie na daný pozemok s projektom?? Ide o to, že aj keď budúci kupujúci ešte nieje vlastníkom pozemku, môže vybavovať územné rozhodnutie?..Čo v tom prípade, pokiaľ je možné územné konanie zlúčiť so stavebným??Vybaviť uzemné, pozemok prepísať na seba a potom stavebné?? Pozemok je C parcela, intravilán, záhrada, nachádza sa medzi stojacimi domami, IS popred pozemkom idú. Je určený na výstavbu. Avšak pred kúpou potrebujem vedieť, či mi tam napríklad dovolia elektrikári napojiť kapacitne, vodári atď atď... Stretli ste sa s niečím takýmto?..Alebo ako ste si kúpu pozemku ošetrili, aby ste nekúpili mačku vo vreci?
Odpovedať
Standardne sa to nerobi, ale ano je to mozne.
Odpovedať
@prokennex možeš si dat urobit zmluvu o buducej kupnej zmluve na nehnutelnost kde si uvedies vsetky podmienky čo chceš aalebo dobu dokedy to vyhovuje,a neposlednom rade ak dohodnes sa predavajucim či na to pristúpi.
Odpovedať
@prokennex áno zmluva o budúcej zmluve a podmienky a každá strana si dá pripomienky pri nedodržani (finančne )
Odpovedať
@endusko dakujem všetkým za komentáre. Je možné ale vybavovať uzemné rozhodnutie na pozemok, ktorý mi nepatrí?
Odpovedať
Ano je to mozne, zisti si na prislusnom stav.urade co budu od teba chciet, pravdepodobne min. suhlas majitela pozemku s vystavbou alebo nejaku proforma najomnu zmluvu. Otazne je ci na to cele predavajuci pristupi, asi ho bude treba nejako motivovat...pokial toto riesis asi to bude v nejakom vacsom meste kde cely tento proces kludne trva aj niekolko mesiacov. V dnesnej dobe sa dobre pozemky predavaju ako teple rozky a takto si zablokovat pozemok na x mesiacov je pre predavajuceho nie zrovna “vyhodne”
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?