Zmeny oproti projektu - bude problém pri kolaudácii?

Ahojte, aké máte skúsenosti s kolaudáciou? Robia problémy,keď spravíte nejaké zmeny oproti projektu? Napr. zmena stavebného materiálu oproti projektu alebo chýbajúca priečka? Ďakujem!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Kazdu zmenu hlasis a zakresli sa do projektu
Odpovedať
@wolodymyr ahoj, a kto to zakresli do projektu? ja, pani čo príde kolaudovať alebo musím ísť prekresliť cez pol republiky za projektantom? mam tiež dve zmeny (o jedno okno menej a pergolu na terase)
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl čo tak vyskúšať poslať projektantovy cez pol republiky E-MAIL....
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl my sme zakreslili sami, projektant len napísal a potvrdil pečiatkou súhlas so všetkými zmenami ktoré boli vykonané a nemali vplyv na statiku. (ani to nevidel) Menej ci menšie okná boli v pohode. Na nejakú priečku by som vôbec neupozornovala. Nikto to nekontroluje. Nikdy nevieš na akého aktívneho úradníka natrafis ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lub_ica tak výrazné zmeny treba isto nahlásiť a hlavne zakresliť to do projektu. Keď na to príde kontrola, mohla by si mať problém a neskolaudovala by si!
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko sme priznali pred kolaudaciou a nebolo toho malo: zvacsenie obyvacky a posunutie terasy smerom do dvora, zmena niekt. okien, pridanie okna do WC, poposuvanie/pridanie priecok, zmena sposobu vykurovania, zmena stav. materialov atd. Vsetko nam spisal stav. dozor na 1 A4ku a potvrdil + zmeny zakreslil do projektu. Hotovo. Bez problemov skolaudovane.
Odpovedať
@eagleowl ale ba, nepovedz. Skúšal som to keď som vybavoval SP a SÚ ma stále vracal s projektom kôli čiarkam a bodkam, som chodil jak trt cez celý kraj... Emailovú formu mi už vtedy nebrali...
Odpovedať
Profilova fotka
Nam aktivny uradnik robil problemy pri kolaudacii bytu a robil problemy s izbami, ktorych sa prerabka nedotkla a dokonca aj s pivnicou. Mala som ist za projektantom, ktory mi za 10 min dopisal do projektu potrebne veci, buchol peciatku, zasmial sa na uradnikovi. O hodinu som uradnikovi doniesla papier od projektanta a sanka na zemi. Takze ano, ak natrafis na aktivneho uradnika, budes musiet obehavat projektanta. Ked som sa o tom bavila s kamosmi tak sa ma opytali, ci som im nieco ponukla. A zistila som,z e to bola chyba :-D vraj pohostenie je bezna vec :-p ale skolaudovala som aj bez pohostenia ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl spýtal si sa: "musím ísť prekresliť cez pol republiky za projektantom?"....no a ja myslím že každý normálny projektant urobí takéto zmeny bez toho aby bolo potrebné za nim cestovať.
Odpovedať
@lub_ica Treba vsetko zakreslit, poznacit, bud vy alebo projektant ale musi to byt nim potvrdene urcite.
Odpovedať
@lub_ica @stefanl pokiaľ vynechať len priečku alebo okno a nie je zásah do nosných stien tak žiadny problém. Pri kolaudácii to len nahlasis a ten kto robí kolaudačné rozhodnutie napíše do rozhodnutie tie zmeny poprípade zakresly sa červenou na projekt ktorý má v dispozícií stavebný urad. Ja mal tiež zmeny ,vynechaná priečka a 1dvere a žiadny problém. Zmenu pripojenia kanalizácie som mal tiež ale to bolo všetko potvrdene od vodarni a kanalizácií.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl ak masd o okno menej je to ok. skor by probl problem o okno viac... pergola? :) na to mas projekt?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tam je problém ten,že práveže je to nosná priečka (budeme to riešiť cez preklad)..čiže to už asi treba, aby projektant tam dokreslil do projektu,však?
Odpovedať
@richard71 nie, nemal som to v projekte (prestrešenie balkonu). Budem veríť že si to pani nevšímne. Vďaka za info každému, aspoň mam ako tak prehľad.
Odpovedať
No tak aj nás to čaká a ešte treba im prichystať parádne pohostenie 🤣🤣🤷‍♀️čo vy hovoríte ďakujem
Odpovedať
Kurna, zle som si robotu vybrala. Mne moji uzivatelia v lepsom pripade pozdravia a podakuju, v horsom ani nepozdravia a este aj vynadaju, nie to aby mi este pohostenie chystali. Ked sa druhy raz narodim, zamestnam sa na stavebnom urade a rozdelim si kolaudacie tak, aby som cely mesiac nemusela vyuzivat gastrace na obedy... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Treba mať všetko zaznamenané v pláne aspoň svojpomocne, určite ich pohostiť a dobre bude :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 voľných miest na stavebných úradoch je dosť, vyskúšajte to a po mesiaci už nebudete mať takéto reči.
Odpovedať
@zita19 😀 čím ste,ak smiem vediet?
Odpovedať
@lub_ica IT
Odpovedať
@lub_ica a kedy sa to všetko vlastne ide diať ? robíte teda zmeny v projekte, ale ja si myslím,že zmena nijako nezasahuje do celkovej nosnej stavby ako celkovej, podľa mňa nebude problém keď to nebude od projektanta :)
Odpovedať
@vittek_z máme vypracovaný projekt, stavebné povolenie, spravenu platnu a akurát dnes zaciname murovat obvodové múry
Odpovedať
Tak čo ktorý už máte odkolaudovane treba to pohostenie🤷‍♀️
Odpovedať
Profilova fotka
@endusko ja som to povazovala za slusnost - ved kazdu navstevu pohostis. Kupila som par chlebickov, nejaky muffin upiekla, kavu a vodu ponukla a hotovo. Ziadne vymysly. Pani sa ponukla, starosta nie.
Odpovedať
@rebecca363 dakujem my tam ešte nebudeme bývať tak určite niečo nechystám dakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak. Ono mnohi ktori kolaudovali si najvacsie starosti robili s tym, ako kolaudatora uvitat a pohostit, heh :)
Odpovedať
@lub_ica každá podstatná zmena má byť uskutočnená až na základe povolenia SÚ o zmene stavby pred jej dokončením. Procesný postup obdobný ako pri stav, konaní. Nepodstatné zmeny stavby, ku ktorým došlo počas uskutočňovania stavby, SÚ môže prerokovať v kolaudačnom konaní..Vynechanie priečky, pokiaľ nie je nosná, by SÚ mohol posúdiť ako nepodstanú zmenu. V opačnom prípade by Vás čakalo dodatočné povolenie zmeny stavby s pokutou.. Čo sa týka hlavného stavebného materiálu, rozhodujúce je, aby stavba vyhovovala z hľadiska energetickej náročnosti a ku kolaudácii bude treba predložiť vyhovujúci energetický certifikát v zmysle zák. č. 555/2005 Z.z. Keď chcete risknúť uskutočnenie zmeny bez povolenia SÚ, tak ich odsúhlaste s proj., statikom a v stav, denníku tiež odporúčam poznamenať.
Odpovedať
Prosím asi budeme odcestovany v deň kolaudácie a preto potrebujeme zistiť či musíme byt tam aj my alebo stačí len zhotoviteľ stavby má niekto takéto skúsenosti za každú radu dakujem🤷‍♀️
Odpovedať
@endusko U nás musel byť prítomný aspoň jeden z majiteľov. Takže manželka ostala doma ...
Odpovedať
@endusko Je to na dohode, zavolajte na stavebný úrad a dohodnite sa s nimi, ved su to tiez ludia.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?