Zmena údajov na katastri kvôli hypotéke

Ahojte. Mám takú otázku. Ideme zakladať rodičovský dom. Teba meniť údaje na katastri ked mame na liste vlastníctva a v obcianskom preukaze rozdielne cislo domu? Alebo stačí v banke preukázať len OP?
Odpovedať
@dixy89 spolu s vkladom im predlozite OP a rovno vam to zmenia pri vklade
Odpovedať
@hoblinka13 aj keby sa jednalo o adresu? A priezvisko?
Odpovedať
@dixy89 Kvôli hpyotéke nemusíš meniť údaje. Nevadí, ak nehnuteľnosť ktorú zakladáš nemá rovnaké orientačné číslo, ako máš adresu TP v OP. @hoblinka13 Na katastri nestačí len predložiť OP na zmenu adresy alebo mena. Treba podať žiadosť o zmenu údajov na LV a kataster to vykoná, ale nie na počkanie. Kataster nie je banka.
Odpovedať
@chrobak7 a ked je ina adresa? Lebo brat sa prestahoval a teraz má inú adresu ako je uvedene na liste vlastníctva. Tak či to nebude vadit pri tom zakladaní nehnuteľnosti
Odpovedať
@chrobak7 kde pisem, ze to robia na pockanie? Zaroven s vkladom podas ziadost a ked ziadost nemas, daju ti tlacivo pri okienku,vypises. bezne sa to tak robi. nezavadzaj ludi. Predklada sa OP kvoli tomu, ze kopie z nich podla nejakeho zakona nerobia, resp. robia,ale je okolo toho tolko ukonov a kopiu by ti museli vratit.
Odpovedať
@dixy89 Aha, myslel som, že ty potrebuješ opraviť adresu. A brat je vlastníkom toho domu, ktorý sa ide zakladať? Potom banka môže mať výhrady, že je rozpor medzi osobnými údajmi vlastníka a jeho trvalou adresou uvedenou v LV. Možno to prejde, ale ak nie, tak sa ti predĺži vybavenie hypotéky, lebo najprv to budete musieť opraviť na LV. Dopredu nikto z nás nevie, ako sa k tomu postaví banka.
Odpovedať
@hoblinka13 Sorry, z tvojho príspevku to vyznelo tak, že pri okienku predloží žiadateľ OP a oni to opravia. V pôvodnom príspevku si nepísala o tom, že by žiadateľ mal podať aj žiadosť o zmenu. Dával som meniť adresu TP a musel som podať žíadosť písomne. OP nechceli odo mňa. A nepaprč sa hneď. :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?