Zmena účelu využívania rodinného domu

Prerabam 50 rocny rodinny dom tak, ze prizemie bude urcene na podnikanie a poschodie na byvanie, uz sa to riesi cez stavebne konanie. co vsetko budu pozadovat pri kolaudacii prizemia? poschodie je zatial neobyvane. mozu pozadovat veci k elektroinstalaciam, rozvodom vody, kurenia, zumpy..... ked sa nic v povodnom dome nemenilo?
Odpovedať
Daj si extra hodiny na elektriku,plyn a ak sa dá aj na vodu,proste predprípravu kvôli podnikaniu.
Odpovedať
@marta2610 Neblázni, ved v tom dome budem mať na prízemí obchod a na poschodí bývať, nebudem si vo vlastnom účtovať energie, načo by mi boli extra hodiny??? Ved odpočty energií si viem zakotviť do zmluvy o prenájme uzatvorenou medzi mnou a mojou firmou.
Odpovedať
@tabasco NO,my podnikáme vo vlastnom dome a cca 10 rokov dozadu všetko extra.Dole prevádzka a hore byt,radšej sa niekoho spýtaj aj keď ti to príde hygiena kuk čo tam máš mať,pripraviť.Po novom musíš preukazovať náklady,čo dáš do nákladov?Len zisky budeš mať?
Odpovedať
@marta2610 Zmluva znesie všetko. Ak do zmluvy o prenájme v bode "cena za prenájom nehnuteľnosti" uvedie že je to cena vrátane vody elektriny a plynu, tak si do nákladov budem dávať cenu podľa zmluvy a či spálim plynu za 1000 Euro ročne alebo 5000 to nemusí nikoho zaujímať. Na daňovom úrade som už zaregistrovaný a mám pridelené IČO ako súkromná osoba nepodnikateľ, ktorá prenajíma nehnuteľnosť.
Odpovedať
@tabasco Ty nie ale napr. elektrarne ťa môžu zúčtovať ako podnikateľa, keď uvidia, že tam máš prevádzku, a tam sú vyššie poplatky :-)
Odpovedať
@slavoslav Samozrejme môžu, ale rodinný dom je taký že väčšia časť domu je obytná a menšia je určená na podnikanie. Bude tam zopár úsporných žiaroviek a jedna kasa prípadne počítač..
Odpovedať
komplet vsetko oddelene ale podla toho co tu pises ako sa chces vykriti tak nezabudni ze aj oni sa vykrutia a cely dom ti zuctuju ako podnikanie. prve ako prevadzka a druhe ako prenajimatel. nebudu sa s tebou parat. potom to budes robit dodatocne aby si usetril a fungoval ako rodinny dom a podnikanie v nom. taku zmluvu mozes uzatvorit v budove urcenej na podnikanie a prevadzky kde budes platiti pausalne za energie a spotrebovane. vtedy to nebude nikho zaujimat lebo budova je prihlasena na odber ako podnikatel. ak to spravis v dome takto ...tes sa mozno skoncis s podnikanim a vymyslani aj temu si nazval zmenau vyuzivania priestoru tak nespekuluj.
Odpovedať
To ti neschvalia mat aj sukromny obytny priestor aj firmu na jeden merac. Ako presne rozratas co si ako firma das do nakladov,kolko si minul na firmu a kolko si minul pre osobnu spotrebu? Ak si myslis, ze osobne energie nejako nenapadne preplatis cez firmu,alebo nejake ine "finty", tak po prvej kontrole ta smiech prejde. Vsetky poplatky za energie, ktore si budes chciet dat do uctovnisctva potrebujes presne zdokladovat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?