Zmena rozostavanej stavby na "dom"

Profilova fotka
Ahojte, dostal som z banky list, ze mam predlozit vypis z katastra, kde je nas dom uvedeny ako "dom" a nie rozostavana stavba. Ked sme dom kupovali uz bol skolaudovany a o par tyzdnov nam pridelili aj supisne a orientacne cislo. Vsetko to islo aj na kataster, no z katastra uz ziadna odpoved.... Volal som tam a povedali mi, ze potrebujem original dokumentu o prideleni sup a orientacneho cisla, fotokopie obcianskych a vyplnenu ziadost.. No na katastrerportaly som nasiel vzor tej ziadosti a tam sa pise aj ako nutnost geometricky plan. To mam ako nechavat urobit novy geometrak? Nemate s tym skusenosti resp. vzor inej ziadosti (pre pripad, ze som pozeral nieco ine) Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo ahoj, ak si dobre pamatam, geometricky plan bol nutny len v pripade, ze sa zmenil podorys domu od posledneho geometrickeho planu (v stavebnom povoleni).
Odpovedať
Ahoj, ak je na LV uz zapisana rozostavana stavba geometrak nie je potrebne, ziadost mas dobru, aj my sme mali taku a vpohode, riesila som to pred mesiacom, akurat ze kataster ma na zapis rod. domu so sup.cislom 60 dni, ale nam to kataster v senci zapisal do 2 tyzdnov, co som nechapala :-), lebo este sa mi nestalo, aby kataster zapisal nieco skor aku mu uplynie lehota :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miruska117 dakujem za info :-), dnes tam idem tak snad ma neotocia
Odpovedať
Ak uz je dom skolaudovany, netreba novy geoetrak, ku kolaudacii bol dolozeny geometrak so skutocn vyhotovenou stavbou. @milotaa k stavebku nemas geometrak so zameranym domom,ved vtedy dom este nestoji,nema sa co skutocne zamerat.
Odpovedať
Ak je na LV zapísaná rozostavaná stavba treba na zápis: žiadosť a originál, resp. úradne overenú kópiu rozhodnutia o pridelení súpisného čísla. (kópie OP nie sú potrebné z dôvodu že už na LV ste zapísaný ako vlastníci, záleží od človeka ktorý to rieši, nič sa nestane ak doložíte k žiadosti aj kópiu OP...na úrade si urobia záznam a kopie OP vám budu zaslane späť spolu s oznámením o zápise). V prípade ak to potrebujete súrnejšie zapísať ako v stanovenej lehote 60 dní, je dobre si po týždni podať urgenciu a zápis by mal byť do týždňa, max dvoch hotový.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pravdu mas, geometrak bol k zapisaniu rozostavanej stavby na katastri.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravím. Neviem, či je téma ešte aktuálna, ale môžem sa opýtať, aký je poplatok na katastri za zmenu na rozostavanej budove- pridelenie čísla?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?