Zmena parcely v IBV

Ahojte, Mame postavenu novostavbu na ulici, ktora je podla uzemneho planu urcena na IBV. Niekolko domov sa postavilo a majitel jedneho pozemku sa stahuje a predava st. pozemok. Mame informaciu, ze o dany pozemok ma zaujem firma, ktora tam chce postavit kancelarske priestory. Mozu zmenit st. pozemok urceny na IBV na podnikatelske ucely? Informacie o zmene su dostupne na mestskej casti, alebo na UHA. Ake mame moznosti ako majitelia susednych pozemkov ak s takymto zamerom nebudeme suhlasit. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
platný územný plán je ochrana priestoru a zásahy sa dajú robiť len jeho čiastočnou alebo úplnou zmenou. Musí sa spracovať zmena, odsúhlasiť zastupiteľstvom, preto sa treba aktívne venovať činnosti zastupiteľstva, zúčastňovať sa sadení a sledovať vývesky obce. Ak niečo prebehne bez takéhoto sledu, treba to oznámiť na prokuratúre.
Odpovedať
@rado1704 stavebný úrad návrh na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby zamietne, pokiaľ je v rozpore s platným územným plánom.. územie určené na zastavanie IBV nie je územie určené na zastavanie stavbami s iným účelom užívania ako na bývanie.. V ÚK, pokiaľ k nemu dôjde, budete pravdepodobne (pokiaľ ste vlastníkom susednej stavby, účastníkom konania, v ktorom si môžete uplatniť všetky práva účastníka, t.j. okrem iného aj podávať námietky k návrhu stavebníka na umiestneniu stavby. Zmena územného plánu vo veci schválenia zmeny účelu užívania územia s celým procesom schvaľovania nie ja až taká jednoduchá záležitosť (ani z finančného ani z časového).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?