Žiadosť o vrátenie správneho poplatku na katastri

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Na kataster bol doručený návrh na vklad záložného práva do katastra nehnuteľností 1.7.2019 (zaplatený správny poplatok 66€) a následne návrh na vklad vlastníckeho práva 12.8.2019. Teraz v januári 2020 na základe mojej iniciatívy mi bolo oznámené že je potrebné ešte niečo doplniť. To všetko následne urobila realitka. V súčasnej dobe ešte stále zápis na katastri neprebehol. Moja otázka teda znie, môžem požiadať o vrátenie správneho poplatku za vklad záložného práva (66€) ? Ten poplatok sme platili my, poplatok za vklad vlastníckeho práva platila realitka, resp. predávajúci. Ďakujem
Odpovedať
no ved poziadaj a uvidis co ti nato povedia ...co najhorsie sa ti moze stat ?zamietnu ... to je ako nepoziadat vobec a iba o tom debadovat na fore :)
Odpovedať
mozes poziadat o vratenie a ked budu splnene podmienky tak ti aj poplatok vratia. Pokial je prekrocena lehota na rozhodnutie (30dni) tak vratia, ale pozor ak to nejak vnutorne pozastavili pre doplnenie dokumentov tak ten cas mozno nebudu ratat.
Odpovedať
Profilova fotka
@belkatka ziadala som dvakrat pri nedodrzani lehoty, vzdy vratili, aj ked ich odozva na ziadost bola cca pol roka a vratenie penazi dalsie asi dva mesiace
Odpovedať
@belkatka požiadať o vrátenie môžeš po vydaní rozhodnutia, v žiadosti uveď kedy bol podaný návrh na vklad, a dátum rozhodnutia a tiež číslo pod ktorým je evidované. V žiadosti uveď, že si poplatník a číslo účtu na ktorý ti poplatok majú vrátiť. Tiež uveď, že si vlastníkom čísla účtu na ktoré požaduješ vrátiť poplatok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?