Zaniká ťarcha na pozemku smrťou?

Profilova fotka
Ahojte, kupujeme pozemok a v LV je uvedená ťarcha (Právo bývania a užívania nehnuteľnosti pre pani, ktorá už nežije). Realitka tvrdí, že táto ťarcha zaniká smrťou oprávnenej a ide len o to, že majitelia neodniesli na kataster úmrtný list. Štandardne sa to vraj robí tak, že pri návrhu na vklad do katastra sa spolu kúpnou zmluvou priloží aj úmrtný list a na novom (našom) LV už ťarcha uvedená nebude. Viete mi s týmto pomôcť? Je to naozaj tak?
Odpovedať
Ťarcha zaníká smrťou.Trvaj na úmrtnom liste !! V zmluve musí byť napísané,že to kupujete bez ťarchy!!!!Overte u susedov či osoba,ktorej sa ťarcha na dome týka ozaj nežije!Zmluvu si daj skontrolovať tomu kto tomu rozumie!!Vysvetli o čo ide.
Odpovedať
Áno je to tak, keďže ťarcha sa vzťahuje iba na osobu, nie na vec. Teda na kokrétnu osobu, ktorá v podstate smrťou zanikne a neexistuje, ale kataster to bez úmrtného listu nemá odkiaľ vedieť. Ale ten úmrtný list si dajte pripojiť k zmluve, nakoľko by sa Vám mohlo stať, že kúpite nehnuteľnosť aj s "babkou" teda s ťarchou. Teda pripojiť k zmluve ako ofocialnu prílohu, aby ste mali potvrdené, že naozaj už nežije. Takých prípadov už bolo, že kúpili aj s doplnkom :-)
Odpovedať
Daj si pozor aby ste to nezapísali do katastra z ťarchou,keď osoba už nežije treba náležať na doplnenie údajov do katastra!!
Odpovedať
Profilova fotka
Kupovala som byt, ktory nadobudol predavajuci darom a ten, co byt daroval, tam mal pravo dozitia... Isla som na matriku a overila si, ze naozaj je mrtvy a trvala som na uradne overenej kopii umrtneho listu. Ako mohli to predavajuci zabezpecit, ale nie je to problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?