Využitie pozemku pre vlastnu potrebu

máme v podielovom spoluvlastnictve pozemok, o ktorom sa v návrhu uzemného plánu uvažuje ako o rekreačnom, v súčasnosti ju využívajú ako ornú pôdu, poľnohospodári, s ktorými nemám podpísanú zmluvu o prenájme. Uvažovali sme, že by sme je využívali my, prípadne predali, len neviem ako by sa to dalo. zrealizovať.?
Odpovedať
Profilova fotka
Je tých pozemkov viac? Koľko je tam spoluvlastníkov?... Ideálne je pozemok vysporiadať buď rozdelením alebo odkúpením resp. zámenou za iný pozemok. Získať ho tak do výlučného vlastníctva a potom sa dajú robiť iné zmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to vidim takto: 1. Ak chcete vyuzivat pozemok aj vy ( neviem ci cast alebo cely) treba sa dohodnut s ostatnymi spoluvlastnikmi na takomto vyuzivani a polnohospodarov tym padom zrusit. 2. Ak chcete svoju cast predat, neda sa to asi inak ako rozparcelovat pozemky s ostynymi spoluvlastnikmi a kazdy nech sa stara o svoj pozemok uz sam.. Potom ho mozete predat... Ako spoluvlastnik totizto nemate nejaku stanovenu cast spolocnej parcely ale mate spoluvlastnictvo k pozemku ako takemu...
Odpovedať
Pozemok môžeš poľnohospodársky využívať a môžeš dostať na to aj štátnu dotáciu na plochu za predpokladu, že tvoje spoluvlastnícke podiely budú mať výmeru min. 1 ha a zároveň podiel v jednom poľnom bloku nebude menší ako 30 ár. O tom, ale hovorí bližšie zákon.
Odpovedať
treba si podla mna nad to sadnut so vsetkymi spoluvlastnikmi a dohodnut sa ako by to bolo najlepsie riesit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
polnohospodari vyuzivaju nieco co nie je ich urcite by som ho hned riesil. Dohodol sa so spoluvlastnikmi ako si to oni predstavuju ci chcu tiez vyuzivat ten pozemok alebo ci by to radsej predali a budes mudrejsia ked budes poznat aj ich stanoviska k danej veci ;)
Odpovedať
zalezi kto su ti spoluvlastnici. Pokial sa s nimi bude dat dohodnut tak myslim ze by nemal byt problem ze chces uzivat ten pozemok. Takto je tazko triafat ci to pojde a ako. Zalezi to vsetko od vas..spoluvlastnikov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?