Vyňatie ornej pôdy z pôdneho fondu

Chcel by som sa opytat, či mi vie niekto napísať postup, ako vynať ornú pôdu z pôdneho fondu a čo všetko k tomu potrebujem. Poraďte aj nejaké typy a triky. Ďakujem 8-)
Odpovedať
@matejjj Daj si vyhľadať témy podľa nejakých kľúčových slov, napr. "vyňatie pozemku" a nájde ti desiatky diskusií. V nich máš postupy, ako ľudia vynímali. Nie každý postup je rovnaký, záleží od bonity pôdy, či je pôda v intraviláne alebo v extraviláne a pod. Začni tým, že zo stránky pozemkového odboru príslušného okresného úradu si stiahneš tlačivo na odňatie podľa toho, či je to intravilán alebo extravilán. Tam je aj zoznam príloh. Potom začneš zháňať tie prílohy. Keď to budeš mať celé, tak to pošleš na tvoj okresný úrad. Napr. Malacky majú tlačivá tu: https://www.minv.sk/?vzory-tlaciv-4
Odpovedať
Profilova fotka
jeden sposob http://www.modrastrecha.sk/blog/norci...
Odpovedať
@matejjj Teraz som písal v inej téme príspevok o vyňatí. Komplexnú informáciu ťažko dostaneš, každé vyňatie je individuálne. http://www.modrastrecha.sk/forum/poze...
Odpovedať
Ďakujem za odkazy, pomohli. Ešte by som sa chcel opýtať, čo sa týka vyjadrenia vodárni a elektrárni a plynárni. Mám na pozemku skolaudované prípojky, voda, plyn a elektrina (trčí zo zeme iba kábel). Ako si mám vybaviť tie vyjadrenia k nim, čo potrebujem k vyňatiu pôdy, resp. aj k územnému konaniu ? Môžte napísať akúkoľvek skúsenosť. Jedná sa o pozemok v okrese Malacky. Vôbec neviem ako s tým začať.
Odpovedať
@matejjj TReba začať na stránkach prevádzkovateľov sietí. Väčšina z nich umožňuje požiadať o stanovisko k stavbe cez internet. Každý taký má uvedené, akú prílohu treba k žiadosti pripojiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?