Vklad záložného práva na rozostavanú stavbu - pivnice nie sú v stavebnom povolení ani v projekte

Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať či ma niekto skúsenosť s vkladom záložného práva na rozostavanú stavbu, keď v projekte ani v stavebnom povolení nemáme pivnice a v skutočnosti ich máme postavené, chceme zmeniť záložné právo z rodičovského domu na náš rozostavaný dom a pivnice budeme riešiť pri kolaudácií. Mohol by nám znalec vyhotoviť znalecký posudok bez pivníc alebo ak ich tam uvedie bude to problém na katastri alebo v banke?
Odpovedať
Vklad záložného práva sa rieši s katastrom. Na LV sa pivnica nezapisuje. Tam je len rozostavaná stavba a plocha stavby. Znalec zistuje hodnotu rozostavanej stavby obhliadkou. Myslím, že jemu je pri určovaní hodnoty jedno, či pivnica je alebo nie je v projekte. On ju tam vidí, tak ju ohodnotí. On sa nestará o to, či je to v súlade so stav. povolením. To si vy vyriešite pri kolaudácii, aby ste dali evidenčný stav do poriadku so skutočným. Banku to nezaujíma, banka môže založiť aj nedokončený a neskolaudovaný dom. Ty ako stavebník máš právo urobiť zmeny počas stavby a nie v každom okamihu to musí sedieť so stav. povolením. Nesnaž sa manipulovať so znalcom. Nechaj, nech ohodnotí stavbu ako stojí, se vším všudy, teda aj s pivnicou. Je to len tvoje plus, lebo to zvýši hodnotu stavby. Nechci od neho, aby uvádzal v posudku niečo iné, než je realita. Znalecký posudok sa nedáva na stavebný úrad a už vôbec nie na kataster. Ten slúži len pre teba a pre banku. Takže problém v tom nevidím.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy tu ta poopravim, znalecky posudok treba na kataster k zapisu rozostavanej stavby, bez ohladu na to, ci je to kvoli hypoteke alebo nie 8-)
Odpovedať
@martina3336 Znalez urobi normalny znalecky posudok - a neviem si predstavit, ze by tam pivnicu nespomenul. Ale podla mna s tym problem nebude. @thodosy praveze znalecky posudok pozaduje kataster a aj sa tam uklada ako dokumentacia k zapisu rozostvanaej stavby.
Odpovedať
Nesúlad skutočnosti so stavebným povolením problémom bude. Je to podobný prípad, ako keď nesedí postavený dom resp,. prístavby so zápisom v katastri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?