Viac vlastnikov pozemku - stav. povolenie?

zdravim, som na liste vlast. v 1/2 s inym majitelom kt je zosnuly chcem dat parcelu (trvale travne porasty) oplotit na to potrebujem stavebne povolenie.. viem to vybavit aj takto sam ako jednotlivec alebo som skoncil ? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 Podľa mňa si skončil, tam by muselo prebehnúť dedičské konanie na niekoho kto by ti dal súhlas, ale na plot tuším nepotrebuješ stavebné povolenie, aj keď aj pri ohláške to nepôjde bez druhého majiteľa.
Odpovedať
@jolaus100 dobre si to napisal, skoncil si. Najprv musi byt pozemok uplne vysporiadany. Tak ako napisal martosko, musi prebehnut dedicske konanie a potom ked uz ta cast bude mat ziveho majitela, tak sa s nim da dohadovat o takychto veciach.
Odpovedať
Mozes si postavit plot na ohlasku, ale iba na svojej 1/2. Niekedy sa cudujem, co za otazky su tu a rozmyslam ci to myslite vazne ludia, alebo ja nedokazem citat s porozumenim. Ak chces oplotit cely pozemok tak treba zacat tym, ze po zosnulom vyhladas dedicov, oslovis ich ze mas zaujem o kupu pozemku a dohodnete sa. Ak dedicske neprebehlo, treba podat navrh na sud a dedicske urobit dodatocne. Ked sa ti toto vsetko podari a budes na katastri zapisany ako vlastnik pozemku potom si mozes podat ohlasku na stavbu plotu a postavit plot
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzcek1988 Nemôže si ani na 1/2 postaviť plot To že vlastní pozemok 1/2 polovicu , znamená že z každého metra štvorcového vlastní jednu polovicu. Nie je určene pri podieloch ktorú časť kto vlastní ale z každého metra sa ráta
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Na plot nepotrebuješ stavebné povolenie vtedy, ak tam je na pozemku hlavná stavba čiže dom Vtedy je plot na ohlášku lebo je to ako prístavba k tej hlavnej stavbe. Ak je pozemok prázdny a chce ho oplotiť, musí mať k stavbe plotu stavebné povolenie lebo je to brané ako hlavná stavba .
Odpovedať
@zuzcek1988 preboha ziveho hrajes mudru ze sa cudujes otazkam a napises kravinu typu ze plot si mozem postavit na svonej 1/2 ty vies vobec ako funguje podiel ? pozemom niejw rozdelwny na toto je moja polovica toto tvoja :D :D ale podial 1/2 mas z kazdwho jedneho mikromilimetra parcely..
Odpovedať
@kuratko22222 to viem a nieje tam nic.. ciez stab pov. to je v riti ten nas stat..
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 Alebo ak je to niekde na vidieku alebo mas dobrych susedov tak si plot postav a povolenie si dorob ked bude urobene dedicske konanie.
Odpovedať
@matka_bob aj nad tym som uvazoval ke to na like pod lesom kde by to dost udrelo do oci ked zrazi oplotim kus luky.. to by ma hned tahali na stavebny urad ( si myslim) clovek si nemoze ani svoje oplotit..
Odpovedať
@jolaus100 ved dobre, to som nevedela. Myslela som ze to ma dane ze tato polovica je jeho a ta zas zosnuleho
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 Ale podľa definície plot nieje pozemná stavba, neviem definíciu inžinierskej stavby ale tam mi to tiež nepasuje tak ako to môže byť hlavná stavba.
Odpovedať
@martosko kuratko ma pravdu, ja to riesim tiez.. Zbural sa dom, tak na plot vraj stavebko.. Lebo sa vacsinou berie ako drobna stavba k hlavnej stavbe.. Ak tam nic nie je, tak cez stavebko.. |-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?