Úschova peňazí u notára

kvoli bezpecnosti medzi predavajucim a nami kupujucimi nam notar odporucil notarsku uschovu nasich penazi u nho..je ale normalny postup, ze najskor sa peniaze poslu na jeho depozitny ucet a az potom sa o tom spise zapis? pretoze nam kazal poslat peniaze na jeho ucet, a potom priniest potvrdenia z banky o poslani
Odpovedať
@livkaslivka No my sme to chceli riesit podobne, ale nakoniec sme podpisali zmluvu pred notarom a dal nam na to autorizacnu peciatku. Peniaze co sme platili hotov sme odovzdavali pred notarom tiez.a mali smespisanu zmluvu o tom tiez overenu. Ale aj ked sme uvazovali o tejto moznosti, nikdy sme nehovorili, ze mu mame preniest peniaze. Skor islo o to, ze on ich chel dat do trezora.
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka u nas, ked sme predavali pozemok, kupujuci najprv vlozil peniaze na ucet notara v banke, s potvrdenim o vklade z banky dosiel k notarovi a tam sa, za nasej ucasti, spisala notarska zapisnica.
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka ano je to normálné, ako by vám mohol dať najprv potvrdenie bez penazí?
Odpovedať
rozumiem ale ide o velke sumy, spolu 50 000 eur, to mame len tak poslat na jeho ucet? to sa asi neda cez internet banking, ze? lepsie je ais priamo v banke
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka kľudne, či cez internet alebo doma je jedno.ide len o to či mate taky limit na internet bankingu. asinie, takže na pobočke.Co sa týka potvrdenie tak je to jedno, lebo ked urobiš prevod na pobočke tak príkaz sa dá zrušiť ešte kym ho nespracujú. Relevantným dokladom preukazujúcim peniaze na učte je len vkladový lístok. Respektíve ked urobite prevod, ktorý hned spracujú a následne vám urobia výpis z účtu o zrealizovaní. Prevod cez internet mu asi stačit nebude, pokial to nebude rovnaká banka,kdepenize hned uvidí na svojom účte.
Odpovedať
notarsky depozit je drahsi ako vinkulacia v banke, my sme davali cca 70 000 a notar chcel 250 Eur a vinkulacny ucet v banke stal 70Eur. vsetko prebehlo bez problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez ako @dandy05 odporucam skor vinkulaciu v banke, aj my sme to tak robili a nie raz ;-) Financne menej narocne a bezpecne...vzdy sme to robili vo VUB, mali najnizsie poplatky (rozdiel bol v stovkach euro).
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka ak ti mozem poradit, kasli na notarsku uschovu.... a chod do VUB, tam si za to vypytaju cca 60€, notar chce daleko daleko viac..... a ako vidim, radia ti to tu viaceri :)
Odpovedať
@livkaslivka je to normalne, len predtzm Vám musi dat notar doklad kde je cislo jeho uctu a variabilny symbol , ktorý musit uviest pri vkladani alebo prevode na notarov ucet.. Je to najbezpecnejsia forma uhrady za nehnutelnost v pripade ze sa plati v hotovosti....
Odpovedať
@kaktusik007 je to pravda ze uschova v banke je lacnejsia ale ma to jednu nevyhodu pre predavajuceho... vinkulacia sa zriaduje na ucte kupujuceho a tie peniaze nie su chranene v pripade, ze na kupujuceho je uvalena exekucia, exekutor na tie prachy moze siahnut alebo zablokovat ten ucet..
Odpovedať
Inak najlacnejsia vinkulacia je v Postovej banke....... 39 €
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad je to mozne, toto som neriesila, ja som bola kupujuci... ale dakujem za info, ak budem ako predavajuci budem trvat na notarovi ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaktusik007 toto nikto neriesi a su aj realitky (byvali casnici a podobne co teraz robia maklerov a tvaria asa ako profesionali :( ) je to tak ako pisem.. Chvala bohu patrim medzi relaitnych maklerov, ktorí taketo veci ovladaju a aj na to svojich klientov upozornia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad ano, super... dakujem fakt, ako pre predavajuceho je to dost zasadna vec - pretoze tu existuje moznost nemat byt a ani nemat peniaze a fakt by som do toho nesla.... tesim sa ze si mi to povedala ;-)
Odpovedať
@livkaslivka vyuzi radsej vinkulaciu v banke. Je to lacnejsie a bankam doverujem o nieco viac ako notarom. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?