Urychlenie uzemneho a stavbneho konania

Profilova fotka
Este toho roku by sme chceli zacat stavat dom. Momentalne sme vo faze uradnych vybavovaciek - vcera prebehlo uzemne konanie(Mame oddelene uzmne rozhodnutie a stavebne povolenie). Oznamenie o uzemnom konani zatial neprebrali vsetci ucastnici (ucastnikov je 17). Na uzemnom konani sme sa dozvedeli, ze mozme cely proces urychlit tak, ze od ucastnikov ziskame vyhlasenie o vzdani sa prava na odvolanie voci uzemnemu rozhodnutiu a stavebnemu povoleniu. To by bolo fajn, ale nasledne sme sa v debate s pritomnymi ucastnikmi dozvedeli, ze dvaja z ucastnikov su nebohi. Na katastri v LV stale figuruju ich mena. Chcela by som sa opytat, ako postupovat v pripade danych nebohych. Ako to vidim ja, mame viacere moznosti: A) Za kazdym oznamenim(a rozhodnutim) musime cakat, kym sa oznamenie vrati ako nedorucene (18 dni). Nasledne po (ne)doruceni rozhodnuti musime pockat 15 dni na pravoplatnost (Lehota na odvolanie) B) Hladat dedicov, prip. riesit dedicske konanie(Co moze cely proces prenaramne predlzit) C) Nejaka dalsia moznost, ako napriklad ze tito ucastnici sa vylucia z konania. Moznost A je jasna. Najrychlejsia je moznost C. Na tuto moznost sa ale nechcem pytat nasej stavebnej referentky, aby to neskoncilo pri moznosti B :) Vdaka za kazdu reakciu
Odpovedať
B je jedine spravne.
Odpovedať
Profilova fotka
@peha85 A je jedine správne
Odpovedať
@jan45 odkedy moze byt zomrely ucastnik stav.konania? Riesili sme toto pred 6 rokmi a muselo prebehnut dedicske konanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska zomrelý účastník je neprededený, to je problém dedičov. Stavebný úrad zastupuje zákon a v prípade jednoduchej stavby nemusí prihliadať na takýto stav. Výveska je zákonný postup. Stále tvrdím, že naši úradníci sú pôvodcami problémov.
Odpovedať
U nas sa vyvesky neriesia, vzdy sa rozosielaju oznamenia. Mna na dedicske este aj upozornili na SU-dedina,kazdy vie o kazdom vsetko.
Odpovedať
Plati bod A.
Odpovedať
Ak účastník konania nie je známy, postupuje sa podľa § 26 ods.1 správneho poriadku - doručuje sa mu verejnou vyhláškou. Pekný deň.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?