Stavebný pozemok bez prístupovej cesty

Mám problém mám pozemok v intraviláne je tam naplánovaná nová ulica ale my by sme mali byt prví a zatial jediný obyvatelia ulice ale papierovo neexistuje žiadna prístupová cesta aj ked je ale len polná a od najbližšej ulice je do 50metrov.A to je kamen úrazu povolia my stavbu bez prístupovej cesty?Lebo starosta povedal nieje problém ale stavebný úrad že bez cesty nepovolia tak čo mám robit poradte?Riešili ste niekto podobný problém?
Odpovedať
my sme s tým mali problém niekoľko pozemkov a jediný problém pristupová cesta, sú ľudia ktorí si proste začnú stavať a neriešia čo stavebný úrad na ked majú na pokutu tak začnú, my sme na pokutu nemali tak sme do toho nešli, ale nakoniec sme našli super pozemok vdaka Bohu za to a v sobotu sa sťahujeme
Odpovedať
Ako ti mozu povolit stavbu,ked nevies dodat projekt IS a napojenie domu na ne? Vobec sa cudujem,ze ides vyvalit nemale peniaze za dom bez pristupu. Pokial ho nemas,nestavaj, co potom s domom? pristup a siete sa mozu tahat aj 10 rokov aj viac. Poznam dom na komplet postaveny, pripraveny na nastahovanie ale nema pristup. Dotahuje sa po sudoch uz zopar rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani banka neda uver na taky pozemok
Odpovedať
Stavebne povolenie ti nedaju bez mapovej cesty k pozemku. T.J ak na katastralnej mape cesta existuje, tak stavebne povolenie dostanes. Ak na mape cesta nie je - hoci v skutocnosti tam moze byt aj dialnica - tak stavebvne nedostanes. Ja som takto legalizovala cestu k nasmu pozemku. Oficialne existovala 40 rokov, ale na meste mi povedali, ze stavat mozem, len ak bude cesta na mape. Takze, vybavit cestu. Alebo na vlastne naklady si dat zamerat 2 m síroku cestu k svojmu pozemku a dat ju nakreslit a potom ziadat st. povolenie. Odpoved - bez cesty, kt. je na mape st. povolenie nedostanes. :-p
Odpovedať
@btus niekde ani cesta nestaci musia byt skolaudovane IS. Kedze tu ide o novu ulicu a viac domov, budu potrebovat cestu urcitej sirky, na jej konci moznost otacaniasa poziarnickych aut.......
Odpovedať
@atlaska no, viem že pani, ktora ma dom vedla nasko pozemku ma oficialne cestu nakreslenu len v mape a sirku ma len 2 m. Aj nam tak odporucali na meste, dat si nakreslit vlastnu cestu, ale bolo by to nerealne, nakolko by sme to museli dat kreslit cez 3 cudzie pozemky. Ta pani kreslila na pozemku rodicov. Ale ked mesto legalizovalo cestu, tak oni nepovolili zakreslit realnu cestu do ich pozemku :-) A projekty IS mame, nakolko tade elektrina aj plyn idu. Plyn ani nemusi byt, staci napisat kurenie na tuhe palivo ale bez elektriny st. nedaju.
Odpovedať
Siete mas na tej polnej ceste? Ona ma ale cestu z hlavnej cesty a na pozemku rodicov a ma ich suhlas nato. To je ine stavat na pozemku rodicov,to je bezna vec.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@btus otazocka - staci, ze ta cesta je zakreslena v katastralnej mape? je na to nejaka vyhlaska alebo zakon? totiz, obecnu cestu pred pozemkom mam, ale pozemok pod nou je nevysporiadany (vlastnikom nie je obec)
Odpovedať
@matusskaaaaa ano, staci, ze je nakreslena na katastralnej mape (nemusi oficialne existovat). Ale ako som uz pisala, presne Vafm odpovedia na vasom Stavebnom urade.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Co v takom pripade ked cesta je na katastralnej mape, ale v skutocnosti nie je. Vlastnici si za 50 rokov uzivania poposuvali ploty a zobrali z cesty nejake centimetre z oboch strany a vznikla uzka cesticka bez moznosti prejazdu autom. Novi vlastnici su v pohode. Stari vlastnik sa dovolava prava ale beznadejne. Je na taky pripad mozne riesenie okrem predaja nevyhodneho pozemku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?