Stavebné povolenie pri rekonštrukcii

Dobry den potrebujem zistiť ako postupovať voči uradom v tomto pripade: mam dom dlhy 22 metrov a chcem ho skratiť na 15 metrov, čiže nova komplet strecha a buranie časti domu. Zaujima ma ake stavebne povolenie budem potrebovať(či sa to da vybaviť v jednom stavebnom povoleni) a aky na to treba projekt, stači nejaky jednoduchy (lacnejši)? ak s tym mate niekto skusenosti prosim kolko vas taky projekt stal?
Odpovedať
Profilova fotka
začal by som oznámením stavebných úprav, k tomu stačí skica. Predpokladám, že dom bol obývaný, je pripojený na siete. Ak stavebný úrad zaujme iné stanovisko, budete potrebovať projekt, stačí niekto, kto má razítko stavbyvedúci alebo stav. dozor.
Odpovedať
@jan45 dakujem za odpoveď. Ano dom je napojeny na vodu a elekt. Moc do toho nevidim tak nechapem presne ako by to malo byť, ten niekto s pečiatkou by mi mohol(vedel) vypracovať aj nejaky projekt ktory by stačil aby som dostal stavebne povolenie?
Odpovedať
nič nehlás a zrob - bo nič nespravíš :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no to je fakt, ja som dala ohlásenie na rekonštrukciu domu a chcú po mne vyjadrenie statika i ked som tam napísala že ideme zateplovať, meniť okná za plastové a otrava strechy s výmenou škridiel. A to ked som tam bola prvý raz sa informovať tak mi pani povedala že vlastne ani nepotrebzujem ohlasenie, lebo je to bežná údržba domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?