Stavba domčeku v záhrade

čaute premýšľam nad stavbou malého domčeka v záhrade za starím domom.Rozmery asi 10x5 boli by tam dve menšie izby ,kuchynka ,sprchový kút a wc. Alebo druha možnosť domček tiež 10x5 jedna izba ,kuchynka ,kúpelňa ,schodisko a na poschodí dve izby. Neviem čo všetko by bolo treba vybaviť a koľko by stali povolenia ,tak ak by ste mi vedeli poradiť ako mam postupovať bol by som vďační. Stavalo by sa všetko svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je pozemok tvoj, dodržíš zákonom stanovené odstupy od hraníc pozemku, tak je to bez problémov... Kúpiš alebo dáš si vypracovať projekt, vybeháš všetky povolenia (elektrikári, plynári, vodári), podáš na stavebný úrad a čakáš na stavebné konanie a následne stavebné povolenie... A hor sa do práce :-D
Odpovedať
@katarinas Ano pozemok je moj a kolko by to zhruba stalo nevedela by si? No a plyn tam nechcem teda nepotrebujem ,elektriku neviem ako riesit ci treba aj novu pripojku alebo ako by sa to dalo no a vodu si viem natiahnut zo stareho domu tak neviem ci treba aj s vodou nieco riesit?
Odpovedať
Profilova fotka
stavebné povolenie treba, na projekt napísať hospodárska budova bez sietí, prípojky sa napoja na dom, potom buď požiadať o zmenu stavby na bývanie, alebo ak na obci nič proti tomu nemajú, používať.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite podať stavebné povolenie na rodinný dom a nie na hospodársku budovu. Keby si chcel potom zmenu na RD, máš tie isté problémy, tie isté papiere treba predložiť. Tak prečo nevyriešiť hneď. Stavebný úrad od Teba bude žiadať aj vlastníctvo k prístupovej ceste v šírke 3 m. Geodeticky to treba oddeliť, fyzicky netreba ak prvý dom je rodičovský. Prípojky musíš mať vlastné -svoje elektrické hodiny v prednom oplotení a svoj vodomer v spoločnej vodomernej šachte a rozvody dať pod prístupovú cestu. Lepšie mať aj vlastnú žumpu, ak nie je kanalizácia. Je to veľká investícia a lepšie mať všetko solo. Nikdy nevieš, čo Ti život v budúcnosti prinesie a potom to nemáš problém predať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?