Stanovisko od starostu obce

Prosim o radu.K vynatiu pozemku potrebujem od starostu obce stanovisko.Napisala som ziadost a prilozila aj prefotene osadenie stavby na pozemok.Ziadost som mu odovzdala 15.10. neviete mi povedat aku dobu ma na to starosta aby mi to stanovisko poslal.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@majuska451 v zásade majú "úrady " mesiac na odpoveď, v malej obci ho posúr, nech nesedí na prdelke.. ;-)
Odpovedať
@topvideo uz som mu dnes volala tak mi vravel, ze ide na stavebny urad a da mi vediet ze co, ale nevolal.Somar vsetko sa pita na stavebnom aj ked som bola prvykrat za nim, ze mi treba stanovisko, tak mi povedal ze mam napisat ziadost, napisala som ziadost a ked som mu ju priniesla pozrel na nu a vravi,ze sa musi opitat no nieviem presne aky urad mi to povedal, ale vraj sa tam musi opitat ci to mam dobre a nakoniec este mi volal,ze potrebuje osadenie stavby na pozemku.Somar neviem naco je na takej pozicii, ked sa vsetko pita ostatnych, toto co by mal vediet on,ale nechcem byt taka sprosta a povedat mu ze rovno si to zistim na stavenom co presne mi treba, lebo chceme s nim byt zatial za dobre, kedze este nemame stavebne povolenie
Odpovedať
@majuska451 starostu sa bat nemusis. Ved za svoje bojuj. Kludne mu povedz co treba.. A "pytat" sa je vybrane slovo...
Odpovedať
Nerozhoduje o tom pozemkovy urad? Starosta sam nemoze vynat podu z podneho fondu... A toto: "lebo chceme s nim byt zatial za dobre, kedze este nemame stavebne povolenie" je take slovenske :)
Odpovedať
@mito0 on mi mal len dat stanovisko na to ci mozme alebo nemozme stavat na tom pozemku.Ak mi on da to stanovidko tak mozem ist na obvodny pozemkovy urad urobit vinatie.
Odpovedať
@majster1 ked mi sme s nim dokonca aj rodina, tak nerada by som bola taka drza
Odpovedať
@majuska451 tak to je aky argument... Nemam slov. Ale ked si nahodou aj do tej ziadosti pisala take pravopisne chyby ako tu tak mozno tam bude problem...
Odpovedať
Pytat si sa mala v prvom rade na SU, ten vydava UPI /ci tm mozes stavat/ nie starosta. Ten len podpise papier, ktory mu pripravi SU - suhlasne stanovisko so stavbou, v ziadosti by mala byt situacia a kratky popis stavby. On predsa nemusi vediet o kazdom jednom pozemku v obci,ci sa tam moze stavat, nato je SU.
Odpovedať
hmm, ty chces radu od starostu, pricom na taketo veci je na obecnych uradoch stavebny urad, starosta ti ma pomoct, pyta sa namiesto teba a ty mu este nadavas do somarov? Neviem, vazila by som si keby mi chcel pomoct a podala si to pred 6timi dnami, musis vyckat,,, Moja mamina robi na obecnom urade pomahala ako vedela no stale su tam zakonne lehoty,,, skus pozriet zakony, mozno sa nieco dozvies
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto je vec starostu nie SU. Na druhej strane by trochu trpezlivosti, nezaskodilo. Ak cloveku vadi 6 dni potom na pozemkovom a stavebnom a katastralnom urade zosalie :-)
Odpovedať
@majste no sorry nie kazdy je taky mudry ako ty
Odpovedať
@miirca sory ale bola som na neho dost nasrata, lebo nam na pozemku chceli stavat dve bytovky, maly na ne uz urobeny aj projekt, ale to je na dlhe pisanie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj @atlaska vidim ze su tu dva rozdielne nazory
Odpovedať
@majuska451 Musela som to opravit, lebo niekto si tu vsima nie prispevok ale pravopis. Uz som mu dnes volala tak mi vravel, ze ide na stavebny urad a da mi vediet ze co, ale nevolal.Somar vsetko sa pyta na stavebnom aj ked som bola prvykrat za nim, ze mi treba stanovisko, tak mi povedal ze mam napisat ziadost, napisala som ziadost a ked som mu ju priniesla pozrel na nu a vravi,ze sa musi opytat no neviem presne aky urad mi to povedal, ale vraj sa tam musi opytat ci to mam dobre a nakoniec este mi volal,ze potrebuje osadenie stavby na pozemku.Somar neviem naco je na takej pozicii, ked sa vsetko pyta ostatnych, toto co by mal vediet on,ale nechcem byt taka sprosta a povedat mu ze rovno si to zistim na stavenom co presne mi treba, lebo chceme s nim byt zatial za dobre, kedze este nemame stavebne povolenie
Odpovedať
@majuska451 tato sprava pati @topvideo
Odpovedať
Ty si fakt dobra, on za teba zistuje veci a este na neho nadavas. Co on ma s tym ci tam mozes stavat RD? Este raz toto je kompetencia SU, nie starostu. SU mu robi podklady, starosta neudeluje SP, nerobi kolaudacie.........nato ma ludi,d toho je starosta. Jedie co ma stym papierom,ze ho musi podpisat. Napis si oficialnu ziadost a cakaj 30 dni na odpoved. A ze sa tam mali stavat bytovky - no ak su v uzemnom plane bytovky s RD sa rozluc,alebo budes musiet zmenit uzemny plan.
Odpovedať
@majkoj snad si nemyslis, ze starosta pozera mapy a podla cisla parcely zistuje osobne, ci je na konkretnej parcele povolene stavat RD a este k tomu AKY rod.dom? Toto robi SU, napise stanovisko a starosta ho podpise.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nie je, suhlasne stanovisko dava obec stavebnemu uradu. A o tom aky dom kde bude, rozhoduje rovnako obec.
Odpovedať
@majkoj ale obec ma svoj SU. Nase suhlasne stanovisko je sifrovane SU a podpisane starostom.
Odpovedať
@atlaska suhlasim s @majkoj
Odpovedať
@atlaska v takych malych dedinach si starosta robi take veci sam a urcite aj na kolaudacie chodi on osobne
Odpovedať
@atlaska a co sa tyka tych bytoviek s tymi sa rozlucil pan staroskta nie ja
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 ano nasa obec tiez nema SU, plati SU vo Zvolene aby vykonaval cinnost. Ako som pisal, trpezlivost, toto je nic cakaju ta ine natahovacky :-)
Odpovedať
@majkoj ja viem ale uz som netrpezliva lebo bola som za nim prvykrat asi pred mesiacom alebo este je tomu viac a prvy tyzden trvalo len kym zistoval ci mam dobre napisanu ziadost, tyzden nato mi oznamil ze potrebuje papier osadenie stavby a tak sme si museli pozhanat prve projektanta a dat vyprcovat projekt, ktory nam robi asi mesiac, ale kedze sme uz vedeli presne rozmeri RD tak som ho popytala ci mi moze konecne dat osadenie domu aby som si mohla vybavit od starostu stanovisko.Tak mozem ist na obvodny pozemkovy urad podat ziadost na vynatie oni na to maju mesiac, a tak na katastralny dat to zapisat, dalsi mesiac a uz mame stratene dva mesiace.Preto som nedockava, lebo za kazdym papierom treba cakat mesiac :-( Ja viem, ze najhorsie este len pride :-( uz keby to bolo za mnou
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 este si zabudla na geometricky plan pod dom, dalsi mesiac :-)
Odpovedať
@majkoj :-( :-( :-( :-( :-( :-( aj take treba booooze
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 ak vyjmes cely pozemok, ak sa ti to vobec podari, platis dane, za cely pozemok ako stavebny a to moze byt poriadna suma, takze treba.
Odpovedať
@majkoj nie vy budeme vynimat len to co bude pod domom
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 no ale ta cast pod domom musi byt samostatna parcela, cize geometricky plan.
Odpovedať
takze ak ta dobre rozumiem musim si dat urobit novy geometricky plan a to potrebujem uz pri vynati ano?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?