Rekonštrukcia šopy. Potrebujem stavebné povolenie či ohlásenie?

Profilova fotka
Ahoj. Na svojom pozemku máme šopu hraničiacu s pozemkom suseda. V nej bolo asi 30 rokov skladované uhlie. Teraz sme sa konečne uhlia zbavili, ale ostali sme nemilo prekvapený, pretože sme zistili, že zadnú stenu (hraničiacu zo susedovým pozemkom) akoby vytisla tá váha uhlia. Skrátka zadná stena šopy je v strede vytlačená a naklonená k susedovi skoro o 10cm... strecha s krovom už na nej pravdepodobne nedrží, inak by to celé už dávno spadlo. Nevieme čo s tým ale vyzerá to tak, že nám neostane nič iné len tú zadnú stenu zbúrať a postaviť nanovo. Dúfame že sa to bude dať realizovať bez rozoberania strechy... Chcem sa opýtať čo je k tomu potrebné...treba stavebné povolenie, alebo stačí len ohlásenie? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ešte ma napadlo...sused má pri tej stene na svojej strane kompostovisko... myslíte, že to mohlo podmyť základy tej steny a preto sa nakláňa?
Odpovedať
chcem sa ešte opýtať...je nejaká šanca ten naklonený múr vyrovnať oceľovým ťahadlom-prevrtali by som aspon na 4 miestach dany mur a skrz neho natiahol ocelove lana ku prednemu rovnemu muru, na obe strany ocelove platne, na prednu stranu zavitovu tyc maticu a skusil to stiahnut vid obrazok...je to realne alebo je to nezmysel?
Odpovedať
nikoho nič nenapadá ? :-(
Odpovedať
@lylipeto neake fotky?
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
salko07 má pravdu také niečo z ocelovím lanom by ma určite nenapadlo ani vo sne všetko sa da len to treba dojst tam pozriet si to a spravit nič tažke nič zložite ,,, Strecha sa ani nepohne.
Odpovedať
@lylipeto na aky ucel to chcete prerobit? z fotiek nie som si isty ci je, ze ten mur je len vyplnovy a cela drevena cast stoji samostatne, treba skontrolovat detaily a vsetky prvky, ci nie je navzajom mur prepojeny s drevenou konstrukciou. A ako pozorne pozriet ako a naco presne to prepojenie sluzi. Mur bude mozno potrebne rozobrat a postavit nanovo, nezabudnit na pripadny novy zaklad a osadenie hydroizolacie aj vzhladom na kompostovisko suseda. Krov ma svoj vek a niektore casti su uz v dost zlom stave. Ak chcete investovat peniaze do rekonstrukcie a uzivat budovu (neviem na aky ucel) este vela rokov odporucam prizvat si statika na posudenie konstrukcie. Cena za obhliadnu bude zanedbatelna na rozsah konstrukcie ale budete mat istotu. Napad s tiahlami od @slavonix ma za istych okolnosti opodstatnenie, zalezi od toho naco chcete budovu vyuzit a do akej miery rekonstruovat. Pouzite tiahla a podobne principy treba riesit na konkretnu vec a to treba uz posudzovat na mieste aj s ucelom vyuzitia a geometrie budovy.
Odpovedať
Profilova fotka
chceli by sme tam mat len sklad ..drevo,par regalov a par skrin. ... do burania sa nam moc nechce, nakolko nas cakaju ine vydavky a este k tomu vedla drevarne je garaz a ta zadna stena je vlastne v celku...cize mame aj strach aby sa rozoberanim neposkodila aj garaz :-(
Odpovedať
a co takéto riešenie?
Odpovedať
Profilova fotka
esteze to z druhej strany drzia tie furiky :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no to fakt :-D ... ale to kompostovisko ma tam štve... ktovie či aj od toho sa nejako nepodmočili základy...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?