Rekonštrukcia panelového bytu a súhlas 50 % vlastníkov

Profilova fotka
Takto sme ostali z najnovšieho požiadavku úúúplne konsternovaní minulý týždeň na stab.úrade v BA..žiadost bola pritom podaná už mesiac a boli sme sa informovať, aký je aktuálny stav..Pri podávaní pani na úrade s optimizmom povedala, že povolenie by malo byt do 30 dní na svete..No a po 30 dňoch INÁ pani "zabila" s požiadavkom o prinesenie súhlasu 50% vlastníkov bytov Celého BLOKU!!! A že po obdržaní majú oni ešte k vyjadreniu ďalších 90 dní!!!..Nemám slov.. Neuveritelne nás to zdržalo a zarazilo..Máte s takým postupom niekto skúsenosť? Ide o byt v BA - Ružinov.. Z väčších staveb.prác je plánovaný akurát nový vstup pre dvere, kde teraz nie sú / statik dal súhlasné vyjadrenie/ a frézovanie 3 zárubní preč..Inak bežné búranie UMK jadra..Budem rada za prípadné tipy, vyjadrenia či rady, ako postupovať..Som v časovom presse...
Odpovedať
Profilova fotka
@gazella preklad vchodu do bytu je zasah do spolocnych casti bytoveho domu = potrebujes naozaj to co od teba stavebny urad ziada. Jedine ta nadpolovicna vacsina sa mi zda mala :) mam pocit ze to je potrebný súhlas 2/3 väčšiny vlastníkov bytov z celeho bloku.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to preklad vchodu do bytu, ale vytvorenie izbovych dveri v inom mieste, nez povodne a nie na tej istej stene..
Odpovedať
Profilova fotka
@gazella aha , ok .A aky dovod ti udali ze chcu aby si absolvovala stavebne konanie namiesto ohlasovacej povinnosti ? Vyjadrenie statika bolo ze zasahujes iba do nenosnych casti ,alebo sa nieco robi aj v nosnych stenach ?
Odpovedať
@gazella pokial mate normalnych susedov a vyjadrenie statika, tak si to spravte. ja keby som mala cakat na urady tak sa asi nedockam....nakoniec mi pani na urade povedala ze vyveste si oznam na branu, aj tak vam to nikto nikdy nedojde kontrolovat :-D a ja uz davno otvor vyrezany. btw. islo tiez o BA 2 ale nie ruzinov.
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla Neviem, aki su tam susedia, nebyvame tam..Byt bol doposial prenajimany..takze netusim, ci by kdo nieco hlasil..Nerada by som riskovala nejaku pokutu..Oznam bol vyveseny, pretoze sme predpokladali, ze zacneme uz od oktobra..No teraz netusim, ako postupovat..Ci sa znova zastavit na urade, a dufat, ze tam bude nejaka ina "pani" a zas povie nejaku inu mudrost...Nie sme zatial na SVK, takze vsetko riesime cez dobreho znameho sprostredkovane, len manzel v obzvlastnych nutnych pripadoch dorazi..
Odpovedať
@gazella ani ja som susedov nepoznala, ale ked som ich nahodou stretla, tak mi vraveli ze to chapu, ze prerabat sa musi. takze ja som ten ojedinely pripad ze v panelaku so susedmi problem nemam. len tym chcem povedat tolko, ze prave ti ludia co sa snazia vsetko spravit poctivo su najviac buzerovani....kopec inych ludi ani nenapadne ist na urad a nehovoriac o statikovi a vsetko je v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla zavidim ti tvoj postoj..hodne to zivot ulahci..ja ho zial nemam..fnuk..snad sa najde nejaky rozumny sposob ako to urgovat..
Odpovedať
Profilova fotka
@gazella aj mna by zaujimal dovod... na druhej strane, mas staticky posudok, a je to taky problem obehat si susedov s jednym papierom a ziadat podpisy??? - beriem, zdrzi, ale - zasahujes naozaj do spolocnych casti... ale fakt, ak mienis riesit nenosnu priecku, ser na to.... teda zacni robit v termine... pretoze ak potrebujes iba ohlasenie, tak suhlas je viac ako zbytocny... ak ziadas o povolenie stavebne, tak suhlas je nutny takze sa natiska otazka - o co si ziadala???
Odpovedať
@gazella Mam rovnaku skusenost ako @manilla, isla som so statickym posudkom za predsedom spolocenstva vlastnikov, ten mi povedal, ze v poriadku, mozem robit - to bola prestavba, kde som tiez premiestnovala dvere aj steny - na to by bolo potrebne stavebne povolenie a to je asi aj tvoj pripad. Preto pozaduju suhlas susedov. Rovnako to bolo s umiestnenim markizy na fasadu - ze proste su tak v dome dohodnuti, ze radsej na seba neupozornovat, len si strazia statiku. Nikto nikoho neudava, veci sa riesia interne. Ked mal jeden sused (povolanim projektant) pocit, ze vidi, ze vyvazam zelezobeton, tak isiel za tymto predsedom, prisli spolu na obhliadku, skonstatovali, ze je to v poriadku a robila som dalej... Ale to som fakt mala stastie, ze som si kupila byt v dome plnom rozumnych inteligentnych ludi... Este sa to zvykne robit tak, ze das ohlasku, kde popises len ukony, na ktore netreba stavebne povolenie a v ramci prac si urobis aj to premiestnenie dveri - to uz nepojde nikto z mestskeho uradu kontrolovat a ked nalepis do vchodu oznmenie, ze budes prestavovat od-do na zaklade oznmenia c.xxx a ze im dakujes za porozumenie, tiez ti ziaden sused nepride na kontrolu, co si oznamovala a co robis. Ale uz je asi neskoro, ked si sa stavebnemu uradu priznala, to obiehanie susedov ta neminie...
Odpovedať
@gazella este skusim na ulahcenie. aby si nemusela obehavat, skus to mailom. u nas sa to vsetko riesi cez maily. spravca rozposle aj so ziadostou a kazdy vlastnik sa vyjadri.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 A v akom casovom obdobi dozadu to bolo? Nezmenila sa odvtedy nejaka pravna uprava k tomu? Ako nezijem na SVK tak nemam tucha..Skusim to riesit teda cez predsedu spolocenstva vlastnikov..Dakujem za tip..
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 no je to problem, ked nebyvam zatial na SVK..a vsetko riesim sprostredkovane.. Ziadali sme normalne povolenie k rekonstrukcii a boli sme pouceni, ze to bude len bezna ohlasovacia povinnost a do mesiaca bude povolenie hotove..Po mesiaci sme sa stavili osobne /manzel/ na urade a ina pani konstatovala to, co som uviedla vyssie, ze nas dali bokom a ze kvoli tomu, ze otvor budeme robit v nosnej stene tak nas preradili a zadala tuto poziadavku, ktoru nam dovtedy ani neracili oznamit i ked ziadost mali u seba uz mesiac..Manzel poznamenal, ze otvor je na 60-tky dvere, a pani povedala, ze aj keby sme robili otvor o velkosti 20cm , tak by nas stejne preradila..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gazella Minuly rok. Legislativa sa nezmenila, ale zakony su na to, aby sa obchadzali :-) je to hlavne na ludoch,ked mas normalnych susedov, vsetko ide...
Odpovedať
Profilova fotka
@gazella odpovedala si si sama , "ze otvor budeme robit v nosnej stene" v statickom posudku to muselo byt spomenute takze od zaciatku bolo jasne ze ide a stavebne povolenie nie ohlasovaciu povinnost.
Odpovedať
@gazella @tomasforgacs aj my sme robili otvor v nosnej stene. prva pani na urade mi tvrdila ze to staci ohlasenie. ja som tvrdila ze musim mat uz stavebne povolenie. ona furt ze nie. samozrejme po mesiaci mi doslo vyjadrenie ze treba stavebne povolenie. s tym som sa vratila na urad a mila pani povedala, ze ona to kontrolovat nepojde, moju ziadost stiahne a mam vyvesit len oznam. ze statika mam, a nieje problem. preto tu pisem o buzeracii....kebyze mam cakat na kazde jedno vyjadrenie tak sa nepohnem. kolko ludi ani na urad nejde, ani statika nema, a robi si s bytmi co chce. tymto ale nechcem tvrdit ze to je spravne. ale aj urady by sa mali trosku spamatat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?