Prístupová cesta na prenajatom pozemku

Dobrý deň, prenajali sme si poľnohospodársku pôdu, nie je k nej ale prístupová cesta, ktorú potrebujeme. Pôdu plánujeme kúpiť neskôr, takže nie je problém to všetko vybaviť na vlastnú päsť nie cez majiteľov - súhlasia s tým, ale nemajú chuť ani čas to riešiť. Pôda je síce extravilár na papieri, avšak je to hneď prvý pozemok od dediny (hneď vedľa sú domy), taktiež je cesta iba pol metra od cesty. Viete mi poradiť čo s tým? Dá sa to vybaviť na papier, že môžeme aspoň vychádzať na cestu, bez toho aby sme to riešili momentálne s majiteľmi? Ďakujem krásne
Odpovedať
Na vlastnu past,bez majitelov nevybavis nic.Je to ich majetok. Ak je jediny problem to, ze nemaju cas obehavat urady,mozu vam dat splnomocnenie,kde sa presne zadefinuje na co vas splnomocnuju,mozete to po uradoch vybavit za nich.
Odpovedať
komu patri pritupova cesta.? ak majitelom, spiste ich suhlas na pouzivanie cesty, odvezte ich na matriku to podpisat,vsetko zaplatte a bodka.
Odpovedať
ak ti majitelia nedajú súhlas a nezapíšeš to aj na katastri ako vecné bremeno alebo ti časť cesty nepredajú tak rovno zabudni na takýto pozemok bez oficiálneho prístupu nemá takmer žiadnu cenu a nevydajú vám tam ani stavebné povolenie .Toto isté sa stalo aj môjmu známemu súhlas mal len taký ústni pokial staval dom všetko bolo OK potom sa zo susedom pohádal ten potom okolitú pôdu aj s cestou zoral a je po idylke teraz to nemôže ani pod cenu predať
Odpovedať
Ďakujem veľmi krásne za odpovede ☺ Nepochopili sme sa ale asi v jednom... :-) Cesta je verejná (III. trieda), vedie priamo do dediny, nepatrí súkromníkovi. Pozemok je vedení ako extravilár - poľnohospodárska pôda, ale je hneď vedľa prvého pozemku/domu, cestu máme od pozemku ani nie pol metra (podľa slov vlastníka, je ich až po hranicu ku ceste - otázka je tiež či je to pravda, nedali to vymerať). Potrebujeme iba výjazd na ňu, veď načo nám je pôda na ktorej môžeme sadiť ale nemôžeme na ňu odbočiť ani autom ☺ Riešim to kvôli môjmu drahému, veľmi sa do toho hrnie a chce čím skôr začať pestovať. S majiteľmi (je ich asi 8) máme zmluvu o prenájme, všetko je na papieri, ale táto malá nepríjemnosť to brzdí :-. Dohodnúť sa s väčšinou aby postavila prístupovú cestu a pozemok vymerala je dosť mizerná - sú tam 2 parádni držgroši. Ak teda neexistuje nejaká výnimka, pri ktorej by postačovala behnúť na úrady a vybaviť iba to aby sme mohli z toho pozemku vyjsť/ísť na cestu, možno pomôže hlas iba 3 majitelov, s tými sa dohodnúť ešte celkom dá. :-)
Odpovedať
Nerozumiem co vlastne chces? ved sa pozri na kataster co komu patri. cesta je polmestra od cesty? pises ze cesta je verejna,potom ju mozes vyuzivat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?