Pripojenie sa na existujucu kanalizaciu

Pred domom ide kanalizacia obecna. Uz som na nu napojeny, neoficialne. Chcel to spravit oficialne, co k tomu treba? Na obecnom urade, stavebny urad mi povedali, ze aj: všetky inzinierske siete suhlas Co to znamena pre mna? Pred domom je v zemi kanal, voda. Plyn je na 2.strane cesty a k nasmu plotu ide pripojka. Na stlpoch ide elektricke 380V napatie hore. Berie sa to ako drobna stavba, staci ohlasit a 10e kolok zaplatit. teda ake vyjadrenia potrebujem?
Odpovedať
@ydn Nie je to drobná stavba. Treba k tomu: - projekt - súhlas prevádzkovateľa kanalizácie - stavebné povolenie - k stavebnému povoleniu potrebuješ vyjadrenia všetkých prevádzkovateľov sietí. Je to preto, aby si pri výkopových prácach neporušil iné siete alebo vedenia, aby si vedel, kde tie iné siete vedú. - vykopať prípojku - aj keď si už pripojený, podmienkou na pripojenie je prítomnosť pracovníka prevádzkovateľa kanalizácií, aby to zdokumentoval a vyhotovil ti protokol. JA mám v stav. povolení, že ak to neurobím, som povinní prípojku znovu vykopať a potom privolať toho zamestnanca. Protokol potrebuješ ku kolaudácii prípojky. Takže ty sa budeš tváriť, že si práve teraz tú prípojku urobil. - vybaviť kolaudáciu prípojky.
Odpovedať
§ 139b (7) Za drobné stavby sa považujú aj c) prípojky stavieb a pozemkov na verejné rozvodné siete a kanalizáciu všetkých stavieb a pozemkov a pripojenie drobných stavieb a pozemkov na rozvodné siete a kanalizáciu hlavnej stavby. To však nič nemení na tom, že potrebujete vyjadrenia správcov k podmienkam napojenia, revízie atď.
Odpovedať
@draik Díky za upresnenie. Ja som to riešil v rámci stavebného konania na dom, ale tie podmienky, čo mi stanovili Technické služby (správca kanalizácie), sú dosť prísne. A projekt bude potrebovať aj k ohláseniu stavby, mám pravdu?
Odpovedať
My sme riesili samostatne,projekt sme potrebovali,ale bez SP,stacila ziadost na SU
Odpovedať
Myslim,ze staci stavbu ohlasit, ano zohnat si vyjadrenia sieti, ale netreba ziaden stavebny projekt. Len z vodarni zohnat ich vyjadrenie, do toho zakreslit, kde bude planovana kanalizacia, kde bude napojena atd atd, uvidime ;-)
Odpovedať
@ydn Nestaci. Musis mat projekt pripojky, vyjadrenia dotknutych sieti. Nasledne ohlasit drobnu stavbu na prvostupnovom SU.
Odpovedať
@megdesign odkedy na drobne stavby je povinny original projekt? robil som doma altanok a vmestil som sa do 25m2 ... len som to ohlasil, kde som na papieri len rukou a pravitkom nakreslil cca kde to na pozemku bude a ako to bude vyzerat
Odpovedať
@ydn Však to si mal jednoduchý projekt. Niekto si to nakreslí sám, niekto si to nechá urobiť. Ale len "per huba" ti drobnú stavbu neschvália. Niečo písomné im musíš doložiť. A ak ide o prípojku, tak by mal stavebník nadefinovať, ako sa pripojí, akú hrubú rúru použije, kde sa pripojí. Ako s môžu správcovia sietí vyjadriť, keď nevedia, kde bude kopať. Musí predložiť mapku so zakreslenou existujúcou kanalizáciou a miestom, kde sa bude pripájať.
Odpovedať
@ydn no a ten nakres na altanok bol co? Osemsmerovka? Pripojka inzinierskej siete asi nieje to iste, ako altanok. Mimochodom. Mas v tom altanku svetlo na 230V? Mal si projekt od elektrofikacie a nasledne reviziu? ;-)
Odpovedať
@megdesign dobre tak rozlisujme projekt a nakres lebo to co som ja nakreslil je nakres situacie, priblizny, ani v mierke to nebolo pod slovom projekt ja chapem nieco ine, ale budiz.
Odpovedať
@ydn Naco sa vypytujes na MS, ked aj tak si tvrdis svoje. Na pripojku na inziniersku siet /akukolvek/ potrebujes projektovu dokumentaciu. Chod kludne so svojim nakresom a uvidis. Prinajhorsom /pravdepodobne/ ta poslu "dovi-dopo a vratite sa s potrebnymi dokladmi". http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q...
Odpovedať
Co k tomu treba? Naco si bol na tom urade? Snad ti povedlai CO ti treba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska ale prd mi povedia, robi tam jedna stara komunisticka vagina, co sama ani zakony neovlada ale robi tam lebo je sesternica starostky
Odpovedať
Tak chod za nou znova, lebo ak je taka ako pises,bude vyzadovat to co ona chce,pomaly aj presne umiestnenie peciatok od okraja papiera. My ti nepomozeme. Dom je novy? Ak ano napojenie na site musis mat, ak je stary, oslov projektanta nech ti to napojenie nakresli.
Odpovedať
@atlaska dom je stary a napojeny je asi 20 rokov na obecnu kanalizaciu, ale nie oficialne. Chcem to zoficialnit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Koľko stojí projektová dokumentácia pre už existujucu kanalizaciu?
Odpovedať
niekoľko rokov dozadu to v meste ZC vyriešili tak, že chodili vodári po meste a kontrolovali kto je pripojený na kanalizáciu. Potom skontrolovali kto platí vodné + stočné a kto neplatil začal platiť od toho dňa. Nemuseli si dať robiť žiadnu projektovú dokumentáciu. Možno by stačilo sa isť len prihlásiť že si napojený na kanalizáciu. Čo by bolo asi najjednoduchšie riešenie :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ja idem teraz tiez riesit podobne.Kupujeme starsi rd ma sepyik. obec vybudovala obecnu kanalizaciu a treba sa napojit.Kanalizacih mam cca 1,5 m od domu.Co vsetkk potrebujem?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?