Prekvalifikovanie budovy

Zdravíčko strechári, má tu niekto skúsenosť zo zmenou kvalifikácie budovy? Situácia je taká, že zvažujem kúpu záhradnej chatky v intraviláne obce, ale kvôli hypo ju potrebujem prekvalifikovať na dom. Jedná sa o murovanú, čiastočne podpivničenú stavbu so všetkými IS, kúrenie gamatky, 1 izba + kuchyňa + WC, odpad do žumpy, chýba akurát sprcha (voda je zavedená). Na ulici a v okolí sú postavené rodinné domy. Otázka znie, bude nejaký problém pri prekvalifikovaní? Je potrebné ešte niečo, čo musím spĺňať? Ďakujem
Odpovedať
@mormeg V prvom rade sa musíš spýtať na miestno stavebnom úrade, či je to vôbec možné. Možno je to záhradkárska oblasť, kde nie je povolená výstavba rodinných domov. To, že okolo teba sú rodinné domy, nič neznamená - môžu tie domy byť kľudne kolaudované ako rekreačné chaty. Pozri si v katasterportáli tie okolité domy, akú majú špecifikáciu. Či tam je nejaký "rodinný dom". Ak nie, tak to neprekvalifikuješ. Ale možno to bude možné. Ak áno, tak stavebný úrad ti aj povie, čo k tomu potrebuješ doložiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to by mal zisti aj na samtnom obecnom urade nie?
Odpovedať
@bigger225 V podstate stavebné úrady už neexistujú. Stavebné úrady ako samostatné inštitúcie boli zrušené pred niekoľkými rokmi a boli včlenené do organizačnej štruktúry miestnych a mestských úradov. Teraz sú samostatným referátom obecného úradu. Informáciu, o akú lokalitu sa jedná, môže dostať aj na obecnom úrade na útvare, ktorý má na starosti územný plán obce. Oni mu ale asi nebudú vedieť povedať, aké podklady bude potrebovať, aby dokázal preklasifikovať stavbu kolaudáciou.
Odpovedať
@chrobak7 vďaka za info. Podľa katasterportálu sú okolité stavby rodinné domy, takže v tomto smere ok. Popýtam sa na obecnom úrade či je možná zmena, prip. na koho ďalšieho sa treba obrátiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?