Prekládka telekomunikačného vedenia od T-comu

Prosím Vás, má niekto skúsenosť s tým, ako postupovať pri prekládke vedenia? Vo vyjadrení ku stavebnému povoleniu z ST, kde sa píše, že "dôjde do styku", sa píšu podmienky, ktoré treba zahrnúť do stavebného povolenia. Skontaktovali sme sa už asi pred rokom aj s pánom technikom, ktorý nám to bol aj vytýčiť a tiež to tak povedal a že ďalej sa to bude riešiť až po vydaní stavebného povolenia. Avšak pani zo stavebného úradu nám nechce ani zobrať žiadosť na stavebné, že to sa musí poriešiť už teraz. Pri tom teraz sme chceli požiadať len o stavebné povolenie na inžinierske siete (IBV pre 6 rodinných domov, územné rozhodnutie už bolo vydané minulý rok), kde predmetné vedenie nezavadzia, zavadzia až pri stavbe plánovaných rodinných domov. Moja otázka teda znie: môže pani úradníčka takto naťahovať podanie žiadosti a dožadovať sa splnenia podmienok ST ešte pred začatím stavebného konania? Ak nie, ako sa postupuje ďalej? Treba dať vypracovať projekt na prekládku, uzavrieť dohodu s ST a potom čo? Požiadať o územné a stavebné povolenie čisto na prekládku? Alebo stačí ohláška? Ako je to zákonom stanovené? Jedná sa o vedenie dlhé asi 50 metrov a bude sa prekladať zo súkromných pozemkov o pár metrov ďalej do mestskej komunikácie.. To ani nepíšem o tom, že vedenie bolo uložené bez súhlasu predošlých majiteľov, ale to už je na inú debatu :) Pán technik zatiaľ nereaguje, z T-comu sa tiež neviem dovolať odpovede a dosť nám to súri.. Vopred ďakujem za každú informáciu..
Odpovedať
@sigrenka preložka telekom. kábla bude súčasťou PD na RD ako jeden zo stavebných objektov a povolí sa súčasne s RD.. K PD preložky telekom. kábla, ktorej vypracovanie by mal projektant konzultovať s T-comom, požiadate o vyj. T-com. https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/i... Vyj. doložíte k žiadosti o stav. pov.
Odpovedať
@janetbla ďakujem pekne za reakciu..problém už sa skôr vyriešil, keďže som dostala odpoveď aj od pána technika z ST..a bude sa postupovať v podstate tak, ako ste popísali..len som sa musela ísť o tom dohádať s pani úradníčkou :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?