Pravotplatne uzemne rozhodnutie vs potvrdenie o zluceni...

Profilova fotka
Dobry den prajem, Chcel by som sa poradit. Vlastnim pozemok, na ktorom chcem postavit dom. No ako prve musim dat vynat podu (orna) na Okresnom Urade. Tam mi dali 10 bodov, ktore musim vybavit. Vsetko samozrejme trva no najviac ma zaujima bod ... (Pravoplatne uzemne rozhodnutie alebo potvrdenie o zluceni uzemneho so stavebnym konanim) Viem, ze tuto nalezitost ma riesit stavebny urad cize Obec. No pani je dlhodobo na PN a tak prednostne zistujem co vsetko mi k tomu treba. Problem je ze niesom v Uzemnom plane obce ale hned na jeho hranici. Cize cesta popred moj pozemok je uz v uzemnom plane. Starosta mi stavat dovoli, no chcem to milion hodin byrokracie. Viete mi teda poradit ake formality k tomu budu potrebne, a co v pripade ze mi nedaju potvrdenie o zluceni uzemneho so stavebnym konanim. Ako sa potom postupuje ? Dakujem za akukovek pomoc, viem ze s tym ma vela z Vas velke skusenosti.
Odpovedať
Ak ti zlucenie nepovolia, musis ich vybavit osobitne. Teda najskor uzemko, potom vynatie pody a potom stavebko.
Odpovedať
@mato666222 Choď na obecný úrad a povedz im ,že potrebuješ od nich potvrdenie ,že zlučujú stavebné z územným konaním a nech to opečiatkujú. To ti bude stačiť ako potvrdenie na vyňatie pôdy. Ale neviem ako to je v prípade ,ak je to mimo zastavaného územia obce a máš to v intraviláne alebo extraviláne?
Odpovedať
@mato666222 O tom, či územné a stavebné konanie bude zlúčené rozhoduje stavebný úrad. Treba tam zájsť aj s projektom a oni ti povedia, či bude treba najprv vybaviť osobitné územné konania. Ak áno, tak začneš územné konanie. Ak budeš mať rozhodnutie, tak ho doručíš na pozemkový úrad. Ak územné bude zlúčené, tak stavebný úrad vydá rozhodnutie o začatí zlúčeného úz. a stav. konania. Aj my čakáme na takéto rozhodnutie - budeme mať zlúčené konanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Som v extravilane obce. Trosku ma to sklamalo, nakolko som daval podnet na zaclenenie do uzemneho planu. No ZABUDLi na to :-D :-D Takze mam o to viac prace a vybavovani.
Odpovedať
Choď na SU a spýtaj sa čo k vydaniu UR a SP SU požaduje !!! Ak máš hotovú projektovú dokumentáciu (PD) v rozsahu pre Uzemne Rozhodnutie (UR) podaj si žiadosť o UR na stavebnom úrade (SU). Dajú ti zoznam čo k vydaniu UR SU požaduje. (Vyjadrenia od plynari, elektrikari, telekom, orange, hasiči, vodarne .....) Ak všetko doložíš SU ti vydá UR a opäť si všetkých plynari, elektrikari, telekom, orange, vodárne + Pôdny fond .... obeháš na vyjadrenie SU pre vydanie Stavebného Povolenia. :-) Niekde sú v pohode a pri podaní žiadosti o vyjadrenie k UR ti vydajú vyjadrenia aj pre SP. V ktoromkoľvek čase budeš mať od projektanta PD v rozsahu pre SP podaj si žiadosť o vydanie stavebného povolenia, nech ti bežia lehoty. Doklady podokladáš na SU ak ich budeš mať od jednotlivých dotknutých úradov, organizácií. Počítaj cca pol roka. UR 3M a SP 3M. Ak to budeš robiť súbežne možno nejaký mesiac ušetríš. Obrň sa trpezlivosťou, asertivitou, alebo si zaplať niekomu, kto sa inžinieringom u vás živí a čo ti všetko za "mrzký peníz" vybehá. :-)
Odpovedať
Trochu si to predbehol s vyberanim pody z podneho fondu :) Ono je to trochu komplikovanejsie.... Velmi podobne nieco som riesil aj ja. Mam pozemok (obdlznik) ktoreho 1/2 je v intravilane (dufam ze to je to co myslis pojmom ze cesta je v uzemnom plane) a zvysok v extravilane. Dom staviam v extravilane, cca 10 m od hranice, tym padom som musel prejst osobitnym uzemnym a stavebnym konanim. Ak si v extravilane, ani necakaj ze ti povolia zlucene uzemne a stavebne konanie. Uzemko: Od obce potrebujes zavazne stanovisko ze suhlasi s vystavbou (mne to museli odhlasovat obecni poslanci a tym padom som cakal 3 mesiace na zasadnutie obecneho zastupitelstva(!)) a s tym potom mozes zacat uzemne konanie na stavebnom urade. Samozrejme potrebujes vsetky vyjadrenia ako aj k stavebku, plus potrebujes projekt domu pre uzemne rozhodnutie. Az po tom co budes mat uzemne konanie za sebou, mozes zacat stavebne a presne v tomto case budes vyberat podu pod stavbou (alebo cely pozemok, rozhodnutie je na tebe) z podneho fondu. Suma sumarum, trvalo mi to cele 9 mesiacov.... Takze vela stastia a drzim prsty nech to vyjde ;) edit :) pripad001 to stihol postnut skor ako ja, ale v podstate ma pravdu. Ja som mal tiez zaplatenu pani ktora mi vsetko vybehala inak by som nemal ani tolko dovolenky kolko by trebalo na behanie po uradoch :(
Odpovedať
@adius 100 % súhlas. :-) Tak tak. Buď baba- hoci za nechutnú sumu, (u nás za to pýtajú cca 1.000,- EUR) ale vo finále vyjde oveľa lacnejšie, alebo celá 5 týždňová dovolenka, alebo ak má manželku na materskej. :-) My sme museli takto (osobitne UR a osobitne SP) šaškovať kvôli dvojpodlažnému RD. Moja manželka na materskej si to všetko naopak doslova užívala. Takmer pol roka obdeň v meste po organizáciách a úradoch a popri tom všetky tie ženské pôžitky s našou malou dcérkou. Nákupy, obchody, cukrárne, zmrzlinky, nákupné centrá, ...návštevy, kamošiek..... a tej nafty a parkovacích lístkov :-) Tú skúsenosť jej ale už nik nezoberie. Treba zvážiť. :-) Chalan si ale najprv musí tvrdo a úctivo vylobovať podľa adius u "slohutných pánov poslancov" zmenu územného plánu. A na to nie sú ani lehoty, ani nárok, len dobrá vôľa volených zástupcov ľudu ! Tu už ozaj nepomôže asi nik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?