Právoplatnosť kolaudačného rozhodnutia

V kolaudačnom rozhodnutí mám uvedené, že právoplatnosť nadobúda po 15 dňoch. Myslia sa pracovné alebo kalendárne dni? Je možné právoplatnosť urýchliť? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
nie
Odpovedať
Ja som sa na stavebnom urade vzdal moznosti odvolat sa a pravoplatnost nadobudlo okamzite.
Odpovedať
@mmjoy99 Akým spôsobom je možné vzdať sa odvolania?
Odpovedať
@epdv18 myslia sa kalendárne dni. Vzdať sa odvolanie je možné písomne. Najideálnejšie je na tzv. návratku pri prevzatí dokumentu na zadnú stranu uviesť, že sa vzdávate práva na odvolanie. Ak ste tak neurobili, tak ísť osobne, za pracovníkom úradu a urobiť tak dodatočne, resp. napíšte na papier, že sa vzdávate práva na odvolanie so správnym dátumom a pracovník môže ihneď vyznačiť právoplatnosť. Práva odvolať sa musia vzdať všetci účastníci konania.
Odpovedať
presne ako pise @halnas stavebne povolenie som si prebral osobne, a hned som podpisal aj ze sa vzdavam odvolania. Tlacivo mi dala pracovnicka, alebo uz si to presne nepamatam. Ale odchadzal som zo SU s pravoplatnym stavebnym povolenim.
Odpovedať
Ďakujem za info, našiel som si tlačivo na internete.
Odpovedať
@epdv18 pozor este na: vzdat sa prava na odvolanie musia vsetci ucastnici konania!
Odpovedať
@mmjoy99 ale je rozdiel vzdať sa odvolania na stavebné povolenie a vzdať sa odvolania ku kolaudacnemu rozhodnutiu.
Odpovedať
To som prehliadol - ja som sa teda vzdaval odvolania pre vydanie SP. Kolaudacne si uz pravdupovediac ani nepamatam, to ma az tak netrapilo.
Odpovedať
@paulus33 Účastník som len ja ako majiteľ, alebo sa mýlim?
Odpovedať
@epdv18 hej, ucastnik si len ty, teda ak si staval sam. Dorucuje sa este projektantovi a stavebnemu dozoru. Ako bolo vyssie spomenute, tlacivo na odvolanie mi pripravila priamo pani na urade, podpisalo sa, potom som stym siel na stavebny urad a tam mi vyznacili pravoplatnost a vykonatelnost. Potom ti treba zameranie adresneho bodu, pridelia ti cislo domu, stym pobezis na kataster a zapisu ti to do LV, Koniec
Odpovedať
@epdv18 Tam to bude inak uvedené. Asi tak, že voči rozhodnutiu je možné sa odvolať do 15 dní od doručenia. Ak sa neodvoláš, tak nadobudne právoplatnosť. Dá sa to urýchliť tak, že sa písomne vzdáš práva odvolania. Otázne je ale, kto všetko je účastníkom kolaudačného konania. Pretože by sa všetci zúčastnení museli vzdať práva odvolania. Ak sa nevzdajú, tak sa čaká 15 dní od dátumu posledného doručeného oznámenia. Na konci rozhodnutia máš zoznam účastníkov, ktorým sa rozhodnutie doručilo. Si tam uvedený len ty?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 Som tam uvedený len ja.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako je to s počítaním lehoty nadobudnutia právoplatnosti: kolaudačné rozhodnutie bolo vydané 09.03, poštou nám prišlo toto rozhodnutie 25.03. je to po 15 dňoch od prevzatia alebo vydania ? Alebo musím čakať kým si všetci účastníci konania prevezmú rozhodnutia a až keď prevezme aj posledný sa počíta lehota nadobudnutia právoplatnosti?
Odpovedať
@eryykah je to 15 dní od prevzatia rozhodnutia posledným účastníkom konania. Nakoľko pri kolaudácii je účastníkom konania väčšinou len stavebník (stavebníci), zvyknú si rozhodnutie osobne prebrať, hneď sa vzdajú práva na odvolanie a kolaudačné rozhodnutie je hneď právoplatné.
Odpovedať
@moratibru no to si počkám ešte, nás je tam celkom dosť účastníkov, Vďaka za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@moratibru Presne tak sme to mali aj my. Vsetci sa toho vzdali, takze pravoplatne sme ho mali hned
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?