POZOR : podnikatel Norbert Kalman - Norbimal z Kamenice n/Hronom a jeho necestne praktiky

V priebehu letných mesiacov roku 2012 mi spominaný s prepacenim za vyraz podnikatel Norbert Kalman z Kamenice nad Hronom vykonával rozne stavebne prace okolo novostavby rodinného domu, na niektore bola uzavreta aj pisomna zmluva o dielo na zklade cenových ponuk, niektore boli dohodnute len ustne. V com je problem, panovi Kalmanovi boli priebezne vyplacane dohodnute sumy za vykonane prace, prijmove doklady vsak nikdy nemal u sebe z odovodnenim, ze ich da nabudúce.... preslo niekolko mesiacov a doklady stale nie a nije dostat... potom nakoniec v januari 2013 urobil to, ze doklady mi sice dal,a le k dohodnutej sume si len tam mimochodom priratal akoze DPH, tj. este domna pozadoval zaplatit dalsich 20percent na vrch, podotykam, ze to bolo niekolko mesiacov po vykonani prac.... Este vycsi problem a svinstvo z ejho strany nastalo pri pracach na vonkajsej fasade domu. Na tieto rpace bola uzavreta zmluva o dielo na zaklade cenovej ponuky... v cenovej ponuke, ktora bola prilozena k zmluve o dielo sa vyslovene uvadzzalo : "zateplenie novostavby RD polystyrénom hrubky 8cm, vratane farebna skrabana omietka hr.1,5mm. Pan Kalman mi ale faktury vystavil dve : jedna na zateplenie RD, a ta druha na : farebnu skrabanu omietku, samozrejme ze som mu tu druhu fakturu nezaplatil, ako dovod uviedol, ze do cenovej ponuky sa veta "vratane farebna skrabana omietka" dostala omylom" SAmozrejme, ze som mu odmietol zaplatit za vsetko co sme si nedohodli a co pozaduje nad ramec toho co sme si dohodli. O kvalite jeho prace radsej pomlcim, vacsieho babraka som este nestretol. Cela vec preto skoncila na sude, kde samozrejme on predlozil ako dokazy vsetky nim ucelo vyrobene doklady ci uz Faktury, cenove ponuky, alebo prijmove doklady a kedze on mne ziadne nikdy nedal tak on tam mohol predlozit to co si vyrobil vo svoj prospech. Tymto Vas chcem upozornit aby ste pri kontakte s panom Norbertom Kalmanom dbali na to aby ste mali vsetko na papieri riadne podpisane, nespoliehali sa na jeho sluby, ktore aj tak nedodrzi a nakoniec Vas s úsmevom zazaluje, lebo on sa v cenovej ponuke pomylil, a dph chce od Vas po niekolkych mesiacoch ako vykona pracu, lebo keby to chcel hned na zaciatku tak by ste si na zaklade mozno nizsej ceny vybrali iného dodavatela a nie toho, ktory od Vas ziada este oproti dohodnutej ceny 20percent navrch.
Odpovedať
A kedze dlzi cez 2000 na zdravotnom, tak mu poprajeme pevne zdravie..
Odpovedať
A mali ste svoje podpisy na tých umelo vytvorených či ostatných dokladoch? Ak nie tak si ich môže strčiť do rit..... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nechapem Ta ojebaval ta dlhsie a ty si mu stale platil a platil? toto moj mozog nevie spracovat - ked mi niekto pri prvej platbe povie, ze nema prijmove doklady? nezaplatil by som mu ... ved toto je chore
Odpovedať
to teraz viem aj ja... ale poznal som ho a myslel som ze ma neoj... teraz vymysli ako z toho von :)
Odpovedať
@blackomt podpisy boli len na zmluve o dielo, na inom moje podpisy nemal
Odpovedať
Znama firma... Asi pred siestimi alebo siedmimi rokmi mojim znamym pristavoval k domu jednu miestnost. Steny krive, Vnutorna omietka hrbolata, bolo vidiet obrysy kazdej jednej tehly. Na jednu stenu preto radsej nalepili plagat nech tie hrboly tak nebiju dooci. Podla zhotovitela to bolo v poriadku. To, ze nedostali pokladnicne prijmove doklady o tom radsej nevravim. Myslim, ze sa ich snazil kontaktovat iny tiez nespokojny klient, ktorému tiez tento majster zbabral prace na dome ohladom podania zaloby. Ako to dopadlo to uz neviem. V kazdom pripade si treba na takýchto majstrov davat pozor a bez papiera nedavat nic. Stalo by mozno za to, keby sa ozvali aj iny nespokojny zákazníci tohto podnikatela a podnikli spolocne kroky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň! Aj by som sa pridal ktým, ktorí majú problémy s hore uvedenou firmou( pánom) Nedávno v Štúrovskej predajni Norbimal zakúpil tónovaciu farbu namiešanú podľa odtienovej vzorky. Po návrate domov sme zistili že sme dostali úplný iný odtieň. Ešte v ten deň som sa vrátil a reklamoval. Ale ešte v témy som si povedal že nevadí nechám si tu farbu a dám si namiéšať ďalšiu. Dodal by som že cena farby bola 42,50 EUR. Po návrate domov s druhou farbou sme znova zistili že mame iný odtieň aký sme si žiadali. Po dvoch skúsenostiach som sa rozhodol vrátiť obe farby, žiadal pána Kalmana na vrátenie sumy. Celkovo 75 EUR. On to ale odmietol a navrhol vypísať reklamačný lístok. Upozornil má ale že to bude trvať 30 dni kým dostanem odpoved na svoju reklamáciu. Behom tých 30 dni som sa le informoval na inšpekcii ale bol som oboznámený že po 30 dni mám nárok odstúpenie od zmluvy a pán Kálmán musí zaplatiť celu sumu. Po 40-tých dňoch som sa znovu zastavil v predajni Norbimal a upozornil pána Kalmana, že som nedostal žiadnu odpoved a žiadam o zaplatenie sumy. On vytiahol reklamačný formulár kde rukou bolo dopísané že jedna farba bola uznaná a druha nie! Žiadna pečiatka firmy alebo orgánu ktorá vykonala reklamáciu. Takže spomínaný pán to vôbec neriešil, len svojvoľne sa rozhodol a ponúkol mi zaplatiť 45 EUR! Spomínaná suma mala byt preposlana na môj účet ešte ten deň. Prešly 4 dni a znova som sa tam zastavil a upozornil som ho že som podal podnet na prešetrenie, kontrolu. A čo sa nestalo o pár minút mi došli peniaze ale len spomínaných 45 EUR! Jeho prístup k zákazníkom a zahrávanie sa s peniazmi iných určite funguje. Ešte by som dodal že na oboch učtenkach z nákupu je ten istý dátum. Čo nerozumiem pretože farby boli kupované dve rozličné dni. Pravdu povediac už mi ani neide o peniaze, ale skôr o to aby spomínaní pán nemohol zavádzať dalších zákazníkov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?