Povolenie na betónovú platňu na záhradný domček?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat, chceme si na zahrade postavit zahradny domcek 3x2 m a bude stat na betonovej platni. Viete mi poradit, ci potrebujeme stavebne povolenie? Docitala som sa, ze na malu stavbu nepotrebujeme, ale susedia tvrdia, ze ak to bude mat betonovy zaklad treba stav. povolenie a suhlas susedov, je to tak? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, myslim ze stavebko nepotrebujes. Mala by tam byt iba ohlasovacia povinnost malej stavby do 30m stvorcovych, pokial sa jedna o betonovy zaklad, ale tato ohl. povinnost staci iba na miestnom urade v danej obci. Starosta by vam mal dat nejake vyjadrenie, pripadne tlacivo-povolenie.
Odpovedať
mne sa zda ze je to do 50m2...stavebne nepotrebujes, ale suhlas ano...na urade ti povedia presne co vyzaduju ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
u nas mi povedali ze 24m2 a tiez, ze staci, aby boli drevene hranoly pripevnene v zabetonovanych pozinkovanych stojkach, a uz to nebude len ohlasovanie, ale drobna stavba, kde je potrebny suhlas susedov, stavebny dozor a ine prkotiny.
Odpovedať
No tak to proste nebude základová platňa ale betónový panel,ktorý ste si vyrobili sami a je prenosný a môžete sa vykašľať na všetky úrady!!!!! 2x3 metre a ešte si pýtať súhlas susedov? :-) :-) :-) Papaláši si tu stavajú papaláce a smejú sa nám do ksichtu a vy sa budete trápiť záhradným prenosným domčekom? Jedine-že máte málo starostí! ;-)
Odpovedať
chacha teraz som zbadal aká je to stará téma,tak ten domček už asi stojí. odpoveď platí pre ostatných poctivcov!!! :-)
Odpovedať
Ideme robiť kôlňu, má to do 20m2. Bude postavena na betonovej platni. Chceli sme to od hranice pozemku 0,5m, na Obecnom urade nam povedali, ze ak to nemumiestnime min. 1 m od hranice pozemku, tak musime mat suhlas susedov. V akom zakone sa o tom hovori? Ked nezasahujeme do ich pozemku (ani odvodom vody zo strechy), nepotrebujeme predsa ich suhlas, nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?