Povolenie k zbúraniu stavby

Dobrý deň kúpili sme od známych pozemok.na pozemku sa nachádzala chatrč 16m štvorcových.povodný majiteľ ju zbúral bez povolenia.poradi nám niekdo ako spatne získať povolenie k zburaniu
Odpovedať
@petra1972 myslím, že postačí, ak stavebný úrad vydá potvrdenie, že na pozemku sa žiadna stavba nenachádza... s potvrdením pôjdete na kataster dať návrh na vymaz stavyby (pokiaľ je v katastr. mape).. Predpokladám, že skôr nie je zakreslená, lebo zast. plochou to bola drobná stavba, ktorú nembolo povinné vkladať do KN. Dodatočné povolenie na odstránenie stavby sa podľa stav. povolenia nevydáva.
Odpovedať
@petra1972 Este mate moznost dat si to geodetom vymerat a postavit tam nieco nove.
Odpovedať
Je stavba uvedena v kupnej zmluve? Ak nie, tak nie je co riesit, vy ste kupili pozemok uz bez stavby.
Odpovedať
Áno je uvedená a preto si myslim že je to problem nie ale snad neriešiteľný.dakujem Vám velmi pekne za pomoc
Odpovedať
@petra1972 tak potom, ako som písala, treba požiadať na prísl. stavebnom úrade o vydanie potvrdenia, že na pozemku sa žiadna stavba nenachádza a s týmto potvrdením ísť na kataster dať návrh na vymaz už neexist. stavby z KN (z kat. mapy a z LV)
Odpovedať
Velmi pekne Vám dakujem za radu a prajem pekny den
Odpovedať
@epto ak mame presne tento pripad kde v katast. Svietia na pozemku 2 stavby ale kupili sme len pozemok na ktorom realne nic nieje prosim vas aky je dalsi postup?
Odpovedať
@petushqaa ak na pozemku realne nic nie je tal treba poziadat o vymaz stavby z katastra, tak ako pisala @janetbla vyssie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?