Povodie Váhu - žiadosť o vyjadrenie k stavbe oporného múru/ plotu

Profilova fotka
Ahojte strechári, ideme stavať dom, vedľa nášho pozemku tečie menší potok (pozdĺž jednej strany pozemku, cca 35m) . Z tejto strany pozemku potrebujeme postaviť oporný múr, nakoľko pozemok je terasovito-svahovitý a určitú časť potrebujeme zrovnať.. Dával niekto žiadosť na povodie do ZA? Viete mi povedať niekto, čo do žiadosti zahrnúť? Máme už nákres osadenia domu na pozemku od architekta aj vyznačený plot/múr. Je vôbec šanca, že nám to bude umožnené? Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinkaa26 nepoteším Vás, ale je tam ochranné pásmo, od 5-10 m tam nemôžete robiť nič. Akonáhle sa opýtate správcu toku, bude problém. Nepýtať sa, urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 tiež ma to napadlo..ale :-/ ...ako je možné že sused má postavený dom priamo nad potokom? 2,7m? Nejaká vynimka alebo??
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinkaa26 tiež sa nepýtal, Do potoka je v dedine vyústených x kanalizácií bez čistenia a nikto nič nepovie, ja dám žiadosť o legálne vyústenie kčov a odpovedia mi, že voda v potoku je znečistená a daľšie znečistenie je nežiadúce.
Odpovedať
Nie všetky toky na našom území spravuje SVP a jeho zložky. Pokiaľ to je menší potok niekde pri lese, správcom môžu byť Štátne lesy a tie môžu mať iný postoj k danej problematike. Odporúčam Vám zistiť, kto je správcom toku a na základe toho podať žiadosť o vyjadrenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?