Potrebujem povolenie na úpravu potoka?

Treba povolenie na úpravu potoka, ktorý nám preteká cez pozemok a máme ho zapísaný na LV? Chystáme sa odstrániť skruže, postaviť mostíky..
Odpovedať
Profilova fotka
@argyro myslim, ze amo, ja mam npr v povoleni k COV napisane, ze cokolvek 5m od brehovej ciary musim vopred prejednat so spravcom toku.
Odpovedať
Profilova fotka
a keď nám pozemok hraničí s mŕtvym ramenom rieky a chceli by sme urobiť most k asfaltovej ceste, ktorá je na druhom brehu ako slepá ulica, dá sa to vybaviť?
Odpovedať
@argyro nikomu nič nehovor a sprav si ako chceš!! ak budeš okolo toho robiť caviky tak sa nedoplatíš a nakoniec nič nespravíš :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@seemani vybaviť sa dá všetko, potrebujete projekt, pretože aj mŕtve rameno môže pri zdvihnutí hladiny slúžiť na odtok, súhlas správcu toku, DI, vstup na cudzie pozemky, ťarchy, etc. A je to. @argyro aspoň s obcou to prerokujte
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosím napíšte číslo od 1. do 4. podľa obrázka, čo je brehová čiara. Podľa definície je: Brehovou čiarou je priesečnica vodnej hladiny s priľahlými pozemkami, po ktorú voda stačí pretekať medzi brehmi bez toho, aby sa vylievala do priľahlého územia. Brehová čiara umelého koryta je určená v dokumentácii stavebných úprav.
Odpovedať
Profilova fotka
@au585 potok nie je len to, čo vidíte v lete, podľa účelu okolitých pozemkov a dôležitosti toku sa berie x- ročná voda, tá určí záujmové územie toku.U Vás to môže byť aj 1aj 2 aj3. Preto sú v katastri parcely toku väčšie ako bežný prietok. Okrem toho je treba zachovať prístup k vode aj pri zvýšenej hladine, to je tých 5m.
Odpovedať
Existuje nejaký vzorový obrázok pre jednduchšiu identifikácia brehovej čiary? Pýtal som sa aj na Slovenskom vodohospodárskom podniku a odkázali ma iba na vetu zo zákona.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Skusim obnovit danu temu. Prikladam obdobny obrazok ako au585, ale doplneny o jeden vyznamny udaj a to je pravdepodobna hladina storocnej vody Q100. Da sa podla tychto informacii urcit, kde sa bude nachadzat brehova ciara?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?