Pomoc s územným plánom

Dobrý deň, nájde sa tu niekto taký kto je ochotný pozrieť sa na územný plán obce (majú ho v elektronickej podobe) a povedať mi dôvody, prečo by sa na danom pozemku nemohlo stavať ? áno, viem že sa to dá zistiť Uzemno-planovacou informáciou,ktorú mi poskytnú na obecnom úrade. Ale chcem počuť názor nezaujatej osoby a nie starostky, pretože máme pocit že vyjadrenie od starostky je diskriminačné a zaujaté. Ďakujem
Odpovedať
@kundiboo vsak sem priloz foto isto sa niekto vyjadri alebo link a pozrieme sa, ak ten pozemok nie je stavebny tak preto alebo ak tam je nejake verejne priestranstvo, ihrisko, park...
Odpovedať
@legasi to sú dokumenty v PDF, ktoré sem nejdú pridávať.
Odpovedať
@kundiboo jaj prepac a co ti povedali na tom urade stavebnom?
Odpovedať
@legasi že to nebude možné tam stavať, dôvod je v skutočnosti taký, že sa bude UP meniť a starostka tam má kopec pozemkov ,ktoré bude chcieť predať, takže nechce povoliť stavby na iných pozemkoch,šak jasné jej ide o biznis. My nevidíme žiadny problém, pozemok je v intraviláne, v zastavanom uzemí obce. Regulácia funkčného využitia poukazuje na to, že pozemky spadajú do kategórie B-obytné územie rodinných domov. Oproti stojí dom s právoplatným stavebným povolením, podľa UP sa nachádza v rovnakom území, tiež zeleň záhradná, výplňová. Pozemok patrí súkromnej osobe, nie obci.
Odpovedať
Profilova fotka
@kundiboo všetky otázky treba riešiť písomne, dopyt - odpoveď, úradník musí odpovedať do 30 dní, ak nie sťažnosť, starostka nevysvetľuje, len podpisuje za obec.
Odpovedať
@kundiboo Obec má územný plán? Ak má územný plán a daný pozemok je v nom zahrnutý ako pozemok určený na nejakú výstavbu, tak aj ked sa pripravujú zmeny a doplnky, tak to nic nemení, UP stále platí, až kým obecné zastupiteľstvo neschváli zmeny a doplnky a nezmení funkciu vášho pozemku. Takže aj keby sa prijali zmeny a doplnky ale netýkali by sa vášho pozemku, tak sa stále nič nemení. Takže ak by Vám tam nepovolila stavať, treba sa obrátiť na nadriadený orgán, čo je okresný úrad, odbor výstavby a bytovej politiky.
Odpovedať
@moratibru Regulácia funkčného využitia poukazuje na to, že pozemky spadajú do kategórie B-obytné územie rodinných domov. Ale samotné parcely sú vyznačené zeleným čo je vo vysvetlivkách na UP ako zeleň záhradná a zeleň výplňová. Môže byť toto problém ? oproti stojí dom, tiež je to zeleň záhradná,tiež intravilán a tiež je to pásmo vyznačené ako B-obytné územie rodinných domov. Kde je teda problém ?
Odpovedať
@kundiboo To sa nedá takto na diaľku bez údajov. Kľudne skúste zbehnúť na ten okresný úrad, tam vám na oddelení územného plánovania určite všetko vysvetlia.
Odpovedať
@kundiboo je problém skonvertovať pdf do jpeg ?
Odpovedať
@praktikman no podľa mňa je to hlúposť lebo tie pdfka sú dosť veľké aj náročné na prehliadanie keďže je v nich veľa vrstiev ktoré sa každým odzoomovanim alebo približením vykresľujú... Po zrastrovani daného vyseku ešte povedzme ale potom treba hodit zvlášť aj legendu up.
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo by lepsie keby sme videli len cast, UP ako taky je obrosvky a nebude to tam jasne citatelne a to je vas kupeny pozemok? Tak to napadnite pravne.
Odpovedať
@kundiboo no mna porazi, to veru by nemal byt teda problem. A ako sa akoze ide uzemny plan menit? Dali vam aj nejake normalne vyjadrenie k tomu? Ci iba kvoli zmene UP? Ja by som sa asi poradil s pravnikom, vsetko si riadne zistit a potom to napadnut.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kundiboo radím čím skôr podať návrh na vydaniu územného rozhodnutia, resp. podať žiadosť o stavebné povolenie (pokým platí terajší ÚP). Schválenie zmeny teraz platného ÚP môže trvať aj 2 roky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?