Pokuta od stavebného úradu za zmeny na stavbe

Zdravim, staveb. urad nam dal pokutu za nejake zmeny vykonane na stavbe. S tym nemame ziaden problem. Ale je normalne, ze sme tuto pokutu dostali zvlast ja a zvlast moj manzel napriek tomu, ze je to jedna stavba a jedno porusenie? Dakujem za radu a vase skusrnosti.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Heh, podľa mňa sa pokuta vzťahuje na stavbu, takže by mala byť len jedna. Toto ti ale z určitosťou netvrdím, no bola by som aj ja zvedavá, prečo vám teda dali každému tú pokutu zvlášť
Odpovedať
Profilova fotka
@anaxime mna by zaujimalo o aky druh zmien sa jednalo... a vyska pokuty :)
Odpovedať
Profilova fotka
mna zarazil pristup - prisla mi pokuta, s tym nemam problem..... cize evidentne dopredu si vedela ze budes stavat ine, ako si povodne ziadala stavebne povolenie.... toto je fakt pristup... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Ste obaja vlastnici preto dvojmo ale platit iba raz treba
Odpovedať
@anaxime platiť treba jednoznačne iba raz ale keď ste tam vedený obidvaja, tak vám to muselo prísť každému zvlášť
Odpovedať
@kaktusik007 nehnevaj sa, ale vsetky okolnosti preco a ako sa veci udiali tu predsa pisat nebudem a ani to vzhladom na moju otazku nie je podstatne.
Odpovedať
@wolodymyr prislo nam to zvlast a este sme sa aj pani na stavebnom pytali a ta povedala, ze kazdy to ma zaplatit zvlast.
Odpovedať
kedysi dávno som otvoril obchod skôr ako bol skolaudovaný, dostali sme pokutu obaja majitelia ja aj manželka ...platili sme obaja :( Vedel som že to bude problém, ale nemal som čas čakať.
Odpovedať
Povedal by tom, ze vam len oznamenie prislo dvojmo a nie, ze mate pokutu zaplatit dva krat. Zaujimavejsie ale je to, ze clovek ked dostane pokutu, tak ho to zarazi, no ty ako keby si o tom vedela dlhsie, ze nieco take pride.
Odpovedať
@kristof_ko halo ja tu naozaj nemam potrebu vysvetlovat celu odyseu, pocity, chyby a omyli, ktore sa udiali. Nesudte prosim kym neviete. Nieje to z vasej strany vobec fer. Dakujem
Odpovedať
@yetinb aj tak sa mi zda zvlastne, aby dvaja platili za jednu vec. Tak aspon dufam, ze Vam to padlo na uzitok a obchod sa dobre rozbehol :)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to tak Treba aby ste zaplatili obaja Každý zvlášť. Kamoška tiež stavala Dostali pokutu a platili každý jeden
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kazdy stavebnik plati pokutu. Kedze ste manzelia, tak ste na stavebnom povoleni uvedeni ako stavebnici obaja, takze kazdy z vas musi zaplatit. Bohuzial, v tejto gubernii je to tak. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@anaxime To nie je o tom že to je jedna vec Porušili niečo obaja Obaja platia. Ak dvaja spáchaju spolu nejaký trestný čin , hoci sa jedná o tú istú vec, tiež sú potrestaný obaja a nie iba jeden Toto sa posudzuje bohužiaľ aj keď to znie divne rovnako. Preto musia platiť obaja.
Odpovedať
Profilova fotka
ked dvaja spolu ukradnú auto, potrestajú oboch...
Odpovedať
@kuratko22222 takto som sa na to nedivala, to je pravda. Ale aj tak sa mi to nezda spravne, keby to bolo napisane napr. len na mna ( a rozhodovala by som taktiez s manzelom), v tom by bol vlastne manzel nevinne. Zaujimave rozmyslanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@anaxime Ja som sa čudovala tiež keď mi kamoška povedala že museli pokutu obaja platiť každý jeden . Tak ale je to tak
Odpovedať
Väčšinou sa v rozhodnutí pokial ide o manželov či spolupodieľnikov píše, že stavebníci/ vlastníci ... majú zaplatiť pokutu spolu vo výške ... eur. Čiže ak je písané spolu vo výške 500 eur, tak obaja dokopy 500 eur.
Odpovedať
@moratibru ziadnu takuto spolocnu sumu nemame uvedenu. Zeby zabudli? Neviem :)
Odpovedať
@anaxime píšem, že väčšinou, samozrejme, každý úrad si to moze riešiť po svojom. Okrem toho, aj voči pokute sa dá odvolať 😀
Odpovedať
Ja som to mal takisto..a bolo mi rovno vysvetlene kedze sme stavebnici obaja tak obaja sme dostali :)
Odpovedať
@anaxime priestupky sa prejednávajú samostatne s každým stavebníkom..mala si sa vyjadriť pri prejednaní priestupku, že stavbu a jej zmenu riadil iba manžel.. možno by to zavážilo a dostala by si iba symbolickú pokutu
Odpovedať
@anaxime keď neuplynula 15 dňová lehota na podanie odvolania proti rozh., t.j. odo dňa, kedy si rozh. prevzala, podaj odvolanie, že o zmene si nevedela, že to iba manžel zmenil :) možno ti SÚ výšku pokuty zníži.. Výška pokuty sa určuje podľa spôsobu protiprávnej činnosti, okolnosti, doby trvania, či je to 1 x priestupok obvineného atď.
Odpovedať
@anaxime mňa by zaujímalo, ako a kto zistil, že máš nejaké zmeny na stavbe. Niekto ťa udal, alebo prišli sami len tak???
Odpovedať
Pisem pre dalsich, aby im to bolo ponaucenim tak ako nam. Kolko Vas je stavebnikov, tolko pokut v pripade porusenia dostanete. Je to overene z kazdej strany. Takze poriadne zvazte kazdy krok. :)
Odpovedať
a ked ich tam bude vlastnikov 10, tak si SU zarobi 10 nasobne? a potom sa cudujete, ze niekto robi zmeny na tajnasa... k teme - a variabilny symbol je rovnaky, alebo odlisny ?
Odpovedať
Profilova fotka
@anaxime aj ja by som chcel vediet ci prisli sami na to, alebo vas udali? A mali ste velke zmeny, alebo len vacsie okno ako na projekte? Lebo ja mam tiez zmien celkom dost :-D
Odpovedať
@pipulkoo vacsie okno je mala zmena stavby. To sa len zakresli do projektu cervenou a prejedna na kolaudacii. Ja som dve okna pridaval...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tak sa nemusim bat? Mam aj trochu zmenene male priecky a kurenie. A nepostavil som ani komin ktory mam naprojektovany v obyvacke pre krb. No nebudem ho robit.
Odpovedať
este mi napadlo, ak je spoluvlastnik v 1/2 tak aj pokuta by mala byt v 1/2, nie ? to by som potom mohol na projekt napisat rovno fica v jednej tisicine a bol by spolupachatelom pri ciernej stavbe?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?