Plyn ide cez pozemok

Dobry den, mame moznost kupit pozemok, lenze vedie tam plyn. Nejde krizom cez stred pozemku, 5m od hranice pozemku. Chcela by som vediet, na co vsetko si mam dat pozor, co sa mam ist spytat do SPP, pripadne ako si to osetrit v zmluve, aby sme neboli v nevyhode? Budem rada ak poradite. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@hostice Pokial je to stredotlak, tak tusim 2m od plynu mozes stavat. Ja by som to za nevyhodu nepovazoval, skor naopak. Dnes sa stavia kadetade a skor sa riesi opacny problem, ze plyn je prilis daleko, takze ja by som to videl takto.
Odpovedať
@hostice Náš pozemok má rovnaké "bremeno" ako aj v tvojom prípade. Musí byť dodržaná ochranná vzdialenosť od plynu, tuším 1,5 m z jednej a druhej strany. Najprv sme sa v SPP na to sťažovali, pretože táto hlavná obecná plynová prípojka mala byť osadená v zelenej zóne obce, nemáme ju na LV ako vecné bremeno. Paradoxne to však bola jediná prípojka, ktorá nám nerobila problémy. SPP pripojenie nám prípojku robili priamo na pozemku z tej existujúcej, žiadne komplikácie . Keby máš otázky, tak sa môžeš kľudne spýtať, už sme si tým prešli.
Odpovedať
@pedaska dakujem za odpoved, nam bolo povedane, ze nemozeme stavat 10 m od plynu, co znamena, ze tam je asi vysokotlakove potrubie, ale nemam to este potvrdene. Co vsetko ste si zistovali predtym, ako ste zacali riesit stavebne povolenie? lebo ja ani netusim kde a co sa pytat. Realitka nam poslala vyjadrenie od SPP, ze suhlasia so stavbou na tom pozemku za urcitych podmienok a tych podmienok je tam na 2 strany a ani tomu dobre nerozumiem. dalej ma odpadza, co v pripade, ked sa stane nejaka porucha , rozkopu mi polovicu pozemku? vy toto mate osetrene v kupnej zmluve nejako?
Odpovedať
Profilova fotka
tie urctie podmienky su vo vyjadreniach velaa :) aj od elektrarni, vodarní, a podobne,,,,ale ak budes robit spravne urcite vsetky dodrzis,,,,my mame cez pozemok elektricky kabel- ktory sme najprv brali ako nevyhodu, ale kedze je to nizke napetie stavat sme museli zacat meter od kablu, a nakoniec bude pripojka robena priamo na nasom pozemku,,,cize fajne,,,, :) len na tu poruchu by som si dala pozor-aby ako pises-ti v prípade poruchy nerozkopali pol pozemku
Odpovedať
@hostice Išli sme do SPP Distribúcie a tam nám ten mudrlant zakreslil do projektu kadiaľ vedie plyn. To bolo všetko. Čo sa týka tých podmienok, tých je stále neúrekom, nech ideš na hociktorý úrad. Tiež nám ten pracovník z SPP povedal, že keby niečo, tak nám rozkopú pozemok a nemôžeme sadiť pri prípojke stromy, nemôžeme betónovať a tak. My sme mu povedali, že dovolíme vstup na pozemok, ak preukáže na LV, že je tam vecné bremeno, čo nemôže, lebo nie je. To je systém... My sme kúpnu zmluvu nemali, mali sme darovaciu. Máme na pozemku aj kábel T - COMu. Vecné bremeno však žiadne, robia si čo chcú.
Odpovedať
@pedaska dakujem, asi zbehnem do SPP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@pedaska a nepytali ste sa nahodou aj na nejake odskodne alebo najom za to, ze tadial tie kable idu, resp. to potrubie? Lebo moj brat ma teraz rovnaky problem, ide plynove potrubie cez pozemok, akurat ze to je taky pozemok, ze nad potrubim by sa malo stavat, co je nerealne...pritom pozemok kedysi mal byt v radovej zastavbe, resp. teda dom na nom, bolo na neho vydane aj stavebne povolenie, ale pred rokmi, teraz tam chcel stavat on a zistilo sa toto. V tomto pripade by sme potrebovali odsiahnut prelozenie potrubia na naklady SPP distribucia, ktora toto pred 20-timi rokmi zrealizovane potrubie asi kupila od obce v tom case :-/ Nerieili ste aj tuto moznost prelozky na ich naklady?
Odpovedať
@pedaska @hostice @nina1205 Nám ide cez pozemok VTL plyn. 20 m od neho nie je povolené stavať.
Odpovedať
@nina1205 Nie, Ninka, bolo by to na dlhé lakte :( Táto prípojka "ide" cez viacero pozemkov, ktoré sú nevysporiadané a nezastavané, evidované ešte ako orná pôda. Keď to budeme riešiť, tak v prípade, že by sa k nám pridalo viac vlastníkov.
Odpovedať
@pedaska jaaaj, no tento pozemok co my mame problem je normalne v zastavanom uzemi obce a dokonca v tom case sa tam mal stavat radovy dom, mozno aj povolenie bolo este pravoplatne...ach bordel je vsade a clovek sa aj boji pustit do sporu s SPP, kvoli pripadnym trovam, ak by prehral...:-/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcel by som sa opitat cez pozemok po kraji mi ide susedou plyn a chcem stavebne povolenie bude stym problem. Lebo ho nemam ani na katastry zakresleny ze mi ide cez pozemok. Za rady dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?