Platnost geometrickeho planu zamerania na kolaudaciu

Aku dlhu platnost ma zameranie stavby geodetom ku kolaudacii? Fasadu domu uz mam hotovu, takze zameranie by sa uz mohlo spravit, no vnutri mam este toho kopec na praci, tak neviem kedy sa realne dostanem ku kolaudacii a kolko ma s tym budu natahovat...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@gashtaan Myslim, ze pokial je to oficialne zapisane na katastri je to platne stale (vznika tym novy pozemok). Ja som napriklad robil GP pre hypo ked uz stali mury a ku kolaudacii o par rokov som nepotreboval novy.
Odpovedať
@majkoj ja som bol v tom, ze novy pozemok v katastri vznika az po kolaudacii... no nemam v tom moc jasno, len mam hlavu ako melon z toho, kolko dokladov musim este vybavit.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nie, pozemok vznika tym GP. Geodet Ti urobi GP z dovodu zapisu stavby, vznikne pozemok a potom ho nepotrebujes ku kolaudacii. No tu papierovacku Ti nezavidim, ja som kolaudoval pred rokom a mal som dost uz len zhananim certifikatov na materialy :D
Odpovedať
@majkoj tak to som zvedavy ako budem zhanat cerifikat na velox... a tiez som zvedavy co bude z toho, ze som prekrocil o nejakych 20cm ulicnu ciaru a nemam doklad o vytyceni stavby geodetom :\
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan stavbu nemusí vytyčovať geodet, ten odovzdáva skutočný stav, certifikát na velox by sa mal dať stiahnuť z internetu.
Odpovedať
@jan45 ako kde... jedna z podmienok v mojom stavebnom povoleni je, ze stavbu musi vytycit poverena osoba a ku kolaudacii musim dolozit doklad o tom. Ako na potvoru som si toto vsimol, az ked som mal zaklady hotove a este aj zle umiestnene...
Odpovedať
@jan45 tie certifikaty som na velox webe nasiel, tak to nebude problem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan poverená osoba je stavbyvedúci alebo stavebný dozor
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan neboj, tych 20cm si nikto nevsimne :), to by si niekoho musel strasne nakakat aby to premeriavali.
Odpovedať
@jan45 ako stavebny dozor bola uvedena stavebna firma samotna... som sice napisal poverena osoba, no malo tam byt osoba "opravnena" robit geodeticke merania. Proste to mal robit geodet...
Odpovedať
@majkoj som si isty, ze geodet to merat bude aj bez nakakania :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan jeho to ale nezaujima a v GP bude vidiet len rozmery pozemku pod domom, nie vzdialenost od dalsieho, to by na to ozaj niekto musel zobrat meter.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj aha... no ok, tak ja sa ich teda skusim strasne nekakat :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@majkoj ahoj, prosim ta, tiez sme riesili kolaudaciu. to ide celkom hladko. akurat nie je mi jasno ako postupovat na kataster. pre uver sme dali zamerat rozostavanu stavbu, a vlozit na kataster. ale uz to ma viac ako 6 mesiacov. musim dat teraz znovu spravit zameranie stavby? a ked mi ta mesto supisne cislo, mozem uz ist na policiu a dat si zmenit trvaly pobyt? vdaka (btw uz byvame:))
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu obec ti prideli supisne cislo a s tym ides na kataster a policiu. Pokial mas skolaudovane uz nepotrebujes ziaden GP.
Odpovedať
@majkoj mna by zaujimalo ci na katastri pytaju nejaky poplatok za to, ze tam pridem s pridelenym supisnym cislom?
Odpovedať
@silviu pokial uz mas v katastri zapisanu rozostavanu stavbu, ked budes mat pravoplatne kolaudacne rozhodnutie- podas na urad Ziadost o pridelenie supisneho cisla, kolaudacko, a kopiu Geometrickeho planu ktorym si zapisoval stavbu. Urad ti vyda Rozhodnutie o prideleni supisneho cisla a tabulky. Toto rozhodnutie spolu s not. overenou kopiu kolaudacka podas na kataster so Ziadostou o zapis stavby, kde uvedies ze je uz zapisana ako rozostavana a na tom a tom LVcku, byvaju na to tlaciva. Za zapis stavby sa neplati. MOpzes pridat aj kopiu toho GP, aby sa im lahsie orientovalo. Samozrejme vsetko v predpoklade, ze sa ti uz po tom, co si zapisal rozostavanu stavbu, nezmenil stav, poroeys alebo podobne, to by si musel nanovo. Kazdopadne na katastri sa za tento ukon neplati, podava sa ko Zko a lehota je 2 mesiace. Potom sa ti v LVku objavi uz udaje, supisne cislo a zmizne ze je rozostavana. POlicajti neviem aky je poplatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan priznam sa , to si nepamatam, lebo to vybavovala manzelka :)
Odpovedať
zapis je zadarmo. Plati sa za vklad
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy05 to by bolo super. ak by som nemusel znova platit. aj tak som im dost zaplatil za tri zapisy. a maju na to znova 30 dni? pekne vysvetlene. dakujem s
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj kolaudacia ide na podpis. tak dufam ze sa do toho nikto neobuje
Odpovedať
Zrovna vcera sme skolaudovali :). Zmena trvaleho pobytu sa neohlasuje na policii ale na mestskom urade. Ak sa to nezmenilo ;) K tomu sme potrebovali vypisl z listu vlastnictva. Na urade dostanes potvrdenie, s tym pojdes na policiu poziadat o OP.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu jaaaj to este potrva kym to bude platne :). Ja som si myslel ze 15 dni. Lenze to sa pocita od vtedy, ked si oznamenie prebral posledny ucastnik (na co ma teoreticky 18 dni). A potom sa caka 17 dni, lebo este posta...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a daju sa zbierat podpisy? ze si to sam obehas
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu sa mi zda ze ano, len u nas bol ucastnikom SPF :)
Odpovedať
Pri kolaudacii nie je tolko ucastnikov. Pri nasej som bol len ja a manzelka. Ziadne podpisy. My sme podpisali prehlasenie, ze sa vzdavame odvolania a rozhodnutie bolo platne okamzite.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj kto je SPF? @joxe to by bolo super. aspon dufam ze sa manzelka nebude chciet odvolat
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu Slovensky Pozemkovy Fond, vsetko sa vybavuje len v BA a vsetko trva roky. @joxe a co majitelia susednych pozemkov a nehnutelnosti ?
Odpovedať
@majkoj ti sa mohli vyjadrit pri stavebnom konani - pri schvalovani stavebneho povolenia. Pri kolavdacii sa uz len kontroluje, ci je vsetko v sulade s projektom.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe u nas boli vsetci aj pri kolaudacii a podla zakona to tak aj ma byt, mi bolo povedane.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?