Ohodnotenie nehnuteľnosti

Dobry den,chystáme si vybavovať hypotéku na kúpu kúpu staršieho domčeku. Potrebujeme ohodnotenie nehnuteľnosti. Aké su za to poplatky? Je lepšie si to vybavit sám alebo nechat to na banku?
Odpovedať
@armagedon vybavte si sami, ak banka posle svojho znalca, ten ti to este okrese a mozte mat narok na menej peniazkov... znalec, ktoreho si zozenies ty, moze mierne ovplyvnit hodnotu nehnutelnosti, aby si dostal tolko, kolko potrebujes... samozrejme, treba si dat pozor, aby dana hodnota nebola nadnesena, inak banka moze poslat svojho znalca... popozeraj na internete, vo svojom kraji znalcov, architektov... nasa situacia, 3i byt/Galanta, Trnavsky kraj/100€ ale pohybuju sa aj okolo 200€
Odpovedať
@riana12 ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
POZOR! V každom prípade to ide na posúdenie internému znalcovi v banke, v ktorej čerpáte hypo. Skôr mám pozitívne skúsenosti s dohodou u znalca banky, ako keď si klienti riešili znalca sami a potom boli "nahnevaní", prečo im bol znalecký posudok ponížený! Môj osobný názor, vziať interného znalca.
Odpovedať
Profilova fotka
@armagedon my sme mali nedávno znalca na dom, lebo som išla refinancovať úver a povodný znalecký bol na rozostavanú stavbu.. cenovo to bolo 200 Eur a napr. TB svojho znalca nemá, lebo vraj to ľudia zneužívali...dali si ohodnotiť nehnuteľnosť internému znalcovi, však banka si pri úvere za to stiahne peniaze, dostali do rúk znalecký a nakoniec z TB úver nebrali a banka potom musela z vlastných zaplatiť znalcovi...my sme šli do VUB, dala som im znalecký a žiadny iný znalec už u nás nebol...skús sa spýtať v danej banke, či majú alebo nemajú, mne poradili dobrého znalca, zrejme je známy v našom okolí, preto nepotrebovali overovať :-)
Odpovedať
My sme mali posudok na 130 000 a banka akceptovala 125 000. Bolo to v Unicredite. No beztak na seba zarobil, stal nas 100 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
ked sme kupovali dom, tak predavajuci mali znalca, skladali sme sa na neho, celkovo jeho práca stála nejakých 160€, v roku 2009.....ale tiež by som si nasla svojho a trochu nadhodnotila aspon vnutorné zariadenie, tam znalec ani z banky nesmie vstupit, bankový znalec ak aj príde, tak pozrie nehnutelnost zvonka......aj nam povedali, že príde este ich znalec a nakoniec nikto tu nebol a ak bol, nikto o tom nevie...sumu nam vsak znížili, neviem preco ale nakoniec sme to nejako dolepili spotrebakom :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?