Ohlásenie drobnej stavby alebo stavebné povolenie

Dobrý deň, zaujímal by ma váš názor, dal som si na obecný úrad ohlásenie drobnej stavby na prístrešok proti dažďu 4x2 metre ktorý by mal byť pripevnený na dom nad chodník, drevenná konštrukcia a krytina. Na úrade rozhodli vraj na to nestačí ohlásenie drobnej stavby a nakoľko sa mení vzhľad stavby treba stavebné povolenie. §55 číslo 2 písmeno c hovorí - ak sa podstatne nemení vzhľad stavby, nezasahuje sa do nosných konštrukcií....atď. tak stačí ohlásenie a netreba stavebné povolenie. Kto rozhoduje čo je to "podstatne" lebo na našom úrade je podstatná zmena keď si dáte nad dvere striešku alebo aj markízu a treba stavebné povolenie. Poprípade ak nie som spokojný s rozhodnutím, kde sa dá odvolať alebo podať sťažnosť?
Odpovedať
Profilova fotka
Daj stojky aj ku domu a len to o dom opri a je to samostatná stavba ale čo obec to iný úrad a iný šerif
Odpovedať
@traso pýtal som sa na niečo podobné na stavebnom úrade a odpoveď bola, že na akúkoľvek prístavbu k hlavnej budove (domu) je potrebné stavebné povolenie. Ak by tento prístrešok nebol spojený s domom, ale bol od neho vzdialený napr. 1 cm, stačí ohlásenie, nakoľko ide doplnkovú stavbu k hlavnej stavbe. Tým, že prístrešok prilepíš k domu, zmeníš statické pomery a pôdorys domu a preto potrebuješ k tomu stavebné povolenie s potrebnou technickou dokumentáciou
Odpovedať
Takouto vecou by som ani nikoho nezatazoval, poucil som sa na vlastnom vyjednavani s uradnikmi.
Odpovedať
@traso dalsia vec je, ze to chces kotvit do domu, ktory uz stoji a to je zasah do statiky domu, musi preniest zatazenie z pristresku do zakladov domu. Tym ze to pevne spojis s domom tak sa to stava sucastou domu a nevznikne samostatne stajaci objekt. Neviem nic o technickom rieseni tebou uvazovaneho pristresku, ale casti stavby vycievajuce nad 1.5m (ty mas predpokladam 2m) sa uz zapocitavaju inym sposobom ako napr. balkon vyolezny max. 1m a pod. teda je tam toho viac. Skor ako hnevat sa, treba si jasne a zrozumietne vysvetlit postoje jednej aj druhej strany, spytaj sa preco stavebny urad rozhodol tak ako rozhodol.
Odpovedať
Tak to by bolo aj zabitie klinca na zavesenie obrazu do nosnej steny zásah do statiky a treba na to stavebné povolenie, ľudia, zase pri rozume buďme, keď človek nebúra otvor do nosnej steny aby urobil nové dvere tak by na to nemalo byť treba stavebné povolenie. Neverím žeby niekto kvôli strieške ktorá je pripevnená k domu vybavoval stavebné povolenie.
Odpovedať
Ja by som nieco take robil len na ohlasenie manzelke,je chore vybavovat stavebne povolenie na zakrytie chodnika v takej mierke,ked sa robi tolko ciernych stavieb a nic sa nedeje. Ake tam moze byt zatazenie naviac na terajsi zaklad steny? Zmena vzhladu domu sa riesila za socializmu,kedy sa na ulici stavali rovnake domy,dnes desat domov a kazdy inac vyzera. Kasli na uradnu byrokraciu,cloveku sa rozum zastavuje nad poziadavkami so zastresenim chodnika.Zastresoval som terasu a neriesil som ziadne ohlasenie. Plot,altanok,garaz je druha vec ale toto.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?