Odkúpenie pozemku od štátu

Zdravím vás, chceme odkúpiť rodinný dom od rodíny, dom majú vo vlastníctve, ale pozemok patrí štátu. Chcem sa spýtať, či riešil niekto v poslednom roku odkúpenie pozemku od štátu. Pripadne, či neviete, čo sa môže stať, ak pozemok neodkupime (necháme to tak) stalo sa tu už niekomu, že ich sám štát vyzval k nejakým krokom? Ďakujem veľmi pekne za každú reakciu a skúsenosť v tejto téme.
Odpovedať
Definuj stat. Lebo aj stat ma viac divizii..napriklad pozemkovy fond je mafia, tazko od nich nieco kupit..ale ak tam uz stoji dom na tom pozemku, je to riadna haluz…treba viac info..mozno cislo parcely a kataster…ale kupovat nehnutelnost na pozemku ktory nieje tvoj alebo sucast je asi nerozumne
Odpovedať
@otazkafoto žiaľ sama nemám viac info. Je to dom a pozemok po mojich prarodicoch, oni v minulosti riadne odkúpili pozemok a na ňom postavili dom, žiaľ nevysporiadali to pred tými 50 rokmi papierovo. Prarodičia zomreli a rodina prišla nato, že síce majú listy vlastníctva, ale pozemok nieje ich, ale je vo vlastníctve štátu (neviem koho konkrétne) vraj takto nevysporiadanych domov je v Šulekove konkrétne niekoľko a nikto to nerieši. Toho sa ale bojím, aby po XY rokoch neprekvapili.
Odpovedať
@luciasapyta no tak najlepsie sa opytat toho kto vlastni ten pozemok. Tieto udaje najdes na krasnej mapke zbgis
Odpovedať
tu si pozrite kto je vlastnik - dajte si zobrazit potom aj list vlastnictva https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?