Nový poplatok za stavebné povolenie - rekonštrukcia bytu

Zdravim vas vsetkych, tymto by som chcel podakovat vsetkym ,ktori sa pricinili o zvysenie poplatku za stavebne povolenie pri rekonstrukcii bytu. Uvedeny poplatok vzrastol z 23 eur na neuveritelnych 750 eur!!! Pricom pokuta za zasah bez stavebneho povolenia je cca do vysky 839 eur. Tymto ma dnes z mojho sna prebrala pracovnicka stavebneho uradu, ze vsetky nalezitosti mame splnene akurat musim doplatit rozdiel do 750 eur.
Odpovedať
to su tie ISTOTY na ktorych 40% volicov stale fici :-p ja sa tiez tesim na stredu - to sa chystam na stavebny urad.
Odpovedať
Z dacoho sa musia platit Audiny W12 long a mercedes S500 .Maju ich asi 40 novych :) tj 4mil eur :)
Odpovedať
myslim ze teraz sa uz na vsetky povolenia vsetci vykaslu a budu burat kade tade.....
Odpovedať
Pozrel som si ten zákon a je tam: c) na zmeny dokončených stavieb na bývanie alebo individuálnu rekreáciu 1. rodinný dom 100 eur 2. bytový dom 750 eur 3. stavba na individuálnu rekreáciu 100 eur Neverím, že pri prerábke jedného bytu v bytovom dome musíš zaplatiť 750eur. Veď nech je aj 3izbový, tak jeho podlahová plocha a obostavaný priestor je menší ako pri RD. Tam by sa to malo deliť nejakým koeficientom podľa počtu bytov, aj keď to v tom zákone nie je. Treba to niekde zistiť, lebo to je blbosť ako prasa.
Odpovedať
??? to by bolo trošku moc nie? viete niekto ako to je a to teraz prebehli nejaké zmeny?
Odpovedať
Profilova fotka
bytovy dom je panelak nie byt
Odpovedať
@bellsk suhlasim s vyssie napisanym. 750 by sa malo platit pri velkej rekonstrukcii bytoveho domu a nie jednotlivych bytov. to by chcelo obratit sa na krajsky stavebny urad s otazkou ako sa ma vykladat zakon v tomto pripade.
Odpovedať
Profilova fotka
@gazza215 @pralinkaaa @muskaat @finis Je to tak, ako napisal zakladatel temy. Vela veci pomenili, samozrejme zvysili vsetko, co sa zvysit dalo (aj nedalo)...a podla mna je toto len slaby zaciatok - este sa len budeme cudovat, ake zmeny tu nastanu...takze sa pripajam aj ja - dakujeme tym, ktori toto pre nas zvolili - hadam kludne spavate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@bellsk Inac tych 750eur JE PRAVDA ;-) Bude to asi aj v telke ;-) Dnes sledujte TA3
Odpovedať
ty kokso, to nemyslite vazne!!! Ja som nieco zacula, ale ze az takto by sa to zmenilo?? nam tiez vraveli, ze chytro skolaudovat pred 1.10., co sa nam nastastie podarilo, ale teda toto som v soku.. veru, istoty su tu. :-|
Odpovedať
tento poplatok sa podla mna tyka pravnickych osob, ale aj pre fyzicke to islo dost hore to je tym, ze ludia stale len sedia a cakaju, co bude, az pokial sa ich to netyka. :-|
Odpovedať
Od poplatkov su oslobodne osoby s preukazom ZTP. Takze prepiste byt na niekoho v rodine so ZTP (poplatok na katastri 66Eur) a po rekonstrukcii prepiste spat (opat poplatok 66 Eur). Bilancia usterite 750 - 132 Eur = 618 Eur za usetrene si mozte kupit a registrovat auto s vykonom od 121 do 132 kW. Je to smiesne, hlupe, chore ale je to vina nas vsetkych. Ale nic na tom nezmenime lebo nie je voci Ficovi alternativa ani na pravo ani na lavo ani medzi nohami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dandy05 @gazza215 @pralinkaaa @muskaat Takze po telefonate na stavebny urad Prievidza JE TO 750E na zaklade usmernenia Krajskeho stavebneho uradu Trencin. Som zvedavy, kto to bude platit.
Odpovedať
Platiti to nebude takmer nikto. Ludia okresu stavbne upravy v byte na upravy, kedy nebude nutne stavbne povolenie ale iba ohlasenie t.j. bez zasahov do nosnych konstrukcii a zasklenia balkona.
Odpovedať
V súčasnosti platí, že pri malých úpravách v byte nemusíte nikomu nič hovoriť. Ide napríklad o vymaľovanie, výmenu kuchynskej linky, podlahy či vstavanej skrine. Ak ide o väčšie zásahy, budete potrebovať buď ohlásenie, alebo stavebné povolenie. Najmä pri zásahoch do statiky, akýchkoľvek zásahov do nosnej steny, ak chcete francúzske okno namiesto obyčajného, jedno poschodie navyše alebo si k domu chcete pristaviť garáž, potrebujete stavebné povolenie. Spája sa s poplatkom. Na rozdiel od toho je ohlásenie stavebných úprav bezplatné. „Podáva sa pri stavebných úpravách, ktorými sa podstatne nemení vzhľad stavby a nezasahuje sa do nosných konštrukcií stavby,“ hovorí Zuzana Kordošová z Miestneho úradu Bratislava – Petržalka. Ohlásenie stačí napríklad pri rekonštrukcii bytového jadra alebo pri výstavbe priečky v byte. (zo sme.sk)
Odpovedať
Profilova fotka
nadhera som zvedavy kedy zavedu spotrebnu dan na vzduch alebo cosi podobne ....
Odpovedať
Profilova fotka
@mito0 Zavadzas a aj pani Kardosova, pozri si "Položka 60a" pismeno c) c) Ohlásenie drobnej stavby, stavebných úprav a udržiavacích prác, ohlásenie vybraných telekomunikačných zariadení...........................................10 eur http://www.stavba-az.sk/viewtopic.php... http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/z...
Odpovedať
@mariand @blondiee83 @mio23 @akvi fuha tak to je celkom pecka....nemá to logiku hlavne ked pokuta je skoro taká istá. ak sme podali žiadosť o stav. povolenie asi 3 mes dozadu a doteraz nám nenapísali ani nevyjadrili sa? to platí zvyšovanie aj na nás či my ešte po starom? viete niekto? dakujeme
Odpovedať
@mariand si vsimni tu zatvorku na konci ... inak tu je ten clanok: http://ekonomika.sme.sk/c/6395454/ak-... ale mas pravdu, nasiel som to aj tu: http://www.minv.sk/?sadzobnik-spravny...
Odpovedať
@pralinkaaa nie netyka, smerodajny je datum kedy bola ziadost podana. malo by to byt u Vas po starom. Aj nam trvalo 4 mesiace kym sme dostali staveb. povolenie a to sme mali vsetky papiere ok.
Odpovedať
@pralinkaaa Predpokladam ze poplatok sa uhradza ku dnu podania ziadosti takze by sa Vas to urcite nemalo tykat. Ale pri logike tejto politickej garnitury by som nedal ruku do ohna.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa nie som si isty, musis si zavolat na stavebny urad, ale spravne poplatky ti urcuju na stavebnom povoleni, takze vidim to dost biedne.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som nieco zacul o 1500eur na pripustenie ku kolaudacii RD...len netusim ci to je pravda, ci je nieco podobne uz v zakone a pod.
Odpovedať
kedy tieto zmeny sa majú diať alebo ako to je valstne? ja som náhodou prečítala iba tu
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto nie, je to 16,50E pre RD, vid priloha mojho prispevku (14:01) a v nej Polozka 62a pismeno a)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand za mnou prisla suseda a pytala sa ma kolko sme dali na kolaudaciu.. vravim jej ze cca 33eur a ona ze sa jej panenky pretocili ze vraveli nieco okolo 1500eur na stavebnom. Tak preto som pisal. Mal som to v podsate z prvej ruky.. tak som sa aj ja cudoval
Odpovedať
bytovy dom je nehnutelnost s viac ako 3 bytmi, nejedna sa o jednoduchu stavbu, nie? Inac mimochodom tento novy sadzobnik uz je schvaleny, platnost od 1.10, pokial ja viem a netyka sa zvysenia platieb iba za stavbene veci, ale vsetko, matriky a pod. uz sa tu predtym o tom trocha diskutovalo. Kde ste boli vsetci? teraz ked si politici schvalia bludy tak to zacina kazdy riesit.. A takto je to ve vsetkom tu na SR.
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa nepotesim ta, su platne od 1.10.2012 :-( @andyfoto vies, ze ta tvoja suseda mala aj pravdu: @bellsk @dandy05 @gazza215 @pralinkaaa @muskaat a pozor, nie ze by som chcel provokovat, ale pri rekonstrukciach bytov so stavebnym povolenim si treba pripravit okrem uz spominanych 750E este dalsich skromnych 400E. Ze za co? No predsa za kolaudacne rozhodnutie! 8-) 8-) 8-) (Polozka 62a pismeno c) bod 2. A teraz mi povedzte kto bude rekonstruovat oficialne.
Odpovedať
@mariand http://openiazoch.zoznam.sk/cl/122181... nepsominaju tu nič také drastické nie? som z toho jeleň...
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa Polozka 62a pismeno c) bod 2 http://www.stavba-az.sk/viewtopic.php...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?