Navštívi nás Štátny stavebný dohľad...bližšie info.

Dobry den, chcela by som sa spytat ohladom Štáneho stavebneho dohladu. Suseda sa bola na nas stazovat, takze nas pridu pozriet na zaciatku septembra. Davaju vopred vediet kedy a kolkej pridu? Ako to prebieha? Dakujem za odpoved
Odpovedať
podla mna vam urcite daju vopred vediet ...zbytocne ked nebudete doma chodit nebudu aspon z vacsiny skusenosti co som cital to oznamuju vopred ... priebeh ale uz nepoznam a co vas konkr. bonzla alebo coho sa obavate ?
Odpovedať
@patricia89 písomne by mali zo stavebného úradu oznámiť..prac. bude kontrolovať predmet ŠSD, t. j. stavbu, či bola povolená, dodržanie podmienok SP, prípadne iné veci týkajúce sa stavby... prac. SÚ vás vyzve na vyjadrenie sa k predmetu kontroly, urobí zápis z výkonu ŠSD....pokiaľ budete musieť niečo splniť v súlade so SZ a vyhl., tak SÚ vás vyzve na nápravu v určitej lehote..o výsledku kontroly v rámci výkonu ŠSD bude SÚ susedu informovať formou odpovede na jej podnet..
Odpovedať
@shadowmilan my mame vsetko na poriadku, ale jej sa stale volaco nepaci, je neprijemna...konflitkna a nebudem dalej menovat....lebo primitivnych ludi netreba riesit :-)
Odpovedať
Poslu vam list a tam by aj malo byt uvedene koly comu konkretne pridu. Je dobre upovedomit susedu, ze ak bude jej dalsia namietka neopodstatnena, date jej k nahrade usle zisky, dovolenku,ktoru si budete musiet vybrat, dopravne naklady......zvycajne sa prestanu stazovat. Suseda pritomna byt nemusi, to je kocurkovo.
Odpovedať
@atlaska hneď pri prvej námietke môžem od nej žiadať náhradu? Ona tam bude určite....tomu verím.....nemá čo robiť aj so svojím tatkom.
Odpovedať
@patricia89 ale susedu na svoj pozemok pustit nemusis. Nech pozera spoza plota. Keby sa tam nasilu natlacala, volaj policajtov.
Odpovedať
@zita19 o tom, kto sa zúčastní ohliadky predmetu ŠSD rozhoduje SÚ, ako orgán vykonávajúci dohľad :)
Odpovedať
Ona zavolala ŠSD takže asi tam bude....
Odpovedať
@janetbla ale ak ju oni neprizvu so sebou, tak tam nema ziaden narok byt. Ci?
Odpovedať
nemusis pytat,iba jej pohroz,ze nabuduce budes zjadat nahrady. Uvidis da pokoj, Ona nemusi prist, ty musis. To je to kocurkovo. Jednanie trebars o 11:00 a cely den mas v....
Odpovedať
@zita19 @patricia89 obvykle obvykle oznamuje výkon ŠSD iba stavebníkom, vlastníkom stavby.. SÚ pri opakovaných podaniach - podnetoch v tej istej veci, ktoré si vyžadujú miestnu ohliadku, môže spoplatniť podľa zákona o správnych poplatkoch, inak bez úhrady nebude vo veci konať..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Nam dnes prisla kontrola bez ohlasebia bez listu bez nicoho ..... chceli stavebne povolenie ,ktore.sme na stavbe nemali , a povedali nam ze pridu zajtra .. myslite si ze chodia nahodne ?? Alebo sa mame tiez pkdakovat dobremu susedovi ??
Odpovedať
Článok sa načítava...
No to netusim, co je za tym.. mozno aj nejaky sused sa ozval.
Odpovedať
@janetbla ahoj janetbla, vedela by si mi prosím presnejšie povedať kde v zákone nájdem poplatky za opakovné podnety? príde k nám dohlad po 5. krát pre tú istú vec - máme skvelú susedu. A oni nemôžu vraj nič iné len k nám prísť. zas a znova a znova... ďakujem
Odpovedať
príde Vám oznámení o výkone štátneho stavebného dohľadu, s miestom stretnutia a časom, o ktorej sa bude konať. Vy ako majiteľ nehnuteľnosti, na ktorú bola podaná sťažnosť, máte zo zákona strpieť toto konanie na Vašom pozemku. Výsledkom bude zápis z konania, z ktorého urobí úradník zápisnicu a vynesie rozhodnutie, či daný podnet bol opodstatnený a čo bude súčasťou nápravy, ak ste niečo urobili neprávom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den. U nas nam tiez ludia zavidia a poslali na nas ŠSD. Zijem v zahranici a stavba vzdy pokracuje ked sa vratim po 4 mesiacoch.Stavebny urad nam poslal oznamenie ze budu vykonavat ŠSD teraz v oktobri na podnet z juna ale ja sa neviem dostavit zo zahranicia.Rodicia mi neziju tak nema kto otvorit stavbu a splnomocnenie nema nikto.Riadne som sa 3 dni pred ŠSD ospravedlnil,ziadal o novy termin ale arogant starosta prehlasil ze neskoro ze uz to je u pravnika.Moze sa takto zachovat?Mam riadne vydane stavebne povolenie. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 A čo konkrétne dal právnikovi? Čo sa týka ŠSD, podľa §134 stavebného zákona platí, že zamestnanci poverení výkonom ŠSD môžu vstupovať na cudzí pozemok, na stavenisko alebo na stavbu s vedomím ich vlastníkov. Orgán ŠSD je ale povinný upovedomiť, resp. oznámiť vlastníkovi stavby alebo pozemku, že bude vykonaný ŠSD, ale nie je podmienkou aby bol vlastník stavby alebo pozemku aj osobne prítomný. Takže ty ako vlastník tam prítomný nemusíš byť, ani nemusí mať nikto od teba splnomocnenie. Ja to chápem tak, že pokiaľ ti dali termin na vykonanie ŠSD a ty si preukázal, že sa v ten termín dostaviť nemôžeš a požiadal si o preloženie termínu, nie je dôvod, aby ti neurčili náhradný termín na výkon ŠSD. Príp. skutkový stav môžu zdokumentovať aj cez plot, príp. z pozemku susedov, ktorí podali podnet. Ešte toto: "Podľa § 105 ods. 1 písm. c) stavebného zákona: Priestupku sa dopustí a pokutou do 331 eur sa potresce ten, kto nezabezpečuje podmienky na vykonávanie štátneho stavebného dohľadu, bráni v jeho výkone, nesplní výzvu orgánu štátneho stavebného dohľadu alebo neurobí opatrenie nariadené orgánom štátneho stavebného dohľadu."
Odpovedať
@baluinka To vsetko je pekne ale ked ja poziadam o novy termin a chcem byt pri šsd tak to maju podla obcianskeho zakonnika respektovat.Ospravedlnit sa po pravnej stranke staci v den šsd.Je nelogicke aby som splnomocnl niekoho kto nevie preco sa nieco stavalo napriklad inak alebo tak.Potom by stavebny urad mohol napisat vlastne vyjadrenie.Ani stavebny urad na cele s šsd ma neprinuti aby som dovolil vstupit na moj pozemok bez mojej ucasti.Co ak nieco zmizne?Poskodia?Neverila by si kam to moze zajst.Co skontroluju od suseda?Nic,ved si potrebuju stavbu napr.pomerat,pozriet priecky atd. atd. ja nemam nic proti šsd :) Pokuta :) :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 no veď ja som na tvojej strane :-D len ti vysvetľujem, ako sa dá postupovať, aj v prípade, že ťa nezastihnú a odmietnu ti z neviemakého dôvodu dať nový termín (ktorý by ti mali dať, tak ako vravíš), tak keby mooc chceli, pofotiť to môžu aj zpoza plota. Pýtal si sa, či sa môže takto zachovať, tak som tým chcela povedať, že nemal by sa a preto som sa pýtala, čo konkrétne dal ten starosta právnikovi.
Odpovedať
@baluinka Len nam oznamil ze sme sa neakoro ozvali a ze to uz dal na starosti obecnej pravnicke.Comu sa ine odbory a urady smeju 😂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, kúpili sme pozemok na ktorom je elektrina aj domček na náradie. Chceme tam postaviť rekreačnu chatku, na ktorú sme si podali stavebne povolenie. Dnes nám prišlo oznámenie od ŠSD ohľadom zdokladovania stavebného povolenia na domček na náradie a pripojku elektriny, ktoré mi nemáme, pretože sme to takto kúpili. Môžu nám dať za to pokutu alebo ako sa to bude ďalej riešiť?
Odpovedať
@lenkamr Bude sa to riešiť. Nikto dopredu nevie, aké rozhodnutie urobí stavebný dohľad, či k akému záveru dôjde. V najhoršom prípade ti ho dajú zbúrať.
Odpovedať
ja som daval podnet na stav úrad ako nevlastník, prišlo oznámenie asi týždeň pred štátnym dohľadom, bude treba list vlastníctva a prístup k pozemkom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, Prosím všetkých, ktorí máte skúsenosť s montážou klimatizácie a skúsenosťou zo stavebným úradom. Mám súhlas nadpolovičnej väčšiny obyvateľov bytovky, bol doručený na Domovu správu. Je na mňa poslaný stavebný dohľad a vyžaduje sa odo mňa projektová dokumentácia a vyhotovenie projektu ako pri stavbe rodinného domu. Žiadala som o dodatočnú ohlasku stavebný úrad, keďže klímu som namontovala nevediac o tom, že v tom má byť zapojený aj stavebný urad. Po tekefonate toto bolo ústne prisľúbené od pracovníčky stavebného uradu, ale úradným dokument prišiel na stavebný dohľad a vyžadovanie projektovej dokumentácie a projektu!!!! Na klimatizáciu v mojom vlastnom byte so súhlasom nadpolovičnej väčšiny vlastníkov. Čo hovoria zákony? Už som preštudovala množstvo stránok, sú tam zmätočné informacie Je montáž klimatizácie montáž technického zariadenia alebo je to stavba? Niektoré informácie na nete dokonca tvrdia, že nie je potrebná ani ohlaska stavebnému úradu. Prosím o informácie.Aky je zákonný postup pri podaní dodatočnej ohlasky na montáž klimatizácie. Ďakujem.
Odpovedať
@ruby11 https://www.dekert.sk/blog-sk/povolenie/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?