Náš pozemok je vedený ako miestna komunikácia

Dobrý deň mam nasledujúcu situáciu a hľadám radu prípadne človeka , ktorý mi to za odplatu pomôže vyriešiť ( právnika , atď). pozemok záhradu vlastní moja rodina od roku 1958 , mam k tomu aj platne kolaudačne povolenie aj plán a informácie o vlastníctve. v roku 1996 sa nejakým sposobom cast mojho pozemku previedla na mesto omylom podvodom neviem podstatne je že ten pozemok nebol oploteny a využívali sme ho ako prístup to, že už nám nepatrí sme zistili 2009 v ROEPe bol nám vrátený v roku 2011, na pozemku sme si my ako rodina spevnili plochu aj asfaltom ( kupeným). problem je že po vráteny pozemku sudom od mesta nam nechcu dovolit ho oplotit pretože je to vedene ako komunikácia miestna. ale nikdy tam nic nevybudovali a vždy to bolo nase aj sud tak rozhodol prosim ako sa možem domoct aby to už nebola komunikácia v pasporte mesta a zimnej udržby a vratili mi pozemok ako bol predtým kým ho nedraftovali s veľkou vďakou
Odpovedať
Profilova fotka
Tak smerodajné by malo byť rozhodnutie súdu. Či to obec neakceptuje alebo ako? Potom ti jedine zas ostáva sa len obrátiť a súd, nech vydá rozhodnutie, ktoré bude musieť akceptovať aj obec
Odpovedať
Ako to, že vám ho nechce obec dovoliť oplotiť. Súd vám priznal, že pozemok bol a aj je váš a hotovo, oni s ním už nič nemajú. Jednoducho si ho oplotte, čo môžu urobiť?
Odpovedať
Nechapem postavenie obce, ze nedovli. Raz ked vam to sud priklepol, tak je to vase. Kludne by som povedal, ze sa mozte pustit do oplotenia, vsak ked je to vase, mozte si s tym robit co chcete. Obec vam v podstate nemoze nic ;-) ;-)
Odpovedať
rovnako som sa súdila kvôli nezákonným rozhodnutiam obce a dostala som 2xzapravdu právoplatným rozsudkom... Nič nepomohlo - skrátka nie je tej sily ktorá by prinútila úradníkov /obec, starostu/ konať aj napriek tomu že to prikazuje súd. Je mi ľúto že musím konštatovať že kým tu nebude hmotná zodpovednosť za nezákonné konanie/nekonanie obce, pravdy sa nedovoláš. Ak ti môžem odporučiť dobrého právnika v žiline, tak Karman&Páchnik na Mariánskom námestí. Tí mi veľmi pomohli.
Odpovedať
Ale ja tomu aj tak nejako si nerozumiem, ako si môže obec dovoliť nerešpektovať rozhodnutie súdu. Predsa súd keď vydá nejaké to ustanovenie, tak obec môže byť pokutovaná za to, že neuposlúchne, či to tak nefunguje?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?