Namietka pocas uzemneho konania

Ahojte, sme účastníkmi územného konania,ktoré sa týka prístupovej cesty a pozemkov pre päť rodinných domov. Oblasť je vedená ako orná pôda v extraviláne obce. V územnom pláne obce je toto územie určené pre výstavbu rodinných domov. Jedná sa o smernú časť územnného plánu, nie záväznú. Máme všetky vyjadrenia potrebné k získaniu kladného územného rozhodnutia. Obec ako aj všetky zákonom stanovené inštitúcie nám dali kladné stanovisko na základe nami predloženej zastavovacej štúdie. V územnom pláne obce sú však navrhované aj cesty, ktoré nie sú v súlade s našou zastavovacou štúdiou (v našej štúdií sú prístupove cesty riešené inak). Na obecnom úrade, ako aj na stavebnom úrade, nám povedali, že daná štúdia je v súlade s územným plánom a je to v poriadku. Pri územnom konaní, kde boli prizvaní majitelia susedných pozemkov bola vznesená námietka. Sťažovateľ sa ohradil, že nebol dodržaný územný plán, vzhľadom na to, že cesta z územného plánu obce nie je v súlade s našou zastavovacou štúdiou. (Pracovníčka stavebného úradu, ako aj starosta obce, nás však pred tým ubezpečili, že riešená časť územného plánu obce je len smerná nie záväzná a územné rozhodnutie sa vydáva na základe konkrétnej zastavovacej štúdie) Prosíme Vás, čo si o tom myslíte? Kto je v "práve"? Máte nejake skúsenosti s námietkami pri územnom konaní? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@bj_ teraz je na stavebnom úrade ako sa z námietkou vyrovná. Buď vás vyzve na prepracovanie PD tak aby bola vaša štúdia v súlade s územným plánom obce, alebo vydá územné rozhodnutie, v ktorom sa s danou námietkou vyrovná tak, že ju zamietne a zdôvodní zamietnutie. A poptom budete musieť vyčkať či to susedovi bude stačiť, alebo sa odvolá voči rozhodnutiu a potom rozhodne nadriadený orgán.
Odpovedať
Profilova fotka
Môj názor je taký, že ak sú v územnom pláne v časti doprava navrhnuté komunikácie, tak ich trasa by sa mala aspoň približne dodržať. V praxi sa to však niekedy nedodržuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?