Nadstavba domu a súhlas od susedov

Profilova fotka
Dobry den. Chystame sa nadstavovat dom o podkrovne izby, pricom medzera medzi nami a susedom je iba 0,6 metra a on ma do nasho dvora 2 vikiere, pravdepodobne v neobytnych miestnostiach, pricom uz teraz ma z nich vyhlad len na nasu strechu a pri nadstavbe podkrovia by sme im pravdepodobne dost zasiahli do presvetlenia tychto miestnosti. Zaujimalo by ma ci budeme môct realizovat takuto nadstavbu, v pripade ze by s tym susedia nesuhlasili. Dakujem
Odpovedať
v pripade, ze zacne stavebne konanie, budu ucastnikmi konania. je mozne, ze v pripade namietok budete musiet davat robit svetlotechnicky posudok, ak vam ten vyjde dobre, tak by to mohlo prejst. pokial vsak budu vyrazne protestovat, pripravte sa na dlhe konania aj v ramci krajskeho stavebneho uradu a pod. ved skuste si to s nimi prejst a najst take technicke riesenie, ktore bude obom vyhovovat, ci sa neda?
Odpovedať
Profilova fotka
Vdaka za odpoved, budeme sa musiet s nimi dohodnut, zrejme na nejakom kompromise, mozno zmenou tvaru strechy, dufam ze sa s nimi dohodneme, lebo nerad by som mal s nimi nejake zle vstahy, takze nejake sudne konania a pod. neprichadzaju do uvahy, aj kvôly tomu, ze si berieme kombi uver na rekonstrukciu s kupou, a tam je podmienka ze do pol roka to treba zrekonstruovat..
Odpovedať
Tych 0,6 m ma vzdialeny dom, ci hranicu pozemku?
Odpovedať
Profilova fotka
to je vzdialenost medzi domami , murmi domov a strechy uz sa dotykaju, sused ma stavbu na hranici pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
pridal som fotku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?