Musím žiadať o povolenie, keď chcem nájazd na pozemok z cesty?

Profilova fotka
ahojte. medzi cestou a našim pozemkom je odvodňovací járok, ktorý je po 99% roka suchý. chcel by som do neho položiť rúru a spraviť si cez járok vjazd na pozemok. musí mi dať na to niekto vyjadrenie? obec, cestári, prípadne nejaké iné inštitúcie? ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Na stavebnom urade Vam povedia, zrejme ohlasenie drobnej stavby, urcite sa musi vyjadrit obec kedze na 99% je vlastnikom zeleneho pasu vedla cesty.
Odpovedať
@cuthalion Obec je vám povinná umožniť prístup na pozemok, veď preto ste vybavovali všetky tie stavebné povolenia na dom, nie je to roľa. Čiže žiadať aby rúru dala obec. :-)
Odpovedať
Obec nie je povinna nic. :-) Nikto kupujuceho nenutil kupit dany pozemok, ergo treba si zistit pristupove cesty k pozemku pred kupou. Odporucam ist na obecny urad, spytat sa, komu patri dany pozemok a ako sa dohodnete na rieseni. Mozno je vjazd na pozemok mozny aj z inej strany, len od cesty je to praktickejsie. To bol nas pripad, my sme riesili vjazd z cesty, ale patrila kraju, nie obci a stacila nam jedna ziadost a dostali sme kladne vyjadrenie. Treba si zistit, komu patri cesta a pozemok.
Odpovedať
Ano, budes potrebovat "milion" potvrdeni a stav.povelenie.Budes potrebovat povolenie od majitela pozemku,cestarov a mozno aj vodarov,ak jarok plni odvodnovaciu ulohu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?