Mozem zburať stodolu ak ňou "ručim"?

Ahojte. Prerabame starší rodinny dom, preniesli sme si uver do novej banky a znalec nam bol ohodnotiť nehnuteľnosť. V znaleckom posudku je ohodnotený nielen dom, ale aj hospodárske budovy. Na zaklade tohto posudku nam bol navyšený úver. Sú to staré budovy, ale podľa znaleckého majú hodnotu spolu cca 8000 eur. my by sme tie budovy ale chceli zburať a namiesto nich nepostaviť nič, teda nechať holý priestor, len záhradu. neviem či je to však možné, kedže sú v znaleckom a v podstate nimi ručíme. Neviete ako to funguje? Ďakujem.
Odpovedať
Ak je záložné právo na stavby, tak ich bez súhlasu banky nemôžte zbúrať.
Odpovedať
@marselitka1 Oznámte to banke, tá prepočíta hodnotu založených nehnuteľností bez spomínanej "stodoly" a pokiaľ to bude ok vzhľadom k zostávajúcej výške úveru vystaví vám súhlas s búracími prácami....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je zapisana v katastri tak aj buracie povolenie zo stavebneho uradu a nasledny vymaz z katastra.
Odpovedať
Profilova fotka
Moja stodola zapisana v katastri nebola a v znaleckom bola cize som nou rucil ale akoze spadla sama ;-)
Odpovedať
ruci sa tym, na com je zalozne pravo v katastry. Inak by si nikto ani kuchynsku linku nemohol vymenit :).
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe presne tak
Odpovedať
Profilova fotka
Z dôvodu narušenej statiky treba zbúrať Ohrozuje zdravie a život opadáva z toho čosi sused sa sťažuje treba búrať opravovať sa neoplatí atd.
Odpovedať
Páči sa mi tá ľudová tvorivosť. :-) Alebo povedz v banke, že po krutej zime padla pod náporom snehu, v reále pod náporom teba a nejakého traktora :-) a ty už chceš len odpratať ruiny. :-) Len pozor na vševidiace oči susedov, aby si si nezarobil na problém. Bankám ide vždy v prvom rade o peniaze a ich zmluvy majú ošetrené pod sankciou o čom sa ti možno ani nesníva. Najprv si ju riadne naštuduj.
Odpovedať
Zrejme závisí aj v akej miere je výška úveru a znalecký posudok teda hodnota nehnutelnosti. Ak je úver nižší ako ZP možno nebude problém. Každopádne napíš ako si dopadla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?