Montovany dom-zapis rozostavanej stavby na zakladovu dosku

Chcel by som sa spytat, dostal som informaciu, ze pri drevostavbe - montovanom dome ak mam v stavebnom povoleni zadefinovany dom ako drevostavbu, tak mozem dat zapis rozostavanej stavby uz po ukonceni zakladovej dosky. Neviem ale nikde k tomu najst oporu v zakone. Neviete mi to prosim odsuhlasit alebo vyvratit?
Odpovedať
Profilova fotka
@mareqm obráťte sa na geodeta
Odpovedať
@mareqm pokial viem, pre zapisanie rozostavanej stavby musi byt jasne rozmiestnenie izieb a vypracovany geometricky plan. Pri drevostavbe je to vacsinou pri ukonceni hrubej stavby. Zaklady Vam k tomu nestacia
Odpovedať
@ann295 To som si myslel aj ja ze az po dokonceni hrubej stavby. Ale prave jeden pan ma presviecal, ze pri drevostavbe by uz po novom mala byt vynimka, ktora umoznuje zapisat rozostavanu stavbu uz pri ukonceni zakladovej dosky. Pravdaze so zameranim stavby a geometrickym planom. Hladal som to v zakone a neviem sa k tomu dopatrat. Opieral sa o nejaku legislativu, len neviem ci to bol nejaky zakon alebo vykonavacia vyhlaska.
Odpovedať
@mareqm Nám tento rok zapísali rozostavanú stavbu po ukončení základovej dosky - máme montovaný drevodom.
Odpovedať
@zanka72 cize hned ako ste mali zakladovu dosku, dali ste im znalecky posudok, geometrak a ostatne podklady a bez problemov zapisali aj so zaloznym pravom banky? Mozem sa spytat, kolko im to zapisanie priblizne trvalo aj ked u kazdeho katastra to bude ine.
Odpovedať
@mareqm Dosku sme robili ešte minulý rok, ale zapisovať sme dávali až tento. Zapísali bez problémov, ako dlho to trvalo neviem.
Odpovedať
@zanka72 este by som sa chcel spytat, znalecky posudok na stupen rozostavanosti stavby Vam robil znalec z banky, ci ste si museli nejakeho najst? Asi ho potom robil na zaklade projektovej dokumentacie, ci? Dakujem Vam za odpoved.
Odpovedať
@mareqm niekde si dáva banka svojich znalcov, niekde akceptuje vybraného.
Odpovedať
@mareqm Znalca sme mali vlastného, banka ho akceptovala a robil posudok na budúcu hodnotu nehnuteľnosti podľa projektovej dokumentácie.
Odpovedať
Chcel by som sa spýtať či to nájdem aj dakde v zákone, myslím rozostavanú stavbu drevodomu,ktoru mi zápisu má katastri?
Odpovedať
@mareqm malo by to byť do 30 dní. Teraz to tiež riešime a taký termín povedali že musí byť priamo na katastri.
Odpovedať
@ajkava super. Bal som sa ze 60. dakujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak davate zmenu tak je to 60 dni. Ak to date vkladom spolu so zaloznym pravom tak 30 dni
Odpovedať
@fuso tak to je možné. My sme dávali vklad so záložným právom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?