Máte opis prác k búraciemu povoleniu?

Profilova fotka
zdravim ;-) potrebovali by sme poradit- na jar 2013 planujeme zvurat stary dom a neskor zacat stavat novy...s cim sa vynara niekolko otazok- 1.nemate niekto technologicky opis prac, co sa ma pridavat k buraciemu povoleniu- aby sme sa mohli inspirovat? 2. nevedeli by ste poradit niekoho na buranie okolie Kosic- cca kolko by to stalo. ide o dom velky cca 90 m2. 3. asi v akom predstihu kupovat stavebny material- vraj su teraz akcie na tehly- nebolo by to moc skoro? zatial asi tolko ale urcite toho bude este pribudat ;-) dakujem vsetkym ;-)
Odpovedať
1. Takze ako prve potrebujete (buraci) projekt kde su pohlady na dom, technologicky popis + mnozstva materialu z burania - projekt Vas vyjde cca 100 Eur, niekde viac, niekde menej, v Kosiciach asi cosi viac, Potom s projektom na Odbor zivotneho prostredia (ObU ZP) dat ziadost o vyjadrenie k projektu (kolky 8 Eurove + LV a KT mapa), cakate 30 dni na vyjadrenie. Ak mate projekt a vyjadrenie ObU ZP vyplnite a podate tlacivo na obci ci na meste (ziadost o vydanie povolenia na odstranenie stavby) kde opat potrebujete LV + katastralnu mapu + 8 € kolok +projekt + vyjadrenie ObU ZP a ak si to nedate burat firme tak dohodu s kvalifikovanou osobou stavebneho dozoru. A opat cakate 30 dni. Potom mozte burat ak nebudu mat namietky. Takze ratajte aspon 3 mesiace kym to obehate a dostanete do ruk buracie povolenie. 2. Ohladne niekoho v KE neporadim ale postaci Vam bager JCB alebo nieco podobne co si bude vediet odhrnat, ak budete chciet odviest sut tak aj par tatroviek. Bager berie cca od 30-40 Eur na hodinu. tatrovka do 1.5 €/km. 3. este nekupujte, mate uz hotovy projekt na dom? ak nie, este vela veci zmenite, to kupujte az budete mat hotovy projekt t.j. definitivnu predstavu domu. Teraz si zacnite obehavat urady na buranie a hlavne rozmyslite si co so stavebnym odpadom, ulozenie na skladku stoji neskutocne vela, 1 tona cca 30€, t.j. 1 tatra 250-300 € x 10 tatroviek....a mate veselo.
Odpovedať
Profilova fotka
@oscipovsky dakujem za reakciu ;-) co sa tyka toho projektu na buranie- kto mi ho moze vypracovat, resp. kde najdem formu ako to ma vyzerat? technologicky opisu- mozem si to napisat aj sama, ci potrebujem mat "naslovovzatu" osobu? a dalsia otazka s odpadom sa da nalozit aj inak ako ulozit na skladku?? :-|
Odpovedať
@katuuska projekt vie spracovat klasicky projektant, ktori robi projekty rodinnych domov. Ale chodte sa spytat na stavebny urad v meste ci kde budete ziadat buracie povolenie aku formu pozaduju, ci im postacuje aj nieco menej narocne. S odpadom, no zalezi z coho to mate postevene, drevo viete predat ci zuzitkovat, krytinu ak je plechova tak do zberu ak nieco ine rozobrat a ponuknut na bazos.sk za symbolicku cenu, pripadne za rozobratie ci za odvoz. a murivo ak je z tehal tak detto ako krytina rozobrat a tehly ponuknut cez internet alebo susedom, nabijanina sa zide pri terenych upravach (cista hlina) a stavebny sut (beton, tehly, skvara a pod) mozte pouzit bude pre zarovnanie pozemku, ako obsypy zakladov ci do zakladovej dosky ale tiez pohladat niekoho ineho kto by nieco take potreboval. Jednoducho treba c najviac separovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@oscipovsky ok, pojdem na ten stavebny urad nech mi povedia, co by potrebovali a hadam uz aj zacneme vybavovat :-| lebo veru to bude nejaky ten mesiac trvat...tak hor sa do toho ;-) zatial dakujem ale isto budem o chvilu pisat za :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@katuuska Ahoj, mozem sa opytat, ci si nakoniec vybavovala to buracie povolenie? My ideme tiez burat v Kosiciach, tak chcem vediet, co vsetko im stacilo, ci staci jednoduchy kratky projekt. Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanula ahoj, zatial nie, lebo napokon staviame oproti staremu domu, takze zatial sme neburali ;-)
Odpovedať
@katuuska aj tak dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nema niekto prosim opis prac k buraciemu povoleniu ?? Rad by som si to sam napisal podla nejakej predlohy co uz bola schvalena aby som tam dal vsetko co tam ma byt :-) . Dakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Neviete ci treba aj projekt na hospodarsku budovu cca 200 rokov staru, bez plynu,elektriky, vody a bez supisneho cisla ale ktora je zapisana v katastralnej mape? Nestaci len ziadost o vyjadrenie sa a opis prac + ako bude ulozene s odpadom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?